Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2399.39
BIST 100
10178.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Haziran 2015

Koalisyon Şeraresi

Kaçgündür müteveffa ardından öyle laflar edildi, yazıldı çizildiu2026 Vallahi, 'mücahit' de oldu, 'demokrasi kahramanı' dau2026Mevalana misali 'Şeb-i Aruz' ilamından tut, Cumhuriyet bile kendisi imişu2026

Biran 'dumur' oldum da, acaba, Başörtülülere Arabistan'ı gösteren Demirel'den mi bahsediyorlar yoksa Süleyman diye başka biri mi ölmüş diye düşündüm!

Halkın gösterdiği 'yoğun ilgiyi' görünce, çok sürmedi, toparlandım.

'Cilala, Parlat!'

Hep aynı güruh, hep aynı mihrak, hep aynı noktadan, hep!

Bir ara AKP-CHP dayatması da yapıyorlardı bunlar! Doğan ve kalamşörleri, uluslararası sermaye ve 'faiz lobisi' talimatıyla böyle bir koalisyonda CHP'yi rahatlıkla kullanmayı öngürdüleru2026

Resmi sonuçların da açıklanması ile artık hem 45 günlük süreç başlıyor, hem partiler değişik manevralarla 'atağa' kalkıyor!

Partilerden kasıt elbette 'muhalefet partileri' ha. Hani aritmetik olarak %60 çoğunluğa sahip olan ve bu hesapça sanki 'tek partiymiş' gibi pazarlanmaya çalışılan cenah.

Tabii devlet ve millet sorumluluğu bilinci ve içinde olan AKP, 13 yıllık tecrübesi ve kendi icraatinin takipçisi olmak adına da, herne kadar seçimden 'ağır' bir yenilgiyle çıkmış gibi gösterilse de 7 Hazirandan bu tarafa 'kırmızı çizgi' gözetmeden hazır ve nazır durumda.

AKP-MHP koalisyonunda görülen gelişme üzerine CHP, MHP'ye Başbakanlık gibi 'değişik tekliflerle' fırsat arayışına girdi. Peşine takmaya çalıştığı HDP de buna pek bi gönüllü. Halbuki, ilk günden zikrettiğimiz ve dilediğimiz AKP-HDP koalisyonu Türkiye'yi büyük oranda rahatlatacak, 'iç ve dış barış' adına çok hayırlı neticeler doğuracaktı. Kaldı ki, 'yeni anayasa' için de mantıklı bir birliktelik olacaktı. Görülen o ki, Suriye'de son günlerde yaşananlar, PKK'nın bu doğrultuda yaptığı açıklamalar 'üst aklın' bu 'uzlaşıyı' istmediğini açıkca ortaya koyuyor!

İstedikleri, 'azınlık hükümeti' nevinde 3'lü koalisyon, CHP-MHP-HDP şekliyle sistemi ve yönetimi doğrudan ve dolaylı ele almak, ve heran 'istemedikleri' şeylere müdahale imkanı bulmak.

Maalesef ki maalesef, Parlementer Sistemin en bariz zaifiyeti budur. Neredeyse hükümetler her aşamada dışardan 'dizayn' edilir ve o 'doğrultuda' hareket etmek zorunda bırakılır!

Bereket, MHP, devlet ve milletin menfaatini 'önceleyen' partilerden biri olarak anlaşılan daha sağduyulu ve daha 'sorumlu' davranma yoluna gitmiş görünüyor ve bu birliktelikten 'hayırlı' bir sonuç çıkmasını ummalıyız.

Türkiye demokrasisi yeteri kadar gelişmiş ve oturmuş olarak, biraz unutulmuş da olsa 'koalisyon kültürü' de olan bir ülkedir.

Demirel'e matuf 'Endişeye Mahal Yok!' Oldu oldu, olmadı erken yahut 'tekrar' seçim takvimi işleru2026


@yusufserce twitter.com/yusufserce