Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Temmuz 2013

Kim Tayyip Erdoğan'dan ne istiyor? -2-

Geçen yazımızda Tayyip Beyin derin küresel güçleri öfkelendirdiğini ve bunun küresel güçlerce kabul edilemez bulunduğunu yazmıştık.

PKK silah mıbırakacak, onlar istemeden olmaz.

Ortadoğu'ya el atarsanız onların istedikleri doğrultuda ve tabi ki İsrail kollanarak mümkün olabiliyor.

Cari açığınızımıkapatacaksınız, buna onlar onay verecek. İşin küresel derinliği kısacasıbu, ama artık adınıdoğru koyalım:

Bu 'isyan' küresel desteği olan yerel maşalı, burjuva kollu Bab-ıAli isyanıdır; beyaz, seçkinci 'ABD-İsrail aksanlıve eksenli'köşe yazarlarının başbakan Erdoğan'a, onun vakur duruşuna isyanıdır. Tabi ki bu 'isyan' işaretini verenler 'hasta adam'ın iyileşmesini istemeyen küresel derin güçlerdir, bunu geçen yazımızda anlatmıştık.

xxx

Bu sebeple bizim Mao'cu-Aydınlıkçıliberal demokrat solcuların küresel derin dünyanın emrinde olduklarınıboşuna söylemiyorum, Gezi kalkışmasında 9,5 saat canlıyayın yapan CNNint'e övgüler yağdıran bu kesim; "e canım özgürlük adına gerçekleştirilen bu kadar önemli bir olay verilmeyecek miydi?"diyebiliyor. Peki, Sayın başbakanın Türkiye tarihinin en büyük, en coşkulu Kazlıçeşme mitingini 'Tayyip'e karşımiting'olarak veren CNNint'in bu yalan, dezenformasyon, karalama yayınına da mı'e canım özgürlük adına'diyeceğiz? 9,5 saat canlıyayınısavunan bu Maoist tayfanın CNNint için dizdiği methiyelerin sebebi CNNint'in Gezi eylemlerini 'Erdoğan'ın diktatörlüğü'ekseninde sunmasıdeğil miydi? 'CNNint özgür yayın dersi vermiş'miş. Bu mu özgürlük? Yalanın, dezenformasyonun özgürlüğümüolurmuş? ABD'de başkanlara yapsınlar bakalım bu alçaklığıayaklarından asmazlarsa ne olayım.

Peki, bu duayenlerin yere göğe sığdırmadıklarıABD'de, AB'de ve mesela ABD'nin en 'saygın'medya organlarında ve yine mesela CNNint'in İsrail katliamlarına ya da Hamas'ın seçilmişbakanlarına reva gördüğüzulme dair bir haber duyan var mı?

Peki, bu zulmügörmeyen CNNint vb. operasyon yayıncılığıyapan medyayıeleştiren bir Maocu dostumuz oldu mu?

Hayır. Dikkat buyurun, 'neden CNN bu katliamıvermedi'demiyorum, bu güne kadar CNNint'in 1 tek kerecik olsun İsrail'in Filistinlilere uyguladığıkatliamı, bombalamalarıvermeyişini tenkit etti mi bu eski Mao'cular?

HAYIR. Bu suskunluğu, 'bizim medyamız değil, bize ne' diye geçiştiremezsiniz.

Geçenlerde Mardin'deki DPI'in toplantısındaki konuşmamda CNNint'in, Gezi'nin, Mısır'daki darbenin yılmaz savunucusu Cengiz Çandar'a sordum: CNNint için 'haber değeri yüksek olduğundan dolayıGezi eylemlerini bu kadar uzun verdiğini'söylüyorsunuz, peki CNNint'in tarihinde İsrail'in Filistin halkına defalarca uyguladığıkatliamın hiçmi haber değeri yoktu? CNNint'in üçsaniyeliğine de olsa İsrail'in bir tek bombalısaldırısınıizleyicilerine sunduğunu söyleyebilir misiniz?

