Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2469.83
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Kitaplar arasında ufak bir gezinti\u2026

ÖVÜNMEK gibi olmasın ama, uyumadan evvel mutlaka kitap okurum. Bu okumalarım bazen gece yarısına kadar buluyor bazen de 10 dakikayı bulmuyor.

Aşağıda kısaca bahsedeceğim 4 kitaptan 3 tanesini son 20 gün içinde okudum. Sadece Mehmet Nuri Bey'in kitabını okumaya devam ediyorum ve bir tane daha okumaya başladımu2026 Neden iki kitap dersenizu2026 Bazen birinden sıkılıveriyorum, bu sefer hemen ötekine geçiyorum. İnanır mısınız yatağımın yanında 3 kitap olduğu günleri biliyorum.

Bu arada geçen seneye kadar o kadar çok kitabım vardı ki artık kütüphanem taşımaz olmuştu. Bunlardan 300 civarında kitabı Bağcılar Müftülüğü'nde bir caminin kütüphanesine bağışladım.

Neyse sözü uzatmadan hemen kısaca okuduğum kitaplara değineyim.

1-Edebiyatçılarımızın Çocukluk Hatıraları

Mehmet Nuri Yardım, Çağrı Yayınları, 9. Baskıu2026

Özet: Şairlerimizin hiç duyulmamış çocukluk hatıralarını okumak gerçekten zevkliu2026 Mesela Ahmet Mithat Efendi'nin aktar çıraklığı dönemİu2026 Hem ustasından hem de babasından yediği dayaklaru2026 Ve sonunda iyi bir aktar olmasına rağmen edebiyat alanını tercih etmesiu2026 Kitabın kapak tasarımı çok güzelu2026

2-Ayvaz Dede'nin Rüyası

Enver İmamoviç, Çev. Meral Balota, Akhisar Belediyesi Yayınları.

Özet: Fatih Sultan Mehmed'in Bosna'yı fetih hikayesi. Prusac'a Beyaz Şehir anlamına gelen Biograd da denilmesi ve Osmanlılar tarafından Akhisar diye anılması... Buraya yerleşen; bölgeyi İslamlaştırma gayretinde bulunan dervişlerin şeyhi Ayvaz Dede ile Bosna'nın en eski yerel dininden olan bir papazın hayret uyandıran yakınlığı ve sürpriz sonu2026

3-Şekur

Hamdi Geçer, Çıra yayınları

Özet: Orduda bir subay ve başörtülü öğretmen hanımının 28 Şubat döneminde başından geçenler. Kurmay Yüzbaşı Bahtiyar beyin ailesinin yaşadığı ilginç olaylar. Kızıyla zengin bir adamın oğlu arasında başlayan aşku2026 Zaman zaman ağlatan zaman zaman tebessüm ettiren güzel bir roman. Ne var ki, yazar konferans bölümlerinde çok fazla abartılı davranmışu2026 Bence o bölümleri kısaca anlatıp geçse çok daha güzel olurdu. Çünkü o bölümler okuyucuyu asıl hikayeden koparıyor.

4-Ayandon

Osman Pamukoğlu, İnkilap Yayınları

Özet: Birinci Dünya savaşı yılları. Karadeniz'den İstanbul'a mühimmat taşıyan bir teknenin başına gelenler. Ayandon fırtınasının darmadağın ettiği teknede bulunanların inanılmaz vatan sevgisiu2026 Bir Rum'un Türklere yardım etmesiu2026.