Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2420.76
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Nisan 2019

Kılıçdaroğlu’na açık mektup

Parti kapatarak Türkiye’nin terörle mücadelede mesafe alamayacağı anlaşıldığı için o yol kapatıldı. Ama ülkenin selameti açısından terörü ayrıştırmak ve ortadan kaldırmak gerekiyordu. Tam da bu noktada sen ortaya çıktın Kemal Kılıçdaroğlu, PKK ile 40 yıldır en kapsamlı mücadele verilirken 24 Haziran 2018 seçimlerinde HDP’ye adeta can suyu oldun. CHP seçmeninin bir kısmının HDP’ye oy vermesini ve onların 67 milletvekili ile meclise girmelerini sağladın. Bu desteğinin karşılığını da yerel seçimlerde istedin. HDP’nin Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, CHP’nin iki genel başkan yardımcısını kendilerine gönderdiğini, “Bizi destekleyin ama kimse görmesin, kamuya açık olmasın, bu bize zarar verir" sözleriyle bir televizyon programında itiraf etti.

HDP, bazı büyük şehirlerde aday çıkarmayarak CHP’yi destekledi mi, destekledi. Bu sayede Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul’da CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayları kazandı mı, kazandı. Akabinde ne oldu? HDP’nin silahlı kanadı, mübarek berat kandilinde sinsice yaklaşıp 4 askerimizi şehit etti. 6’sı da ağır yaralı... Şehit edenler kim, senin bir televizyon programında “Onlar bize mi saldıracaklar? Hayır efendim” diye küçümsediğin YPG / PKK teröristleri…

CHP, vatandaşı küçümser!

CHP’nin en başından beri, vatandaşı küçümseme alışkanlığı burada da devam etti. İletişim çağında tüm bunları vatandaşın duymadığını, bilmediğini, öfkelenmediğini zannederek bir de kalkıp ocağına ateş düşen köye gitmez misin? Behey gafil, HDP’lileri meclise taşıyan sen, onlarla üstü örtülü de olsa genel ve yerel seçimlerde ittifak yapan sen. Bir de onların “Sırtımızı dayıyoruz” dedikleri teröristlerin şehit ettikleri civanın köyüne giden yine sen!

Çevirdiğin alavere dalaverelerle büyük şehirlerdeki seçimi kazanmayı marifet mi sanıyorsun? Kendini dev aynasında görmeye, güvercinler uçurarak Ecevit’in rolünü kapmaya mı çalışıyorsun? Boşuna yorulma! Teröre destek verenlerle işbirliğinin vatanperverlik olmadığını, siyasi olarak da seni Gandi’nin tırnağı bile yapmayacağını bilmelisin?

Cenazedeki kalabalığın öfkesini fark edemeyecek kadar öngörüden uzak olduğun da açık! Sana yumruk sallayan şehit yakını, TIR şoförü Osman Sarıgün, aslında sana değil o yumruğu PKK’ya, YPG’ye, HDP’ye salladı... Vatandaşın artık tahammülü kalmadı. Kırk yıldır vatan evlatlarını katleden bu soysuzlar güruhunun tamamen bitirilmesini istiyor. Artık ocaklara ateş düşmesin istiyor. Onlara her türlü siyasi desteğin de kesilmesini istiyor! Bunun farkına varabilecek misin?

Gerçekleri görmezler!

Görünen o ki, olaydan sonra da ne sen, ne partin, vatandaşın bu duyarlılığını anlayabilmiş, mesajını alabilmiş değilsiniz. Seni öfkeli kalabalığın elinden kurtaran MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya iken, 23 Nisan özel oturumunda CHP milletvekillerinin MHP’ye karşı aldığı tavır bunu anlamadığınızın bir göstergesi…

Ülke gerçeklerini göz ardı ederek siyaset yapamazsınız. Daha önce bir emirle 16 vekilini ağlata ağlata bir başka partiye transfer ettiğin gibi HDP’ye kol kanat germeye devam edersen, bu millet seni asla affetmez! PKK biter, terör temizlenir ama sen HDP’yi destekleyen kimliğinle Türk siyasi tarihine kara leke olarak geçersin. Fitne fücurla Türk siyasetini karıştırmayı bırak artık. Şehit düşen bir gencimizin kanı, senin bütün Türkiye’nin belediyelerini kazanmana değmez! Artık kendine bir çeki düzen ver.

Bu devlet, çözüm süreci başlatarak PKK’lıları affedip, ıslah edip, topluma kazandırmayı amaçlarken onlar başta Diyarbakır olmak üzere şehirlerin altını köstebek yuvasına çevirmekle meşguldü. Şimdi onların desteği ile iktidara gelen CHP’li belediye başkanları, HDP/PKK’lılara hiçbir taviz vermeyecek mi? Hiçbir HDP’liyi atamayacak mı? Vatandaş doğal olarak merak ediyor. Yarın, öbür gün İstanbul’a su sağlayan bütün barajlar aynı anda havaya uçurulursa ne olacak?