Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2417.70
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Nisan 2023

Kılıçdaroğlu'nu kimler servis ediyor?

Günlerdir; Kılıçdaroğlu’nun ayakkabı ile bastığı seccadeyi konuşuyoruz. CHP’nin lideri Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe gecesi tankların arasından geçmiş, darbeciler ona yol vermiş ve CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gitmişti.

Kılıçdaroğlu ceketini çıkarmış, kravatıyla kahvesini yudumlarken, televizyonun karşısında darbe teşebbüsünü bir film gibi izliyordu.

O zaman Sayın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan uçakta idi, nereye ineceğini bilmiyordu. Eğer darbecilerin eline geçerse ya infaz edilecek veya ömür boyu hapiste kalacaktı.

Amerikan uşakları olan darbecilerin gözü dönmüştü. Kendi halkını, polisini, askerini öldürmekten çekinmiyordu. Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında Dersim (Tunceli) bombalanmış ve kitleler halinde birçok insan öldürülmüştü. Hatta Dersimli birçok kız ebeveynlerinden alınarak zorla başkalarına verilmişti.

Şüphesiz ki 15 Temmuz gecesi ordunun içinde de darbeyi önlemek için bazı kahramanlar harekete geçti. Halk darbeyi önledi, darbecilere darbe yaptı. 250 kadar insan tanklara karşı koyarken inşallah şehit oldular. 2500 kadar da insan yaralanmıştı. Bediüzzaman’ın ifadesiyle inşallah kahraman ordu dizginlerini kurtaracaktı.

Reisicumhur Sayın Recep Tayyip Erdoğan, halkı darbeyi önlemek için sokağa çağırdı.

Kılıçdaroğlu da muhalefet lideri olarak darbeye karşı çağrıda bulunabilirdi amma yapmadı.

Bu darbe ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun o evdeki ahvalini kim bu millete servis yaptı? Ev halkından başkası orada var mıydı?

Peki Kılıçdaroğlu’nun seccadeye ayakla bastığını yine kim servis yaptı?

Bence CHP’liler biraz düşünmeli. Yarın Kılıçdaroğlu iktidar olursa onun ahvalini kim bilir yanındakiler bütün dünyaya nasıl servis yaparlar? Onun için CHP’lilerin başkasına kızmaya hakları olmasa gerek.

Kılıçdaroğlu’nun her iki ahvalini de şüphesiz ki, CHP’liler servis yaptılar. Yoksa milletin haberi nasıl olacaktı. Başka türlü izahı olan varsa buyursun izah etsin. Ma ele değil.