Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2422.64
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Ekim 2023

"Kıbrıs, İsrail ve Arz-ı Mev'ud"!

“Siyonist Soykırım”ın bütün rezilliği ile devam ettiği bugünlerde, “Kıbrıs, İsrail ve Arz-ı Mevud” başlıklı bir makale görseniz mutlaka okursunuz değil mi?

Üzerinde elimizden geldiğince durmaya, yetkililerimizi ikaz etmeye çalıştığımız mesele…

Yazar Adem Aköl’ün güncelliğini koruyan yazısından bir bölümü alalım ve hepinizi dikkatle okumaya davet edelim:

(..)Filistin’deki toprakların Yahudilere yeterli gelmeyeceğini hesaplayan Thedore Herzl Kıbrıs Adası’nı alternatif yerleşim için düşünmeye başlar… Kıbrıs’ın 1878’de İngiltere yönetimine geçmiş olmasının, işi kolaylaştıracağını düşünmektedir.

Theodore Herzl 1903’te kalp krizinden ölmeden önce, bu düşüncesini Rothschildler’le paylaşır ve onların da onayını alarak 22 Ekim 1902’de Londra’da Büyük Britanya Koloni Bakanı Joseph Chamberlain ile görüşerek, Yahudiler için Kıbrıs ve Sina yarımadasında kendi yönetimlerini oluşturacak toprak talebinde bulunur.

“Kıbrıs’taki ’Müslüman Topluluk’ adadan gider, Rumlar ise topraklarını iyi fiyata satıp Atina ve Girit’e yerleşirler” diye açıklama yapar Herzl, Chamberlain’e… Ancak Chamberlain bu teklifi kabul etmez.

Herzl’ın ölümünden 16 yıl sonra 1919’da Siyonistlerin önde gelen isimlerinden David Treitsch, Kıbrıs’ta yeni bir ‘Yahudi Yerleşim Planı’ önerir… “Filistin, Yahudiler için küçük bir bölgedir, o yüzden Filistin yakınlarında yerleşime açılabilecek başka topraklara daha ihtiyaç vardır. Kıbrıs ve Sina yarımadası bunun için çok uygun iki bölgedir” diyordu Treitsch.

İngiltere, I. Dünya Savaşı sırasında Kıbrıs’ı, Yunanistan’a kendi tarafında savaşa girmesi karşılığında vermeyi teklif etmiş olmasına, ancak Venizelos’un kabul etmemesine rağmen, bu amaçla elden çıkarmak istemiyordu.

1930’lara gelindiğinde, özellikle İtalya ve Almanya’daki faşist iktidarlar döneminde baskıdan kaçan Yahudilerin bir kısmı, yasal veya yasal olmayan yollarla Kıbrıs’a giderler… Kıbrıs’ta oluşan bu fiili durumdan cesaret alan 3 Yahudi lider, yeni bir göçmen planı hazırlar.

“Yahudi Sorununa Çözüm” ismi ile hazırlanan plan çerçevesinde, Kıbrıs’ta yaşayan halk tamamen boşaltılıp Selanik’e yerleştirilecek, Selanik’te yaşayan Yahudiler de Kıbrıs’a taşınacak… Selanik’ten gelecek olanların dışında Kıbrıs’a toplam 1 milyon Yahudi’nin yerleştirilebileceği ve bu transferin bedelinin Yahudi kaynaklar tarafından ödeneceği ifade edilir.

1939’un son aylarından sonra Kıbrıs’a düzenli olarak Yahudi göçü başlar… O dönemde 15-16 bin Yahudi’nin Kıbrıs’taki kamplarda barındırıldığı iddia edilir… Bu durum, zamanın Kıbrıs valisi tarafından İngiltere’ye bildirilip acil önlem alınması istenir. 1947 yılında Filistin’de israil devletinin kurulması üzerine Kıbrıs’taki Yahudiler Filistin’e gönderilir.

Yıl, 2000’ler… 1902 Theodore Herzl, 1919 David Treitsch, 1930 Siyonizmin 3 liderinin resmi talepleri ve 1940’lardaki göç denemesinin ardından Yahudiler Kıbrıs’ı 5. kez ele geçirme girişiminde bulunurlar… Ancak bu kez farklı bir yöntemle…

Dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’ın 2003 yılında Kıbrıs için önerdiği, hem Türk hem de Rum tarafını heyecanlandıran ancak başarısızlıkla sonuçlanan yeni çözüm planının, emlak piyasasında oluşturduğu hareketliliği fırsat sayarlar.

Hem Kıbrıs’ın güneyinde, hem de Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan vatandaş isimlerin ortaklığı ile kurdukları paravan şirketler üzerinden, sessizce binlerce dönüm arazi satın alırlar…

Siyonizm, Arzı Mevud sınırları içerisinde olduğunu düşündükleri Kıbrıs adasını ısrarla ele geçirmeye çalışıyor… Bu işi sessizden götürüyorlar bu kez… Hiç de acele etmiyorlar… Üstelik bir kez daha tarihi tekerrür ettiriyorlar… Nasıl ki 1800’lü yılların sonlarından başlayarak Rothschild’lerin mali desteği ile Filistin’de sessizce toprak satın almışlarsa; 4 başarısız denemeden sonra en somut yöntemin bu olduğuna karar kılmışlardır artık.”

