Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2404.28
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Ağustos 2014

Kör eden ideoloji

Partizanlık, onlarca yıl mutlu etmedi; huzursuzluklarımızın kaynağı olduu2026 İdeolojiler, insan hakları önüne geçtiu2026 Sadece insan haklarına mı kelek yaptı? Hayır, başarıları ve emek verenleri hiç görmedi; ısrarla görmek istemedi.u200f Kör etti ideolojileru2026 Emek verenler, başaranlar; taş üstüne taş koyanlar, insanlığa hizmet verenler, hakikati görmeye engel olan ideolojiler yüzünden, takdir edilmedi, alkış almadıu2026 İdeoloji, tembel idarecinin, siyasetçinin silahı oldu; bulamadığı çare karşısında; vatandaşa çaresiz görünmemek için, kuyruğu dik, makamı sağlam tutmak için, kabzasından kavradı ideolojinin. İzimler bariyer oldu, mayınlı tarla oldu, hakikatleri soluklamaya, anlamayau2026 İlahi doğrular ve bu doğrulardan beslenen vicdani doğrular; şeytana kazandırılan değer yanında hiç bırakıldı! Üstelik hakikatler iki kere iki dört eder kat'iyetinde kıymet görmedi... İdeolojiler, kanun oldu, ilah oldu; adeta insanın kendi eliyle yapıp, taptığı put gibi!
Sağ dediler üzdüler, sol dediler üzdüleru2026 Mesafeleri açtılar, ırkla mezheple uçurumlar oluşturdularu2026 Bütün bunlarla, aklı başında olmayı, doğruları görmeyi engellediler... Bu insanlık dalaveresi ile de, kul olmayı dahi unutturdular... Allahın kanunlarına yabani edip, kendi kanunlarına ehil ettileru2026 İlahi kanunlara savaş açanlar; dandik izimler ile vicdana uymayan kanunlarına tapacak hale getirdileru2026 Oysa fıtrat, fıtri şeyler istiyor yüze yakışan tebessüm gibi; hakikatlere sahip çıkmak gibi.
İnsan düşünürse sorgular, vicdani devreye sokarsa, hakikate erişiru2026
İdeolojiler, uçurum oldu, dağ oldu, arayı açan. Nefreti avcı etti, sevginin peşinde! Asıl görülmesi gerekeni göremediku2026 Yaşasın ideoloji, yaşasın bizim adam(!)
Oysa adam olmanın eseri olan, herkese adam muamelesi yapmak ve hissettirmektir. İdeolojinin penceresi kirlidir, göstermez güzellikleriu2026 Sadece çöplük eşelettirir; çirkinliği ortaya dökeru2026 Görsek de, görmesek de, gül dikeni ile güzeldir. Yaprağı olmaz ise çiçeğin hiç bir özelliği yoktur.
Hasılı kelam: Size şuraya oy verin, buraya oy vermeyin, demeyeceğim. 12 yıl önceki Türkiye'nin fotoğrafını önünüze koyun, alınan mesafeleri vicdan terazisine koyun, kanaatinize ağırlık vermeyecekse; 2 yıldır akmayan kanın huzurunu da üzerine koyun, en önemlisi de azgın ideolojiyi sağlam bir direğe bağlayın ve oyunuzu ona göre kullanınu2026 Hürsünüz ve iradenize hiç kimse hakimiyet kuramaz! Menderes ve Özal'ın, millet için çabalarına, hırsız ve diktatör diyerek, karşılık verenlerin, daha sonra pişman olanların safına geçmemek için, hayatta olup, millete hayatını vakfeden lidere, şimdiden teşekkür etmek için, ayrıca ilerde göreceğin daha çok hizmet için, millete hizmetkarlığı kim seçmiş ise, vereceğin oy ile onu seç. Şimdiye kadar birilerinin seçtikleri, bizim başımıza koyulmuştu, şimdi kendi seçtiğimizi başımıza koyma zamanı. Ya 12 yıldır her alanda yapılan muazzam hizmetten rahatsız olduğunu belirten; birilerin ileri sürdüğünü seçeceksin, ya da yapılan hizmetle çağ atlatan lidere, ideolojiyle kirlenen camları temizleyip ve görerek oyunu kullanacaksın inşallah.
Yapılacak seçim, tüm milletimize ve mazlum dünya Müslümanlarına, sahipsiz kalanlara hayırlı olsunu2026 İnanıyorum ideolojiler kaybedip, millete hizmetkarlığı seçen kazanacak. Selamlaru2026

Selahattin Gezer