Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2387.21
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Haziran 2015

Kardeşliğimiz

Kardeşlikten bahsediyorum. İnsanları bir araya getiren, buluşturup ortak idealler etrafında kenetleyen o yüce ve soylu duygudan. Sahi bu kavramı hatırlıyoruz değil mi, unutmadık inşallah! Uzun zamandır yitik vaziyette, kayıp yerlerde dolanıyor çünkü. "Müminler kardeştir" buyruğunu hatırlama vaktidir

Mesela Arakan'daki Müslümanlar hunharca katledilirken yüreklerimiz 'ahhh!" ediyor mu? Yeri gelir, kardeşlikten söz eder, birlik beraberlik nutukları atarız hepimiz. Kırım'daki Müslüman Tatar Türkleri Rusların kanlı saldırısına uğradığında içimiz yanıyor mu? Cengiz Dağcı'yı hatırlayıp rahmetle anıyor, eserlerini yeni bir şuurla okumaya koyuluyor muyuz?

Saddam Halepçe'de 5 bin Müslüman Kürdü bombalarla katlettiğinde cümlemiz lanetledik mi bu hunharlığı? Irak'taki Kürtler, Araplar ve Türkmenler bir olup, beraberce zulme karşı durdular mı? Yoksa "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın!" temennisinde mi bulunuldu?
Peki Sırplar Boşnak Müslümanları acımasızca öldürürken Türkiye'nin dışında dünya Müslümanları sesini çıkardı mı? Sistemli bir şekilde toplu katliamlar, hatta soykırım uygulanırken o mazlumlar için, bizim dışımızda dünyayı ayağa kaldıran kimdi, hangi millet, hangi devletti?
Karabağ'da Azerbaycanlı Türklere yapılan saldırıya karşı göğsünü siper eden yine Türkiye değil miydi? Peki ya diğer ülkeler, kahrolası bir sessizliğe mi gömülmüşlerdi yine. Görmezlikten, duymazlıktan mı geldiler?
İsrail, yıllardan beri Filistin'de, son yıllarda Gazze şehrinde çocukları, kadınları, yaşlıları hunharca öldürüyor, acımasızca katlediyor? Bu zalim devlete Türkiye'den başka 'dur!" diyebilen oldu mu? Diğer İslam ülkelerinin üzerine ölü toprağı mı serpilmişti.
Kıbrıs'ta Müslüman Türklere kalleşlik yapan Rumların işlediği hainlikleri hepimiz 70'li yıllarda gördük. Şayet Türkiye imdada yetişmemiş olsaydı, belki de bugün yavru vatanda tek bir dindaşımız ve soydaşımız kalmayacaktı. O saldırılara sadece Türkiye mi karşı durmalıydı, yoksa topyekun İslam alemi mi?

Mısır'da binlerce genç sindirilirken, halk canından bezdirilirken, diktatörler halkın oylarıyla seçilenleri alaşağı ederken buna itiraz eden yine de aziz milletimizin devlet adamları oldu. Bu zulüm, sadece bizim itirazımızla, isyanımızla mı kalmalıydı, yoksa dünyadaki bütün Müslümanlar karşı mı çıkmalıydı?

Çinliler Doğu Türkistan'da yıllardan beri sistemli bir sindirme politikası uyguluyor. Uygur Türkü Müslümanlar hür değil, inançlarını yaşayamıyor? Buna Türk dünyasının diğer devletleri ve İslam ülkelerinin yöneticileri niçin tavır almıyor? Dik duruş yine sadece Türkiye'ye mi mahsus?
Diktatör Esat, kendi halkına kıyıyor, yüzbinlerce Müslüman Suriyeli dindaşımızı katlediyor. Buna İslam alemi nasıl seyirci kalabiliyor? Suriye ve Irak'ta İslam adını kullanan hain terör örgütü elini kolunu sallayıp gezerken Müslümanlar nasıl bu kadar rahat olabiliyor? Gerek Suriye'deki gerek Irak'taki zulümlerden canı yanan ve kurtuluşu Türkiye'ye sığınmakta bulan Arap, Kürt ve Türkmen kardeşlerimize sahip çıkılınca birileri niçin rahatsız oluyor? Nasıl olur da "Suriyelileri geri göndereceğiz." denilebiliyor. Haydi din kardeşliğini bir kenara bırakalım, hiç mi insan sevginiz kalmadı? Masum, mağdur ve mazlum çoluk çocuk, kadın erkek, genç ihtiyar insanlar katillere nasıl teslim edilir?

Biricik sığınağımız dua. Rabbimize iltica etme zamanıdır: Allah'ım biz Müslüman kullarına akıl, fikir, şuur, basiret, merhamet, muhabbet ve feraset ver. Unuttuğumuz din kardeşliğimizi bize yeniden hatırlat. Zulme ve zalimlere karşı direnenleri muzaffer kıl, onlara diz çöktürme. İslam'ın cihangir milletini, Müslümanların güvencesi olan devletimizi hüsrana uğratma, muzaffer eyle, düşmanlarını zelil et. Sen her şeye kadirsin, kudretinle bize yardım eyle, merhamet eyle. Türkiye'mizin içerideki ve dışarıdaki düşmanlarına fırsat verme. Onları hain emellerine ulaştırma. Asırlardır İslam'ın bayraktarlığını yapan bu aziz milleti, iri, diri ve güçlü kıl. Bütün Müslümanları zalimlerin ve hainlerin şerrinden koru, muhafaza eyle. Büyük medeniyetin kurucularına yeni imkan ve fırsatlar ver. Türkiye'mize dirlik, düzenlik ve huzur, Müslümanlara da şuur ver. Amin.