Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2435.25
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Aralık 2012

Kırklareli'nde Mutluluk Üzerine

11 Aralık Salı günü Kırklareli'nde "Mutluluğun Sırları" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldım. Düzenleyen Kırklareli Vali Yardımcısı ve Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Taceddin Özeren beyefendiydi.

Taceddin Beyin tanımak gerçekten başlı başına bir mutluluk. Bir yandan dernek başkanı olarak güzel faaliyetler yürütürken diğer yandan konferanslar düzenliyor. Hele aylık olarak çıkardığı Tefekkür Dergisi çok hoş ve memnuniyet verici. Sohbetimizde yeni çıkaracağı Mihenk adlı dergiden öyle heyecanla bahsedişi vardı ki ondaki bu enerjiye ve motivasyona hayran kaldım.

Salı günü salona gidince sürprizle karşılaştım. 200 kişilik salon her kesimden katılımcılarla tamamen dolmuştu. Hele Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Beyefendinin en önde dinleyici olarak bulunması takdire şayandı.

Aslında mutlu olmamızı gerektiren o kadar çok faktör var ki saymakla bitmez. Ama insanımız nimet deryası içinde yüzerken olmadık bir aksiliği veya eksikliği takabiliyor, hayatı kendisine zehir edebiliyor. Bunun örneklerini meslek hayatımda hep görüyorum.

Mutluluğun sırlarını madde madde sıraladım. Süre sınırlı olunca 40 kadar mutluluk verici yoldan bahsettim. Aslında çok daha uzatılabilirdi. Dinleyiciler ilgiliydi.

Mutluluk bir hedef değildir. Her an onu yakalamak elimizdedir.

Mutluluğu geciktirmemeliyiz. Yaşadığımız anı mutlu olarak geçirmeliyiz.

Hayatımızın mutlaka bir anlamı ve amacı olmalıdır.

Zahmetin rahatı, rahatın ise zahmeti doğurduğunu bilmeliyiz. Bediüzzaman'ın buyurduğu gibi, "Rahat zahmette, zahmet rahattadır. "

Rabbimizin verdiği ve çoğu zaman farkında olmadığımız nimetlerine şükretmeliyiz. Vermek, cömert olmak, hayır yapmak, mutluluktur.

Kendi hayatının ve dünyanın bir anlamı olduğuna inanmak, kadere iman, kanaatkarlık, mutluluğu sağlayan yollardır.

Bu ve benzeri mutluluk getirici, içimizi huzurla ve hazla doldurucu konulardan söz ettim. Gerçekten mutlu olmayı hak ettiğimizi, bunun içinde bakış açımızı değiştirmeyi ifade ettim.

Gayretli ve harika insan Taceddin Özeren Beye çok teşekkür ediyor, hizmetlerinin devamını temenni ediyorum.