Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Aralık 2014

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Saray takıntısı

TBMM'de 2015 yılı bütçesinin görüşmelerine, çarşamba günü başlandı. Meclis'teki Bütçe maratonu, 22 Aralık Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bütçe görüşmeleri süresince, Sayın Vekillerimiz Genel Kurulda oldukça yorucu, oldukça stresli günler geçirecekler.

Değerli Dostlar, Meclis'teki Bütçe görüşmeleri benim hep ilgimi çekmiştir. Hele maratona başlarken, liderlerin yaptığı konuşmaları kaçırmamaya özel gayret göstermişimdir. Çünkü, Bütçenin geneli üzerinde yapılan görüşmeler her zaman liderler düellosuna dönüşür. Söz eskilerden açılmışken, 2015 Bütçesinin görüşmelerini geçmişle kıyaslarsak, Başbakan Davutoğlu'yla, Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki düellonun Özallı, Demirelli, Erbakanlı yıllardan hiç farkının olmadığını söyleyebiliriz.

İki liderde, karşı tarafın vekillerinin bamteline basmayı bildi. Onlar konuşurken, Genel Kurulda sık sık tansiyon yükseldi. Peki bütçenin geneli üzerindeki görüşmeler böyle mi yapılmalı? Memleketin önümüzdeki bir yılını ilgilendiren bu konu, masaya yatırılıp sakince tartışılamaz mı? Bu ülkede İktidarla muhalefet el-ele verip bir iş yapamaz mı? Hayır, bugünün siyasetinden böyle bir durum beklemeyin. Çünkü siyaset oldukça gergindir.

Siyaset niye bu kadar gergin diye sorarsanız, gerginliğin nedeni muhalefetteki iktidar özlemidir derim. Muhalefetteki arkadaşların karşısında on üç yıldır namağlup bir partinin bulunması, onları strese sokuyor. Aslında, arkadaşlar kendileri edip kendileri buluyorlar. Belki mevcut muhalefet anlayışlarında azıcık değişikliğe gitseler, herşey çok farklı olacak. Ayrıca ülkemizdeki muhalefet anlayışının değişmesi gerektiği, liderlerin kürsü konuşmalarındanda anlaşılıyor.

Burada defalarca, muhalefetin Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayını gündemde tutmasının yersiz olduğunu yazdım. Muhalefet sözcülerine, bu milletin sağır olmadığını anlatmaya çalıştım. Onlara Saray üzerine yapılan eleştirelerin, artık kabak tadı vermeye başladığını söyledim. Onlara, bu konunun sürekli gündemde tutulmasının, ülkeye hiçbir faydası olmaz dedim.

CHP Lideri'nin 2015 Bütçesi üzerindeki konuşmasında gördük ki AK Saray, Sayın Kılıçdaroğlu'nda bir takıntı haline dönüşmüş. Galiba bu takıntının en büyük nedeni, yukarıda bahsettiğim nedendir. Yani Kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında hiç seçim kazanamamasıdır. Kemal Bey, işte bu yenilgilerin acısını Saray üzerinden çıkarmaya çalışıyor.

Yazıyı noktalarken, Kemal Beyimize şu uyarıyı yapıyorum: Bu ayaklardan paça olmaz. Böyle eleştirilerle, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın millet nazarındaki itibarı zedelenmez. Çünkü, milletimiz Sayın Kılıçdaroğlu'nuda, Sayın Cumhurbaşkanı'nıda çok iyi bilir.

 
TDV kurban