Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2430.03
BIST 100
9987.23
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ekim 2023

Kızılay saldırısının şifreleri!..

Türkiye’deki karanlık günleri tekrar hatırlatmak isteyen teröristler dün sabah Kızılay’daki İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü binası önünde bir kez daha düğmeye bastı. İstiklâl ve istikbâlimize karşı gerçekleştirilen devlete yönelik saldırı, bazı ülkelerin terör örgütlerine verdiği desteğin doğrudan ve dolaylı neticesidir. Yapılan kötülük kimsenin yanına kâr kalmaz. Gün gelir bu terör bumerang gibi onları da vurur.

*

Haksızlıklar karşısında susmayan Türkiye; nerede bir mazlum görse hepsini ana şefkatiyle bağrına basıyor. Sessizliği bozuşunun bedeli olarak da; kâh FETÖ’yle, kâh PKK’yla, kâh canlı bombalarla, kâh ekonomik darbelerle terbiye(!) edilmek isteniyor. Pusuda bekleyen “korku imparatorluğu”nun eli kanlı kiralık katilleri birer birer sahaya sürülüyor.

*

Acı da olsa hatırlayalım!.. 12 Ocak’ta İstanbul Sultanahmet’te 11, 17 Şubat’ta Ankara Çankaya’da 29, 13 Mart’ta Ankara Kızılay’da 38, 19 Mart’ta İstanbul İstiklâl Caddesi’nde 5, 28 Nisan’da Bursa’da 1, 1 Mayıs’ta Gaziantep Şehitkamil’de 4, 7 Haziran İstanbul Vezneciler’de 13, 28 Haziran’da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 45, 15 Temmuz’da genelde Türkiye özelde İstanbul ve Ankara’da 246, 20 Ağustos’ta Gaziantep Şahinbey’de 57, 26 Ağustos’ta Cizre’de 13, 9 Ekim’de Şemdinli’de 17, 16 Ekim’de Gaziantep Şahinbey’de 4, 10 Aralık’ta İstanbul Beşiktaş’ta 46, 17 Aralık’ta Kayseri Melikgazi’de 15 insan “canlı bomba”lar tarafından katledilmişti. Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak için düğmeye basanlar, 2016’da tam 17 kez milleti yasa boğmuştu. Uzun bir sessizlikten sonra 13 Kasım 2022 Pazar günü İstiklâl Caddesi’nde ortaya çıkan eli kanlı PKK/PYD terör örgütü masum 6 insana kıyarken, 99 canımızı yaralamıştı.

*

Ve zaman gecenin karanlığında ilerlerken Kayseri’nin Develi ilçesinde ensesinden kahpece kurşunladıkları veteriner teknikeri Mikail Bozlağan’ın (24) aracını gasbeden teröristler 9 kilo 700 gram RDX C-4 patlayıcı, el bombaları, roketatar, çok sayıda silah ve mühimmatla Ankara’ya doğru yola çıktı. Tarihler 1 Ekim 2023’ü gösterirken 28. Dönem 2. Yasama Yılı’nın açılışının sabahında, yine bir Pazar gününde Kızılay’da ortaya çıkan eli kanlı teröristler bu sefer sivilleri değil, direk devleti hedefe koyarak sansasyon yapmak için yine “canlı bomba”lı bir eylem gerçekleştirdi. Saat 09.30’da Emniyet Genel Müdürlüğü kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist saldırı eyleminde bulundu.

Türkiye’nin kalbi Ankara’yı hedef alan teröristlerin saldırıda kullandıkları patlayıcının İngiliz üretimi, roketatarın Rus menşeli, otomatik silahın ise ABD malı olduğu dikkat çekerken, saldırı emniyet güçlerinin dikkati sayesinde büyük bir katliama dönüşmeden engellendi.

Teröristlerin ateş açması sonucu 2 emniyet mensubu hafif şekilde yaralanırken, teröristlerden biri etkisiz hale getirilirken diğeri kendini patlattı. Bu menfur olayın ardından terör örgütü PKK, saldırıyı “Ölümsüzler Taburu” adlı oluşuma bağlı teröristlerin gerçekleştirdiğini açıkladı.

Amaç; sahada ve masada kirli taleplerini kabul ettiremeyen küresel teröristlerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne daha önce çokça başvurdukları terör marifetiyle diz çöktürmek. Toplumu paniğe sevk ederek huzursuzluğu artırmak.

Fakat nafile!.. Dün başaramadılar, bugün de başaramayacaklar.

*

Dakika dakika bu gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’i açış konuşmasında ifade ettiği “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözünün üzerin çok zaman geçmeden saatler 21.00’i gösterirken, Türk Silahlı Kuvvetleri havadan Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde bulunan terör inlerine harekât düzenleyerek buralardaki unsurları imha etti.

Gecenin sabahında ise Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’da operasyon gerçekleştiren Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın sözde Suriye genel asayiş sorumlusu ve 2007’deki Dağlıca saldırısının planlayıcısı Müzdelif Taşkın etkisiz hâle getirildi.

*

Teröristler tarafından başından vurularak katledilen Mikail Bozlağan’a Allah’tan rahmet, vatanı için gözünü kırpmadan canlarını ortaya koyan yaralı kahramanlarımıza acil şifâlar diliyoruz.

HÂMİŞ:

Alçaklık, algı ve dezenformasyonda sınır tanımayan, doğrudan ve dolaylı olarak teröre hâmîlik yapan emperyalist ülkeler, saldırının ardından “Türkiye’nin yanındayız” destek ve kınama açıklamalarıyla bir kez daha timsah gözyaşları döktü.