Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Nisan 2023

Kazanmak için kim ne vadediyor?

Partiler adaylarını belirledi. Batı’nın iteklemesi ile parti kurupbüyük iddialarla ortaya çıkan AK Parti’den dışlanmışpolitikacılar, halkta umduğunu bulamayıp CHP’ye yamandı. Türkiye sathında bırakın 600 aday çıkarmayı, 60 aday bile bulamayınca 3 – 5 milletvekilliğine tav olup CHP’nin kuyruğuna takıldılar.

Kemal Bey, önceki seçimde her evden HDP’ye bir oy isteyipPKK yandaşlarını Gazi Meclis’e taşımıştı. Bu seçimde de şeceresi bozuk ne kadar ülke düşmanı varsa CHP listesine,üstelik seçilecek sıralara yerleştirdi. Sadullah Ergin ve Yüksel Taşkın gibi FETÖ sempatizanıisimlerle adeta kendi seçmenine meydan okudu. Bir gazetecinin tespiti ile “Seçimler bittiğinde Meclis’te iki AK Parti göreceğiz. Biri mevcut AK Parti, ötekiAK Parti eskileri…

İyi Parti’nin sürprizi ise “Taklacı İdris” lakaplı İdris Naim Şahin ile küfürbaz Lütfi Türkan oldu. FETÖ’nünpalazlandığı dönemde İçişleri Bakanlığı yapan Şahin, Ordu ilinde İyi Parti 1. sıra adayı. Bir şehidin kız kardeşine küfreden Lütfi Türkkan’ın ise Kocaeli’nde 1. sırada.

***

Herkes adaylara yoğunlaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, temelini atıp büyüttüğü onca devasa projeyi hizmete alıyor. EYT probleminin çözülmesi, TOGG’unsokağa inmesi, TCG Anodulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmesi herkes için büyük moral oldu. Bırakın Türkiye’yi dünyada ses getirdi.

Bir yanda kalıcı deprem konutlarının hızla yükselmesi, birbiri ardı sıra bitirilen köy evleri, İstanbul’da depreme karşı rezerv konutların temelinin atması gibi hizmetler vatandaşın bile takibini zorlaştırıyor. “Biraz yavaş Cumhurbaşkanım” diye videolar çekip mizah yapıyorlar. Sırada ise Karadeniz gazının müjdesi var.

AK Parti adaylarının üçte ikisinin yeni isimlerden oluşması siyasette yeni bir heyecanın başlangıcı oldu… Babadan oğula devredilen adaylıklar dışında tecrübeli bakanlar eşliğinde Meclis’in gençleşmesi sağlıklı bir gelişme. İşe alımlarda mülakatın kaldırılması ise ihtilal niteliğinde bir karar.

***

Kadınlara erken emeklilik, gençlere telefon ve bilgisayarda vergi muafiyeti, yeni evleneceklere sıfır faizli kredi, dijital dönüşüm ve tarımsal üretimin artırılması ikinci TürkiyeYüzyılı’nın en güzel müjdeleri arasında.

AK Parti seçim beyannamesinde bunlar varken, muhalefet milletin güvenini kazanacak sağlıklı bir vizyon üretmek yerine sadece tutamayacağı sözler veriyor. Mesela büyük şehirlerde su ve ulaşım ücreti konusunda bile bir kolaylık yapmak akıllarına gelmiyor. Yaptıkları tek şey, iktidara gelmek için Türkiye düşmanları, Batı ve marjinal grupların desteğine baş vurmak. Sergiledikleri gerçeklikten kopukgörünümü bir de soğan patates ile basitleştirince hepten güven kaybediyorlar.

Şüphesiz 14 Mayıs’ın en etkili sloganı, insanları “Yaradılışta eş, dinde kardeş” ilkesi ile kucaklayan bir anlayış olacaktır. Türkiye,her alanda çığır açan atılımları ile yeni bir çağbaşlatacak önemli bir seçime gidiyor.