Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 May 2023

Kazanan Türkiye olsun

Türkiye, bugün Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri için sandık başına gidecek.

“Asrın seçimi“ diyebileceğimiz kadar tarihi ve önemli bir seçimi yaşıyoruz.

Seçimlerde; Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak yöneticiler, bir başka ifadeyle asıl olan millet adına vekaleten yönetecekler belirlenecektir. Seçimlerdeki rekabette; ülkeyi 21 yıl kesintisiz idare eden Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı ile oldukça farklı sosyolojik ve ideolojik zeminde siyaset yapan muhalefet partilerini birlikte hareket etmeye ikna eden Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Millet İttifakı yarışmaktadır.

Seçimlerin en önemli vurgusu ve izlenecek rota açısından tüm ittifakların “yeni yüzyıl” kavramını sembol haline getirdikleri bir seçim oldu. “Yeni yüzyıl” Cumhur İttifakı tarafından “Türkiye Yüzyılı” Millet İttifakı tarafından “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı” sloganlarıyla simgeleştirildi.

Bu seçim, yeni yüzyılın ilk seçimi olması dışında da farklı ve aykırı bir seçim olarak tarihte yer alacaktır. İdeolojik ve sosyolojik bir araya gelmesi mümkün olmayan partiler ittifaklarla bu seçime girdiler… Hoşgörü, nezaket ve kucaklamanın sınırsız olduğu kadar, komplo, entrika, iftira ve kumpasın sınır ve hududu olmayan bir seçim maratonu yaşadık.

Dijital devrimin tüm nimetlerini fütursuzca kullanan, akıl tutulmaları yaşatan, kamplaşma ve kutuplaşmayı keskinleştiren bir seçim süreci oldu.

Seçim geldi; çattı…

Bu seçimlere ilişkin her şey yazıldı, söylendi, konuşuldu. Her bilinçli seçmen hangi ittifaktan, hangi partiden, hangi çevreden olursa olsun, ister bu iktidarı, ister muhalefeti desteklesin bu seçimlerin öncekilere benzemediğini, oylarıyla ülkenin kaderini, kendisinin bugününü, çocuklarının geleceğini belirleyeceğinin farkında…

Kim kazanırsa kazansın,

Kazanan barış ve kardeşliğimiz olsun,

Kazanan birlik ve beraberliğimiz olsun,

Kazanan gençlerimiz ve çocuklarımız olsun,

Kazanan kadınlarımız ve yaşlılarımız olsun,

Kazanan umut ve geleceğimiz olsun,

Kazanan huzur ve refahımız olsun,

Kazanan adalet ve liyakat olsun,

Kazanan ümmet ve millet olsun,

Kazanan Türkiye olsun…

Bu duygu ve düşüncelerle, seçimin tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.