Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2440.07
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Şubat 2020

Kemalistler mi kazanacak, Atatürkçüler mi?

Kemalizm (Atatürkçülük), Türkiye Cumhuriyeti'nin laik/seküler ve Türk milliyetçiliği üzerine temellendirilmiş kurucu ideolojisi olarak tanımlanabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu kadrosunun lideri olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ortaya koyduğu düşünce ve uygulamalar, amaçlar, yaptığı ilke ve inkılaplar bu ideolojinin ilham kaynağıdır. Dine (İslam) dayanmayan bir ideolojidir. Anayasamızda büyük ölçüde Kemalizm (kısmen Atatürkçülük) doğrultusunda hazırlanmıştır. (Bu konuyu ileride daha geniş bir şekilde analiz edeceğim.)

Benim tezim; “Kemalizm ile Atatürkçülük tamamen ayrı bir ideolojidir ve birbirinden tamamen ayrılmalıdır.” temellendirmesi üzerine. Yani Atatürkçülük’ü Kemalizm’den tamamen ayırıyorum.

Kemalizm, kısmen yaşadığı dönemde ama daha çok Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ten sonra içi doldurulmuş bir ideolojidir. Atatürkçülük ise gazi Mustafa Kemal ile birlikte başlamıştır. Kemalizm yamalı bir elbise, Atatürkçülük ise beden ve ruhtur. Kemalizm, Atatürkçülük’e indirilmiş en büyük darbedir ve zarardır.

Kemalizm, Atatürk adı kullanılarak, Atatürk arkasına saklanılarak, Atatürk adeta bir kalkan olarak kullanılarak dayatılan bir ideolojidir. Atatürk’le bağlantısı olan olmayan herkes ve her şey kullanılabilir. Kemalizm bu manada, Makyavelistlerin, rakiplerini zayıflatmak, devirmek için kullandığı bir araçtır.

Atatürkçülük ise; direk Mustafa Kemal (Osmanlı) ve Atatürk ve Kurtuluş Savaşıyla ilgilidir. Anti emperyalizm ve bağımsızlığa dayanır.

Kemalizm, kraldan fazla kralcı olanların ideolojisidir.

***

Türkiye tarihinde Atatürkçüler pek iktidar olamamıştır. Kemalizm bir vesayet aracı olarak (Demokles’in Kılıcı) kullanılmış ve Atatürkçüler iktidara geldiğinde, Kemalistler tarafından devrilmişlerdir. Darbeler tarihimiz aynı zamanda, Kemalistlerle Atatürkçülerin birbirleriyle mücadele tarihidir.

Türkiye’de de CHP’de de; Atatürk arkasına saklanarak, Kemalizm’i bir kalkan olarak kullananlar ile gerçek vatansever Atatürkçüler arasında bir mücadele var.

PKK ve FETÖ ile seçim ittifakı yapan Kemalistlerdir, Atatürkçüler değildir. Atatürkçüler, PKK ve FETÖ ile yapılan seçim ittifakına karşıdır.

Cumhuriyeti kurdum diyen bir parti (CHP) bugün; ülkeyi ABD işgaline (15 Temmuz darbe girişimi) sürükleyen FETÖ ve yıllardır Türkiye’yi bölmek için kan döken PKK ile işbirliği yapma noktasına gelmiştir.

CHP; PKK, FETÖ, Kemalistler, … tarafından işgal edilmiştir. Bu işgali ancak; gerçek vatansever, samimi ve gerçek Atatürkçüler durdurabilir.

***

Nurcular FETÖ’yü bırakıyor, CHP bırakmıyor.

Aleviler DHKP-C’yi bırakıyor, CHP bırakmıyor.

Çocuğu PKK dağ kadrosunda olan Kürtler PKK’yı bırakıyor, CHP bırakmıyor.

Hatta ve hatta PKK’lılar bile PKK’yı bırakıyor ama, CHP bırakmıyor.

Bugünkü CHP adeta Damat Ferit politikaları ile yönetiliyor. Bugünkü CHP yönetimi Kurtuluş Savaşı’na öncülük etseydi, savaşı kesinlikle kaybederdik. Bugünkü CHP 100 yıl önceki Mustafa Kemal Atatürk’e karşı olan bir CHP’dir. CHP, ATATÜRK ve Atatürkçülük çizgisine gelmeye mecbur bırakılmalıdır.

***

Kemalizm (Kemalistler) mi kaybedecek Atatürkçülük (Atatürkçüler) mü?

Cevabı verilmesi gereken asıl soru budur. Atatürkçüler Kemalistlere yenilirse, Türkiye kaybeder. Gün, Atatürkçüleri Kemalistlere karşı desteklemenin zamanıdır. CHP yönetimi, Kemalistlerden Atatürkçülere geçmeden, CHP milli bir muhalefet olamaz. Bugünkü CHP iktidarından ise, ALLAH korusun. Ne Cumhuriyet rejimi kalır ne Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü kalır. ALLAH bizi bugünkü CHP iktidarından korusun.