Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Kasım 2023

​Kervan yolda düzülür...

Değerli okurlarım, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta yaptığı açıklamalarda, yeni sistemin seçilme şartı olan 50+1'in değişmesinin isabetli olacağını söylemiş.


Bu konudaki gerekçelerini de şöyle sıralamış: "Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez.


Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil".


Hakikaten öyle değil mi? Bu 50+1 şartı partileri yanlış yollara sevk etmiyor mu? Yapılan yanlışlıklar da, ortaya arap çorbası gibi bir görüntü çıkarmıyor mu?


Arap çorbasından kast ettiğim: Terör sevici seçmenle, memleket sevdalısı seçmenin aynı aday üzerinde birleşmesidir. Bunun sorumlusu da, işte o 50+1 şartıdır.


Hatırlayın... Son seçimlerde, sırf Erdoğan'ı yeneceğiz diye, adamlar şeytanla bile ortaklık Kuracaklardı. Maalesef imkan olmadığı için yapamadılar.


Ayrıca, yine kazanabilmek için, bol keseden koltuk dağıtıldı. Eğer onlar kazansaydılar... Piyasada makamdan bol birşey olmayacaktı.


Eskiler, "Kervan yolda düzülür" demişler. Şimdi bizde, Ecdadın bu sözünü kendimize düstur edinip Yeni Sistemi gözden geçirmeliyiz.


Kaldı ki, geride bıraktığımız sürede, Yeni Sistemle alakalı epey tecrübemiz oldu. O tecrübeler ışığında, yapılacak her düzenleme memleketin hayrına olacaktır