Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2441.15
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Aralık 2013

KAYŞAD'DAN NURULLAH GENÇ'E VEFA

Aylar önce bir vesileyle söylemiştim; "Kimisi eser yazar, kimisi onu yazanı. Kimi başarına odaklanır, kimi bir başkasının başarısına. Tercih kulun görünse de Rabbin takdiridir."

Dikkatle bakıldığında, bir takım muvaffakiyetlere imza atan insanların çetin ve zor şartlar altında, ateşe yürür gibi yürüdüklerini görürüz başarıya. Ömrünü eleştiriye, karalamaya, çürütmeye, adeta fenayı bulup çıkarmaya hibe etmişlerin çok sesli ve çok sözlü tavırlarını cılız bırakan bir tebessümle ilerler başarı sahibi kendi doğrusuna ve sözler bir süre sonra onun doğruları etrafında şekillenmeye başlar, yanlışı işaret etme çabasıyla sancılansa da. Bu sebeple insanı zafere yürüten her oluşum kötü niyet ve amaç ihtiva etse de, teşekküre muhtaçtır bir yerde.

Narin bedenine çalışma azim ve iştiyakından mürekkep bir ruh sığdırırken, üretmekten ziyade tüketmeye odaklı insanların yaşadığı bir çağ ve çevrede, hayatın kendisine sunduklarını edebu00ee mucize olarak ona iade eden bir kıymettir Kayşad Yönetim Kurulu Başkanı Emel Demirezen. Uzun zaman önce hayalinde canlandırıp, umutla yeşertmiş yaşayan değerler için vefa programı yapmayıu2026 "Yağmurla Gelen Şair" demiş, Nurullah Genç'ten icazet almadan daha, koyacağı projenin adına; inancını ekmiş gönül yurdunun toprağına.

Kayseri, 29-30 Kasım 2013 tarihlerinde, etkisini dimağlara nakşeden edebu00ee bir rayiha kuşandı. Yağmur şairi için başlayan programlar silsilesi Talas Ticaret Meslek Lisesi'nde yapılan söyleşiyle merhaba dedi edebiyatseverlerin gönüllerine. Nurullah Genç ve Abdulkerim Dinç'in şiir tadındaki söyleşilerinden sonra Ekrem Karadişoğulları, Özcan Ünlü, Abdulvahap Akbaş ve Necdet Karasevda Nurullah Genç'ten birer şiir okudular. Derin mesajlar ihtiva eden program, öğrencilerin "Yağmur" isimli naatı ezberden seslendirmeleri ve şaire duygu dolu anlar yaşatmaları ile sona erdi. "Nurullah Genç'in Sanat Hayatı ve Şiirleri Üzerine Panel"e Cuma, öğleden sonra yer verildi. Özel Yelkenoğlu Koleji'ndeki programa Talat Ülker'in oturum başkanlığında katılım gösteren panelistler; Muhsin İlyas Subaşı, Tacettin Şimşek, Abdulvahap Akbaş ve Abdulkerim Dinç'ti. Şairin içsel yolculuğuna, fikirlerine, felsefesine, şiirlerindeki mistik dokuya ve yaşadığımız çağ içindeki öneminden ziyade geneli kuşatan varlığına latif bir dille vurgu yapan konuşmacılar, Nurullah Genç'in öğrencilerle söyleşi yapmak üzere sahne almasından sonra Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde de panelist olarak yer aldılar. Bu bereketli günün ikindi faslı, Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi'nde Öngün Yıldırım'ın sunuculuğunu yaptığı program ile; Necdet Karasevda, Özcan Ünlü, Ekrem Karadişoğulları, Bekir Oğuzbaşaran, Bekir Temur, Erkan Başak ve Murat Kaplan şiirlerini kucakladı.

Şair ve panelistler yoğun bir günün akşamında Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret ettiler. Şiire, kültüre, sanata ve sanatçıya verdiği değeri program üzerindeki aktif rolü ve etkili destekleriyle konuşturan valimiz, cumartesi, vefa gecesi öncesi verdiği yemekle bir kez daha hasbihal etti gelen misafirlerle. Cuma geç saatlerde Polis Okulu'ndaki programda şairler kendilerine ait birer şiir seslendirdiler.

Cumartesi akşamı Serdar Tuncer'in özel sunumuyla gerçekleştirilen "Nurullah Genç'e Vefa" programının ilk kısmında Abdulvahap Akbaş, Necdet Karasevda, Nuray Alper, Özcan Ünlü, Tacettin Şimşek, Rıdvan Canım ve Talat Ülker kısa bir konuşmayla şiirlerine yer verdiler. İkinci kısımda ise Serdar Tuncer ve Nurullah Genç'in zaman zaman ağlatan, şiirlerle coşturan, salonu kahkahalara boyayan hasbihallerine, şairin anılarıyla yer verildi. Sıklıkla samimiyet üzerinde duran Nurullah Genç, şehir dışından gelen şairlere de ayrı ayrı teşekkür etti. Gelen konukların bir kısmının ayakta kaldıkları, buna rağmen programı sonuna kadar nefeslerini tutarak takip ettikleri gözden kaçmadı. Valimizin plaket takdimiyle neticelenen program, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı/Dil Edebiyat Derneği Başkanı Turhan Candan'ın da katılımları ile kalplerde unutulmaz bir etki bıraktı.

Selam ile.