Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2513.28
BIST 100
10739.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Eylül 2017

Katliam dini Budizm(mi)!

Çoğu kez Batının güdümünde tezgahlanan terör eylemleri, terör örgütlerine paralel dünyada oluşturulan İslam terör dini, Müslüman=terörist algısı gayet iyi yerleşti.

Her Müslüman'a potansiyel terörist muamelesi yapılması Batının temel yaşam hakkı, savunma mekanizması gibi görülmeye başladı!

Buna paralel yurtdışındaki Müslümanlara yönelik saldırıların artması, İslamofobik eylemlerin artması da teröre karşı gösterilen tepkiye bağlandı.

Hollywoodyapımı filmler, diziler üzerinden de Müslümana yapıştırılan terörist sıfatı iyice pekiştirildiu2026

Kahraman ABD'lilerin, masum vatandaşları acımasız Müslüman teröristlerden kurtarmasını hep birlikte alkışladık.

Pejmürde görünümlü, esmer, öfkeli, nefret dolu Müslüman tiplemelerinin eylemleri hepimizi suskun bir suçluluk psikolojisine sokarken bakımlı, cesur, mazlumdan yana Batılı kahramanlar bilinçaltımıza iyice yerleştiler.

Özellikle diziler üzerinden pompalanan bu algıyı az ya da çok içselleştirirken Batılı ajanların aktivist, gazeteciler vs kılıklarla İslam ülkelerinde ne aradıklarını sormadık!

Tüm aksiyon, macera dizileri İslam ülkelerinde cirit atan kahraman Batılılarla doluu2026

Modern işgaller film/dizi kurgusu üzerinden meşrulaştırılırken başka ülkelerde operasyon yapıp iç meselelerine karışırken bile kendilerini kahraman göstermeyi başardılar.

Senaryoyu o denli başarılı oluşturmuşlardır ki hiçbir izleyicinin aklına Batılıların, Müslümanların topraklarında yaptıkları darbe girişimlerinden silahlı operasyona varan eylemler zincirini sorgulamak gelmez!

Tam tersi Batılıların, İslam ülkelerindeki terör eylemlerinde yaralanmış/ölmüş askerlerinin acısını yaşar!

Aynı yapımlar Budistleri ise mülayim, sevgi dolu, özgeci, insana dair her olumsuzluktan uzak ideal tipler olarak zihinlerimize soktu.

Bunları, Hinduizm ve Budizm'in "Ahimsa" olarak bilinen: "Yaşayan tüm varlıklılara büyük saygı duymak, yaşayan herhangi bir şeye zarar vermekten kaçınmak" ilkesinin yılmaz neferleri gibi yansıttı.

Kuran'daki sevgi, adalet, merhamet buyruklarını görmezden gelen egemenler, Budist ve Hinduları ise yüceltti.

2012 yılından bu yana Budistler eliyle devam eden Myanmar katliamı artık soykırıma dönüşmüşken dahi Batının bu tiplemesinde bir değişikliğe rastlanmadı.

Birer insanüstü varlıklar, sevgi pıtırcıkları gibi lanse edilen amaölüm makinelerine dönüşmüş Budistlerin, Müslümanları vahşetle soykırıma tabi tutmalarını yok saymaya devam ediyor.

BM kınamalarının artık bir tür örtük onay gibi görüldüğünü söylemeye zaten gerek yok!

Batının adaletinin sadece kendisi için geçerli olduğu tecrübeyle sabit, hiçbir beklentimiz vaki değildir!

Lakin bunca katliamı yapan Budistlerin, kalplerdeki arınmış insan profili daha ne kadar sabit kalacaktır?

Sahi, Ahimsa tüm Budistleri işledikleri cürümlerden masum kılacak hüviyette bir öğreti midir? Yoksa Müslüman terörist etiketlemesi yapanlar katil Budist, katliam dini Budizm gibi şeyler diyecek midir?

 
TDV kurban