Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Aralık 2015

Komplocular

Bu yıl 38 milyon bilet satılması bekleniyor. Geçen sene 37 milyon 100 bin adet basılmış ve neredeyse tamamı satılmış. Zaten hemen her sene öyle oluyormuş, tamamına yakın satılıyormuş. En iyi ihtimal, 4 çeyrek biletle dörde bölünecek olması. İki kişiye de çıkabilir, eğer yarım bilete isabet ederse, yahut tek kişi, vergisi algısını düş 50 küsür milyon liranın sahibi olacak.
Sadece 'Yılbaşı Özel' çekilişinde eğer büyük ikramiye satılmayan bilete çıkarsa satılan bilete çıkana dek çekilişe devam ediliyor. Normalde ise eğer ikramiye satılmayan numaraya çıkmışsa paralar devlete kalıyor!
Bu işin piyango kısmı. Bunun bi tık ötesi daha 'alagorik' ve 'eksantirik'(kastı bilmeyenler için u2013dış güçler- efendim!) 'ezoterizm' cazibesidir.
Hem çözene para da veriyollar anam! Yani bunlarda da bi ödül bi 'havuç' var anlayacağınız. Aslında yapılan reklam çeşidi desek bence yakışanı budur. Sen 'oyunu' çözdüm derkenu2026 Oysa meselenin özü 'güçtür' kardeşim güç! Ha, bu, 'güce tapıcılık' falan değil, hakikatin tespitidir onun da altını çizelim de 'bilmişler' atlamasın!
Hayatın sıradanlığının sıkıcılığından bunalan insanlar, kendini bu tür 'gizemli' şeylere, hayal mahsüllerine kaptırıyor. En meşhur ve meşrusu da kimsenin itiraz edemeyeceği 'hayalsiz yaşanmaz, önce hayalini' kurmalı, ince çizgisidir!
Halbuki sorsan yahut araştırsan o kurulan 'aynı' hayallerin gerçekleşmesi kaç milyonda bire denk geldiğinin cevabı ne kadar 'acıdır' oysa!
Eh işte, milyonlarca kişinin aldığı piyango biletiyle 'aynı' kendine çıkma hayali ve onunla mutlu olmak gibi biseyu2026
Bu kadar lakırdı da lafı şuna getirmek için, The Economist, bu yıl da kapağına böyle 'ezoterik' bir resim taşıyarak dikkati üzerine çekip 'parsayı' toplamayı, hem belki milyarları bu işe havale edip oyalamayı başardı. Tabii bir kişiyi de 'tahmini' üzerinden ödüllendirecek, haklarını yemiyelim!
Resimdeki liderler ne anlama geliyormuş, çizgi karakterleri ne ifade ediyormuş, renklendirme ne içinmişmiş, hem de bilmem neu2026
Siz bırakınız efendim DaVinci'nin şifresini çözmeyi, büyük, 'gizli' dünyayı yöneten güçlerin sırlarını çözmeyi falan, adamlar zaten gözünüze soka soka her bir istediklerini yapıyorlar zaten!
Sen neyin gizemini çözeceksin?
Suriye'de Esed'in 5 yıla varan sadece iç savaşda milyonlara varan katliamının m? Mültecilerin dramı, her gün sahile vuran yeni yeni 'Aylan' bebeklerin mi? Irak'ta onyıllara varan milyonlarca insanın ölümüne yol açan salibin işgaline ses etmeyen sözde yöneticilerin Türkiye'nin üç buçuk askeri varlığına itirazının mı? Dünyada mazlumlar adına konuşmaya cesaret eden ve egemen dünya güçlerine 'dünya beşten büyüktür' diyebilen Erdoğan'ın mı? ve saire, ve saireu2026
Hasılı, gizeme, şifreye gelene dek sayısız göz önünde duran vakıa varken, adam bana 'illimunati' den soruyor!
Bence bunun adı acizlik değil sadece kaçıştır. Gerçeklerden kaçış, insanlıktan kaçıştır.
Ne kendimizi, ne başkasını kandırmayalım. Dediğim gibi, mesele güçtür azizim. Eğer gücün varsa 'gizem' de sensin, şifreyi de sen koyarsın. Gücün bize dönük tarafı ise İslam felfesinde olduğu gibi 'Hakkı Hakim' kılmak yani hak ve haklıyı güçlendirmektir vesselam.