Sorumu Sayın Çandar "ama İsrail var"diye cevapladığında, Batılıbütün özgürlük savaşçıları, bütün filozofları, bütün dahileri, bütün pozitivist-entegrist-feminist-rasyonalist-pragmatist-optimist-Kalvinist, ateist, humanist kısacasıbilumum 'şeyist'leri ve Cengiz Çandar gözlerimin önünde un ufak olup oracıkta eriyiverdi.

Bir kez daha anladım ki bunların 'Filistin yandaşlıkları'Y. Arafat'ın laik ve solcu FKÖ'sünden ibaretmiş, oda öylesine işte.

Bunlarıneden mi anlatıyorum?

Bunları, ALDs'cilerin özgürlükçülüğünün de, Liberalliklerinin de, demokratlıklarının da sınırının İslam, İsrail, İslam ABD, İslam iktidar anlayışlarıyla sınırlıve tabi ki sorunlu olduğunu ve bu sebeple Erdoğan'a da Mursi'ye de İhvan'a da karşıolduklarınıbildiğimizi bilsinler diye anlatıyorum.

Tek dertleri var bu tayfanın:

Tayyip gidecek, Tayyip devrilecek. Kimse kimseyi kandırmasın, onlar da biz de bunun farkındayız.

Kem-küm etmeden adınıdoğru koyalım: Tek dertleri 'Tayyip gidecek'ten ibarettir bu tayfanın, bu kadar açık ve net.

Bunu bugün değil, 1,5 yıl önce yazmıştım:

"u2026bu ülkeler gerekirse Ak parti kalsın ama Tayyip Erdoğan gitsin diyorlar"(Hepimiz Vurulduk, 30 Aralık 2011 HaberX)işte, şimdi bunu gerçekleştirme zamanı, ama el mi yaman, bey mi yaman göreceğizu2026

Şimdi aşikar oldular, dertleri ne özgürlük, ne demokrasi, ne insan hakları; dertleri kendi haklarıbildikleri inanılmaz imtiyazlaru2026

Bunlar sandıkla Tayyip'i deviremeyeceklerini anladıklarıiçin artık "sandık her şey değildir"diyorlar. Doğrudur, sandık her şey değil, ama demokrasilerde halk yöneticilerini parti programlarına bakarak sandıktan çıkarırlar. Şüphesiz yöneticileri-hükümetleri yine sandık götürür. Ama şimdi ne oluyor? Şimdi, "hayır, halk sandıktan sizi çıkarabilir ama kalabalıklar toplanınca gitmelisiniz"diyorlar (Gezi-Mısır ile ilgili hokkabazlılarınıbir sonraki yazıda anlatacağım)

Peki, bunlar kim? Neden?

Bugün Gezi'ci ve Sisi'ci pek çok Aydınlıkçı-Liberal-demokrat-solcu (ALDs)inanılmaz bir sınav veriyor. Bize nasıl 'darbeci liberal, diktacıdemokrat' olunacağını! gösteriyorlar. Zamanında Erkan Mumcu'nun, Turan Çözmez'in, A. Latif Şener'in verdiğikleri sınav gibi. Zamanıgelince bu türden bir traktör E. Mumcu, A. Latif bulunabilir.

Kimbunlar?

Bunlardan kimileri yatlarla gemilerle beraber tatil yapacaklarıbaşbakanlar, cumhurbaşkanlarıbulmayınca, piknikte cız-bız yapacak, kendilerine rakısofrasıkuracak başbakan bulamayınca başbakanı, cumhurbaşkanınırahatlıkla diktatör ilan edebilecek kadar gözüdönmüşkalemşörlerdir. Kimileri uluslararasıgüçlerin gönüllükölesi, kimileri de küresel güçlerin 'zorunlu' emir kullarıdır.

Burada bizi özellikle 2. Ve 3. gruptakiler ilgilendiriyor, çünkübu gruptakiler 1-2-3u202610. dereceye kadar derecelendirilen yerel ve küresel güçlerin 'kurşunları'dır. Sırasıgelince de bu kurşunlar atılır, harcanır.

Erkan Mumcu, Turan Çözmez, A. Latif Şener gibi. Zamanıgelince bu türden bir traktör dolusu E. Mumcu, A. Latif Şener bulunabilir.

Başka yazıda detaylandıracağız inşaAllah.

Twitter: @ahmetay_