Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2396.23
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Nisan 2024

​Köpeğin duası

Ramazan ayında yapılan yerel seçimlere dış basından gelen tepkilere bakılırsa Irak ve Suriye’de ABD güdümlü terörü bitirme planları yapan Türkiye’nin eli kolu ters manyel usulüyle bağlanacak.

Bu seçimlerde de İstihbarat örgütleri 20 küsur senedir Erdoğan’ın destekleyen kitle ile Erdoğan’ın arasına kara kediyi sokmak için yapay zekadan, sosyal medya oyunlarına kadar birçok istihbarat oyununu sahneye sürdü. Oyunun işe yaramasıyla seçimlerin Erdoğan’ın yenilemez imajını sildiğini düşünen batı adeta zil çalıp oynamaya başladı. Atina Belediye Başkanı Kostos Bokoyannis İstanbul’da rolünü iyi oynayan İmamoğlu’nu ilk tebrik eden kişi oldu. Foreignpolicy 31 Mart seçimlerinin ardından, Biden’in yıllardır hazırlıklarını yaptığı Erdoğan sonrası dönemin nihayet geldiğini yazdı.

ABD istihbaratının Çin’in yükselişi, Rusya’nın intikamcı tutumunun ABD’ye kaybettirdiklerini daha küçük aktörlerin zaptü rapt altına alınmasıyla telafi etme oyunu şimdilik tuttu. Biden’in çocukları kazandı. Pandemi, Ukrayna Savaşı, Tahıl Krizi, deprem gibi konuların bileğini bükemediği Erdoğan ile istikrarın güvencesi seçmenin arasına Şimşek politikaları giriverdi.

Rusya seçimlerini manipüle edilememesiyle, Türkiye’deki seçmenin yönlendirilmesinin ana sebebi tabiki ekonomi. Parayı kontrol edebilen gerçek patron olduğunu gösterir. Paranın kontrolü başkalarına verilirse, verilebilecek üç kuruşu vermeyerek emeklileri, ABD, İngiltere, Rusya faizleri sabit tuttuğu bir zaman da abuk subuk faiz artırımına giderek tabanın olan esnafı karşı safa itersin. Madem faiz artırımı kaçınılmazdı bir hafta bekleyip seçimlerden sonra yapsaydınız, ekonomimizi mahvetmek için Trump’ın emriyle ülkemizden çıkan para babalarının gönüllerini mi kırardınız. Üstüne de kerameti kendinden sayan kibir abidelerini seçmene dayatırsan, gönüllü oy vereceklerin bile ellerini titretirsin.

Seçim zokasını yutmayan Rus seçmeni ile Putin’in arasına Moskova’daki Crocus City Hall vurularak kara kedi sokulmak istendi. Putin, DEAŞ’ın maşa olduğunu olayın gerçek faillerinin Ukrayna, Fransa, ABD olduğunu ispat ederek, Ruslar’a gerçek düşmanlarının kim olduğunu ve demokrasi ihracı adına ne tür alçaklıklara imza attıklarını gösterdi.

Erdoğan ile seçmeni arasına sokulan faiz, enflasyon karakedisi Irak ve Suriye’ye yapılacak teröre son darbe operasyonunu durduramazsa yapay zeka ile süslenmiş Gazze başta olmak üzere toplumsal hassasiyetler hakkında yapılanların ters yüz edilmesiyle yeni bir oyun sahneye koyulacak. Seçim hukuku sistemini törpüleyen Van kararı sonrasında terör destekçilerinin sokakları karıştırmak için hazır olmaları bir tarafa DEM’li CHP yerel yönetimlerinin büyükşehirlerde verecekleri kaosa destek, senaryonun gerçek sahibi ABD-İsrail’in Irak ve Suriye’deki elini güçlendirecek.

Altı aydır Gazze’deki katliamlarda İsrail’in yanında saf tutanların, İsrail protestolarında sanki Filistinlileri katleden Netanyahu-Biden-Macron-İngiliz Kralı değil de Erdoğanmış gibi yaygara koparmaları altıncı kol faaliyetinin tipik bir örneği. Buna sözde gazeteci ve siyasilerin dört elle sarılmaları da batacağını düşündükleri gemiden pay kapma yarışı.

Sağ seçmeni parça parça eden bu seçimlerin ana çıktısı ise, artık kimsenin büyük projeleri, Türkiye’yi uçuracak, dünya devleriyle rekabete sokacak yatırımları umursamaması. Seçmenin yatırımlara, geleceğe, güvenliğine değil de günlük kaygılarla kaosmatiklere yönlenmesi. Seçmene anlatılmayan şey ise, faiz ve kur oyunlarıyla ekonomimiz bir adım ileri gitmez, aksine her geçen gün biraz daha bataklığa sürüklenir. Kapitalizmin muhafızları seni kurtarmak için değil, Balkanlar’da, Karabağ’da, Irak, Suriye ve Gazze’de planlarını yürütmek için veya hiçbir yerde edemeyecekleri tatlı karı gördükleri için para gönderirler.

Bu seçimler, ‘Erdoğan’ı darbelerle değil, seçimlerle devireceğiz’ diyen Biden’in gördüğü rüyanın gerçekleşmesine çalışanların zıt görüşlerde olduklarını açıklasalar da aynı gayeye çalıştıklarını gösterdi. Köpeğin gördüğü rüya hep kemik üzerine olurmuş. Türkiye liderliği Türkiye’nin şehirlerine 5 yıl kaybettirecek olan yerel yönetimlerde eğitilmiş kaosmatiklere dikkat ederek en azından güneyimizde oluşturulmak istenen teröristana son darbeyi vurmalıdır. ‘Hep kemik üzerine olan köpeklerin duası kabul olsa gökten kemik yağardı’ diyerek Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum.