Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2470.91
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Ağustos 2018

Kıskananlar çatlasın

Başlık biraz ağır oldu galiba... O zaman kıskananlar çatlasın değil de, kıskananlar özensin diyelim. Böylece, başlığa alınacak dostlarımızın kırılmalarını da önlemiş oluruz.

Evet, diğerleri de özensinler ve AK Parti gibi gümbür gümbür bir kongre yapsınlar. Tabi kongre yaparken, İP gibi tiyatro oynamasınlar. Kongrede bir değişim, bir yenilenme olsun. Hepsinden önemlisi, yapılacak kongreye partinin gerçek sahiplerinin iradesi yansısın. Yani yapılacak kongre sözde değil, özde olsun.

Değerli dostlar, AK Parti şu ana kadar yaptığı bütün kongrelerde, hep çıta yükseltti. Bugünde yapılacak olan 6. Olağan Kongre'de verilecek mesajlarla, alınacak kararlarla çıta daha da yükselecektir.

Simav'dan kongreye katılmak için Ankara'ya giderken, yollarda şu manzaralara şahit oluyorum: İnsanlar gecenin geç saatlerinde bir düğüne, bir bayrama gider gibi yolculuk yapıyorlar.

Bu gecede böyle oldu. Dostlar, şu bayram arefesinde, insanları sıcak yataklarından ve sevdiklerinden parayla pulla ayıramazsınız. Bu fedakarlık ancak dava için yapılır.

On yedi yıldır AK Parti'yi diri tutan, işte bu dava şuurudur. Birde, AK Parti'nin kongreleri bir yenilenme, bir tazelenme fırsatı olarak görmesidir. Değişirken de zerre kadar sıkıntı yaşamamasıdır.

Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığı Binali Yıldırım'a devrettiği kongrede salondaydım. AK Partililer hem Davutoğlu'na, hem de Yıldırım'a saygıda kusur etmediler. Başka partilerde böyle bir değişim olsa, sandalyeler, masalar havada uçuşurdu.

Konu 2016'daki kongreden açılmışken, sizinle şu anekdotu paylaşayım: O gün salona çok erken saatlerde girdim. Ben basın bölümüne geçtiğimde, ses düzeninin ayarı yapılıyordu. O saatten kongre başlayıncaya kadar, hiçbir görevli, Cumhurbaşkanımızın ismini şöyle söyleyeceğiz diye prova ettirmedi.

Prova ettirilmemesine rağmen, o gün en çok slogan Recep Tayyip Erdoğan için atıldı. Tabi Tayyip Erdoğan sevgisi milletimiz ve AK Partililer nazarında başka... Bu sevgi kıskanıp çatlatacak kadar büyük...