(Adem Aköl, Gazzette.com.tr, 25.08.2021)

İKİNCİ FİLİSTİN VAK’ASI OLMASIN!

Sayın Adem Aköl’ün “ikaz” yüklü makalesinden bir bölümü okudunuz…

Uzun yıllardır üzerinde durduğum mesele…

Biraz anlatayım:

Kıbrıs’a mesleki ziyaretimde, “Tatlısu Belediyesi” tabelasını gördüm.

Belediye’den içeri girdim.

Bir görevliye, Türkiye’den gelen gazeteci olduğumu söyledim, “Belediye Başkanımız burada mı?” diye sordum.

“Burada” dedi.

“Beklememi” söyledi.

Biraz sonra, “Buyrun” dedi.

İçeri girdim.

Genç bir adam vardı.

Kahramanmaraşlı Ahmet Hayri Orçan imiş…

Aradan uzun yıllar geçti, şimdi de Belediye Başkanı kendisi.

Oturduk…

Hem Tatlısu, hem de Kıbrıs hakkında sorular sorduk.

Bana, “Serdar Bey, esasında üzerinde durmanız gereken bir konu var. Buradaki İsrailli yerleşimi…

Elbette ayrımcılık yapmayız ama her Devlet’in de bir güvenlik politikası vardır elbette.

Bizim buraların ve başka yerlerin en güzel yerlerini, İsrailliler alıyor.

Yabancıların mülk almalarının yolu açık, bunu engelleyemiyorsunuz…

Ben bu konuda, güvenlik birimlerine gerekli ikazlarda bulundum.

Madem, yabancılara gayrimenkul satışını engelleyemiyoruz, bari bizim işadamlarımızı buraya yatırım yapmaları için teşvik edelim. Rodos’tan yer alanlar var. Gelsinler buradan alsınlar…”

O gün, bu mesele iyice kafama takılmıştı.

Sayın Başkan’dan bazı “ayrıntıları” da aldıktan sonra…

İsrail’in Türkiye’deki, İsrail’deki, ve başka ülkelerdeki medya organlarındaki Kıbrıs haberlerine daldım.

Kimileri, “Kıbrıs’ta Yahudi Yerleşimi” başlıklı haberlerle, teşvik ediyorlardı.

Araştırmalarımı derinleştirmek için Ada’da biraz daha kalmaya karar verdim.

Orada şirketlerin kayıtlı olduğu kurumun adı, Şirketler Mukayyitliği…

Oraya gittim, son iki yılda kurulmuş şirketlerin listesini çıkarttım.

Bir çok “Telaviv Merkezli” şirket gördüm.

Oradaki birkaç görevliyle, sohbet bahanesiyle konuştum…

“İsrailliler çok” dedim.

Konuya “İkinci Filistin Vak’ası” zaviyesinden bakacak durumda değillerdi, “Evet, buraya büyük ilgi gösteriyorlar. Sadece Türkiye değil, Kıbrıs da gelişiyor işte!” dediler.

Kuzey Kıbrıs’ın hassasiyet sahibi sivil toplum örgütü temsilcileriyle, gazetecileriyle, yazarları ile görüştüm, bana İsrailli yerleşimi meselesinin üzerinde durmamı ısrarla tavsiye ettiler.

Bu konuda zaman zaman yazılar kaleme aldım.

İsrail medyası benim “Antisemitist” olduğumu filan yazdı.

“Ayrımcılık” yapıyormuşum!

İsraillilerin hiçbir zaman “yayılmacı” amaçları olmamış!

“Kıbrıs-İsrail dostluğu”na zarar veriyormuşum!..

Kıbrıs Türk tarafına gidecek yatırımların önünü kesmek istiyormuşum…

Neyse ki, Türkiye’deki medya bunlara fazla itibar etmiyormuş!..

Böyle böyle, ben yazdım onlar kızdı.

Ben yazdım, bizdekilerin çoğu sustu.

Zaman geldi…

Neler neler oldu…

Bugünkü Kıbrıs Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, bizdeki Siyasal İktidar’ın “Rum tezlerini savunuyor” diyerek tepki gösterdiği (Eski Cumhurbaşkanı) rakibini ikinci turda, zorlukla geçerek bu makama geldi.

Yani…

O seçimi “az farkla” kaybedebilirdi ve Kıbrıs Devleti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda, AK Parti İktidarı’nın “Rum tezlerini savunuyor” diyerek tepki gösterdiği zat oturmaya devam ediyor olabilirdi.

*

Rahmetli Abdülhamit Han’ın anlatıldığı TRT Filmi’nde, Merhum’un bu yayılmacılığın başlamasına engel olmak için ne büyük direnç ortaya koyduğuna dair sahneler var.

Güzel sahneler.

Eminim ki, Devletimizin ilgili birimleri, Kıbrıs’ı “İkinci Filistin Vak’asına” dönüştürmek isteyen çevrelere karşı çok çok dikkatlidir!