Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Mart 2024

​Kate Middleton kanser mi?

Ünlü olmanın olanca büyüsüne rağmen beraberinde getirdiği zorlukları hep birlikte, yeniden gördük. Atılan her adımın büyüteç altında olması, özel hayatın didik didik edilmesi şöhretin bedellerinden başlıcaları…

Kate Middleton da genç, güzel bir İngiltere Prensesi olarak neredeyse tüm hayatını dünyanın gözleri önünde yaşıyor. İngiliz kraliyet ailesinin bitmek bilmeyen sansasyonelleri de bu merakı kamçılayan önemli sebeplerden tabii.

Aslında dünyanın/halkın, İngiltere Sarayı’na ilgisini başlatan önemli figür, Prenses Diana’nın hayatı ve trajik ölümüydü. Herkesin bir şekilde bir yönüyle içselleştirdiği Prenses Diana, hala kamuoyunun gündemini oluşturmaya devam ediyor.

Prenses Kate de zerafet ve güzelliğiyle Diana’ya benzetilmesine karşılık norm ve kraliyet kurallarına uygun bir profil oluşturması üzerinden medyanın ilgisini azaltmadığı bir isim oldu.

İkinci gelin Megan’ın aileye olaylı girişi, protest tavırları ve nihayetinde prens kocasını da alarak tahttan feragat etmesiyle, sarayın ana kadın karakteri olarak yine Kate kaldı.

Kate’in alışılanın dışında uzun süre medyaya hiçbir görüntü vermemesi, anneler günü fotoğrafının montaj olduğunun ortaya çıkması üzerine komplo teorileri havada uçuşmaya başladı. Dünya medyası bir anda saraya ve Prenses Kate’e kilitlendi. İntihar girişimi iddiasından aslında çoktan öldüğüne dair iddialar yazıldı ve okunma rekorları kırdı.

Sözde Prenses Kate’in alışveriş videosu da inandırıcı bulunmayınca dedikodular artık önü alınamaz duruma geldi. Bunca spekülasyon sonrası hiç kimsenin beklemediği bir anda Prenses Kate’in açıklama yaptığı video dolaşıma girdi. Kanser olduğunu ve kemoterapi gördüğünü söyleyen Kate, tüm komplo teorilerini sıfırladı.

Merak, önyargı, endişe, kraliyet ailesine yönelik suçlamalar bıçak gibi kesiliverdi. Yerine Kate’in sağlığı için endişelenmeler, şifa temennileri hatta özür dilemeler gelmeye başladı.

Bununla birlikte videodaki kadının Prenses Kate olmadığı, görüntülerin yapay zekayla hazırlandığını iddia edenler cılız ama ayrıksı bir ses oluşturmaya başladı. Kraliyet tarafından servis edilen videonun flu halini profesyonelce bulmayıp şerh düşenler de hayli sayıya ulaştı.

Bir tarafta da hastalığın da videonun da kurgu olduğunu iddia edenler peyda oldu. Hatta varsayımlarını, videodaki kadının Kate değil onun klonlanmış bir hali olduğuna kadar ulaştırdılar.

Kate’in klonlanmış olduğunu söyleyenler, Prenses Middleton’un çoktan öldüğünü, piyasaya sunulan kişinin klonlanmış Kate olduğunu ileri sürüyor.

Bir başka iddia ise aslında Kral Charles’in de Prenses Kate’in de kanser olmadığı yönünde. Onlara göre tüm bunlar, İngiltere’nin bir süredir geliştirip piyasaya sunmaya hazırladığı kanser ilaçları için oluşturulmuş bir kurgu!

Kraliyet ailesinin iki önemli üyesinin kanser olduğu açıklanacak, ardında bu ilaçlarla iyileştikleri paylaşılarak tedavinin dünyada kabulü sağlanacak. Söz konusu iddia sahipleri teorilerini bununla sınırlı tutmayıp piyasaya sürülecek ilaçların covid aşısı benzeri, insan DNA’sına zarar verecek bileşimde olduğunu da ekliyor.

Prens Kate ile ilgili bir varsayımlar bunlarla sınırlı değil. Arada tek tük başka iddialar, aykırı sesler yükselmeye devam ediyor. Görünen o ki süreç içerisinde benzeri varsayımlar daha da güçlenip taraftarları artacak.

Elbette bir magazin yazarı değilim. Bununla birlikte Kate Middleton olayının magazin basının çok ötesinde yer alması ve karışık iddialar hepimizin ilgisini buraya çekmeye devam ediyor.

Covid tecrübesini yaşamış bir toplum olarak ilk başta ütopik görünen her iddia bir müddet sonra akla mantığa bürünebiliyor. Yapay zeka, klonlama, virüs, covid vs gelişmeleri -neredeyse- her iddiayı potansiyel bir gerçeklik olarak algılama kapılarını açmış durumda. Bazı şeyleri hep birlikte göreceğiz. Yani bazı şeyler gözlerimizin önünde yaşanacak. Dilerim, tanıklık ettiklerimiz bizim ve insanlığın yararına gerçekleşir…

Twitter.com/sabihadogann