Dolar (USD)
32.16
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2472.37
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Kış geldi, muhacirler muhtaçlar yadım bekler

Uzak ve yakın savaşlarla içiçe yaşıyorken oluyor her şey. Yüreğimizin savaşlarına da yenilmesek, bu bir rüya diyerek kalkıp yürüsek öylece. Ama olmuyor işte.

Üzerimize abanan onca acıyla, onca ihanetle ve sarmalandığımız ateş çemberinden kurtulma telaşıyla bu bir rüya diye uyanamıyoruz.

Altın gibi yanan sahilleri vardı Bodrum'um. Çardaklı bahçeleri, gecenin sabaha yakın saatlerinde yanıp sönen ışıkların aydınlattığı bohem mekanlardan yükselen slow müzikler eşliğinde denize doğru akan rengarenk yakamozların yansıdığı o sahilleru2026

İşte o sahillere küçük bir bebeğin cansız bedeni minicik bir kuş yavrusu, çaresiz bir halde vurduğunda gazete sayfaları artık altın gibi kumların yandığı sahile başka manşetler atmışlardı.

Aylan bebek Kobani'nin bombalarla tarumar edilmiş yıkık binalarından Yunanistan'ınKoc Adası'na doğru yola çıktığında ailesiyle nereden bilebilirdi körpe yaşında acımasız dalgalara yenileceğini. Avrupa'nın kör gözlerine sağır kulaklarına derin bir darbe gibi indiğinde o küçük yavrunun cansız bedeninin görüntüsü aslında hiçbir şey değişmedi. Mültecilerin hiçbir hukuksal durumları, ihtiyaç duydukları güvenli bölge ihtiyaçları, açlıktan kıvranmış bedenlerine olan duyarsızlık hiç ama hiçbir şey değişmedi.

Şimdi yine gün geçmiyor ki ekranlar da görüyoruz ve alışıyoruz; batmış botların görüntüleri ve mültecilerin hırçın köpüklü dalgalara yenilmiş garip, zayıf bedenlerini ve çaresizlikleriniu2026 Sonra her şey gibi unutuluyor. Sıradan haberler gibi öylece fragmanlar geçip gidiyor hızlıca ekranlardan körlermiş gözlerin ve sağır kulakların duyarsızlığındau2026

Artık kış geldi. Suriye'de binlerce çocuk, kadın açlık sınırında. Bizim sobamız, kaloriferimiz yanıyor. Bizim karnımız tok, bir türlü doyuramadığımız çocuklarımızın yanakları al al, gözleri ışıl ışıl. Oysa uzak savaşların yakın günlerinde bir ülke yok oldu neredeyse. İnsanlığın gözleri önünde sürgün edildi mülteci edildi halkı.

Suriye ve dünyadaki tüm mülteciler, savaş vurgunları yardım beklerler. Şimdi kış geldi. Şimdi lapa lapa karlar, donduran soğuklar, çamurlu yollar, incecik çadırlar ve terkedilmiş viran bırakılmış haneleriyle savaş vurgunları yardım bekler. Bir çuval un, sıcak çoraplar ve hırkalar, şallar, battaniyeler aklımıza ne gelirse gönderelim. Toplayanlara yardım edelim. Bir kampanyada küçücük de olsa biz başlatalım. Derneklere, toplayan tüm kurumlara destek olalım. Paylaşmak, vermek arınmaktır. Artmaktır, bereketlenip çoğalmaktır. Tüm savaş mağdurlarına topyeku00fbn bir kış yardımı başlatalım hep birlikteu2026 Bu yardım bizi birliğe, dirliğe, beraberce yürüyeceğimiz kutlu günlerin aydınlığına ve cennetlere taşısın inşallahu2026