Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
35.06
Gram Altın
2467.21
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Nisan 2014

KİM KAZANDI?

Aradan asırlar geçmesine rağmen ateşe diri diri atılırken bile Osmanlı'nın kendilerini kurtarmak üzere geri döneceğini bekleyen ve "bir gün gelecek Halife-i ruyi zemin bizim buralara yol da, köprü de yapacak" diye umudunu koruyan Myanmar'lı kardeşlerim, Erdoğan kardeşiniz kazandı gözünüz aydın.

Gece gündüz'Allah korusun, ya o da giderse kim bize ses olur, avaz olur' diye ağlayan,

Rabb'ine Seher vakitleri 'o başarsın'diye niyaza duran Mısırlı İhvan'ım, Esma'ya haber verin, müjdeler olsun, evet, onun için gözleri Nil'e dönüşen amcası Tayyip Erdoğan kazandı gözünüz aydın.

Kaç zamandır, 'dedeleri başarmıştı, hepimiz kazanmıştık, o da kazansın ki hepimiz başaralım' diye secdede gözyaşlarına boğulan Bosnalı, Makedonyalı, Karadağlı kardeşlerim Tayyip abinizle siz kazandınız gözünüz aydın.

"Onu arkadan hançerleyenlerle savaşan bizdik ve hem bu yüzden hem de 'Halife Hazretlerine isyan etmedik diye bizi 5 parçaya ayırdılar', bir asır sonra bütün ECNEBİlere inat yeniden ve beraber başlıyoruz, başaracağız, ez birame, birayu00e9 bi dil u can/ben kardeşim, candan ve gönülden kardeşim"diyen Kürdistanlı kardeşlerim hepimiz kazandık gözümüz aydın.

"İki asır sonra abi bulmuştuk, elimizden almalarına seyirci mi kalacağız?"diye endişeli bekleyen kardeş Kafkas halkı sevinin, Erdoğan abiniz kazandı siz kazandınız gözünüz aydın.

"Yeryüzü böyle katliam görmedi, bugün de ondan başka gören yok, ya o giderse ne yaparız?" diyerek ağlaşan Suriyeli kardeşlerim, teselliniz olsun, kardeşiniz Recep Tayyip Erdoğan kazandı gözünüz aydın.

"Onun zaferini görmeden düğün tok" diyen Ramallahlı Salima gözün Aydın, ömrün mutlu ve özgür geçsin, gözümüz aydın Tayyip Erdoğan amcanız kazandı, siz kazandınız.

Kırımlı, Etiyopyalı, Sudanlı kardeşim,

Türk, Kürt, Arap kardeşim gözünüz aydın, beklenen şafak göründü, fecr-i kazıb değil şükür, ayan beyan "şafak söktü" türküsünü çığırıyoruz artık.

Wel Fecr...

Kisra'nın viran halini görmüyor musun?

Ya Kostantiniye'nin dirilişini, "Venüs bardağı"nı?

Gör işte Selahaddin'in torunlarını Asım'ın Nesli'nin yanında.

Görmelisin Diyarbekir Surları'nın Rumeli Hisarı'na destek olduğunu, Dohok'un da Samsun'a.

Müjdeler sana,

"Yenilgi yenilgi büyüyen zafer" için kıyama durduk,

Sen "amin, amin ya Rabbel u00c2lemin" dedikçe melekler aminlerini katıp Mucibeddavat'a ulaştırdı.

"Süngü eylediğimiz Minareler" İslamabad semalarını gösterdi,

Medine size selam ediyor ey mağdur ve mazlum ümmetin yardımcıları.

Mahzun olmayın, mahcup olmayacaksınız.

Ey onun Gazzeli aziz kardeşleri,

Size bombalar yağarken gökyüzünden, sen"Türkiye'den ne haber var, Erdoğan kazandı mı?"diye meraklardaydın, ta ki kardeşinizin muştusu geldi de oh çektiniz.

Bütün dünya sana yapılan katliamlara sessiz kaldığında,

Arap soydaşların seni dolarlarla takas ettiğinde,

Soyunun bütün iğrençliklerini senin üzerinden denediğinde İsrail,

Sana elini uzatmak için serinden geçen Tayyip Erdoğan kardeşiniz kazandı Filistin gözünüz aydın.

"O geldi dünyamız güzelleşti" diyen Anadolulu, Trakyalı kardeşlerim, ona kazanması için her türlü desteği vererek siz kazandınız, başbakanınız Tayyip Erdoğan'a kazandırdınız.

Bizden görünüp Batı'dan yana olan burnu sürtülmüş kibirli gasteci-yazar tayfası kabul etmese de, Tayyip Erdoğan'ı tercih edişimizi 'aptallığımıza'verseler de sizin kazanmanız için çırpındık, başardık ve kazandık dualarınızla.

Başarmamamız için bütün iğrençlikleri gördük bu süreçte, kardeş bildiklerimizden hem de.

Üstelik "tam da İslam dünyasının bağımsızlığına kavuşma imkanlarına kavuştuğu ve küresel sistemin meşruiyetini yitirdiği bir zaman diliminde, Türkiye'nin her bakımdan güçlendiği, bir sonraki süreçte altın vuruş'u gerçekleştirmeye hazırlandığı ve İslam dünyasının masum ve mazlum halklarının umudu olmaya başladığı kritik bir eşikteu2026"(Yusuf Kaplan) başladılar saldırıya ve biz de püskürttük evelallah.

Kökü dışarılarda eli içerde bir tayfa hala bizim 'hırsızlığa aldırmadığımızı, yolsuzluğu görmezden geldiğimizi'öne sürüyor. Oysa biz hırsızın da müfterinin de kim olduğunu pekala biliyoruz. Biz onlara 'hırsız var diye bağırın'emrini verenleri çok iyi tanıyoruz.

Ey Filistinlim, Bosnalım,

Bunlara emir verenlerin dedeleri 1900'e az kala bizi ayırmak için ne kadar hile ve alçaklık var ise sergilediler.

Bunların hedeflerinin sana gönülden sevdalı başbakanın Recep Tayyip Erdoğan'ı bertaraf ermek olduğunu fark ettik. Bu yüzden "hırsız var" diyenlerin amacı bizim irademizi çalmak olduğundan kuşkumuz yok, dahası sizin-bizim asırlarımızı çalmaya yeltendiklerini de biliyoruz bu sözleşmeli elemanların.

Ey Mısırlım, Myanmarlım, Bosnalım,

Senin acını görmeyen, senin yanında olduğunu söylemeyen, senin derdinle dertlenmeyen her doğru eğridir.

Haydi, şimdi sevinin ve dualara ara vermeden yakarın Rabbinize de tarihe yeniden müdahale seferimizden bizi-sizi mahcup eylemesin.

Yolumuz uzun, yolumuz meşakkat dolu, yolumuz kutlu,

Selam olsun sizlere, yolunuzun yolcularına,

Selam olsun bütün insanların esenliği için mücadeleden bıkmayan erlere.

Bakü, Bosna, Hartum, Mekke, Şam gözünüz aydın kardeşiniz Tayyip Erdoğan kazandı,

Gazze, Kahire, Hewlu00e9r, Lahor, Beyrut gözümüz aydın hepiniz-hepimiz kazandık, Tayyip kardeşinizsizin için ve sizinle kazandı çünkü.

Twitter: @ahmetay_