Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2468.00
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Haziran 2017

Kılıçdaroğlu: Freni Patlayan Kamyon

Bir soru ile başlayalım; freni patlayan kamyonun sonu ne olur, ne yapar? Bu sorunun cevabını herkes bilir. Dehşet saçar, ölümlere davetiye çıkarır, zincirleme kazalara sebebiyet verir, en sonunda da bir bariyere toslar ve durur. Hatta şöyle bir haber okumuşluğum da var; "Bursa'da freni patlayan kamyon dehşet saçtı. Yaşanan tehlike dolu anlar ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı." Ana muhalefet partisinin durumu bu örneğe çok uygun.

Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemdeki açıklamaları ile freni patlayan kamyon gibi... 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ite kaka Yenikapı Mitingine getirilmiştiu2026 Hatırlayacaksınız, hemen ardından da çark edivermişti. Şimdiki yön ise ihanete doğruu2026 İhanet rüzgarları esiyor politik arenada. Önce Türkiye karşıtı odaklar ve FETÖ'cüler tarafından edilen imal edilen kontrollü darbe söylemi göklere çıkarıldı, ardından da Rabia sembolü için "Terör Örgütü İşareti" dendi.

Allah aşkına, "kontrollü darbe" nedir? Bir insan bu kadar mı Türkiye gerçeklerinden uzak olur? Cumhuriyetçi bir partinin lideri nasıl olur da Türkiye karşıtlarının ekmeğine yağ sürer? Bu aymazlık, hangi akla hizmet?

Cumhuriyet apartmanının son sahibi olan Kılıçdaroğlu'nu yapmış olduğu son açıklamada, Katar sorununu çözecek formülü kameralar önünde açıkladı. Formül, saniye saniye kaydedildi. Kutsal formül şuymuş;

"Katar, İhvan'a desteğini kesmeli. Bu konuda İhvan'ı destekleyecek siyasetten AK Parti uzak durmalı. Müslüman Kardeşler'i desteğini başta AK Parti Genel Başkanı çekmeli, aynı şekilde Rabia simgesinden de vazgeçmeli. Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri terör örgütü olarak görüyor. Siz simgesini getiriyor, AK Parti'nin simgesi haline getiriyorsunuz. Hani bunun yerlisi hani bunun millisi? Bir terör örgütünün dört parmağını getirdiniz, kendi simgeniz yaptınız. AK Parti'nin İhvan'dan desteğini süratle çekmesi lazım."

Şimdi Kılıçdaroğlu'nun kutsal formülünün peşindeyiz. Dumura uğramış vazıyetteyim.

Ancak bu formül analize muhtaç; tutarsız ve anlamsızu2026 Öncelikle mesele ne Katar'ın terör örgütlerine desteği, ne de İhvan ve Rabiau2026 Dünyanın yeni kölelere ihtiyacı var; Müslüman kölelereu2026

Biraz daha açılalım ve soralım; Kılıçdaroğlu'nun eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin'den bir farkı var mı? Yanlış anlaşılmasın; olayları okuma biçimi olarak söylüyorum. Kılıçdaroğlu ve Rubin'in açıklamaları fazlasıyla örtüşüyoru2026 Sanki ikisi de aynı tarlanın çamurlarıu2026 İkisi de kör; Erdoğan nefreti gözlerini kör etmiş durumda.

15 Temmuz gecesinde yaşadığımız darbe girişimini önceden bilen Rubin de "Acaba Erdoğan Katar parasıyla ödeme yapamadığı zaman gerçekte kaç kişi kendisini izleyecek?" dememiş miydi? Kılıçdaroğlu da aynı şeyi söylemiyor mu?

Varın ötesini siz düşünün!