Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2400.15
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Nisan 2013

Kudüste İnsanlık Ağlıyor

Kudüs için yazılmış, Kudüs üzerine yazılmış tüm yazıları unutun. Eğer Kudüs'ü gidip görmemişseniz. Mescidi Aksa'ya girebilmek için İsrail askerlerinin silahlarından ve aşağılayıcı sorularına muhatap olmamışsanız okumayın o yazıları zira hiçbir tanesi yaşananları anlatmaya yetmeyecektir. Bu yazı da size gerçeği anlatmaya yetmeyecek. Zira insanlığın en aşağılık halini sergiliyor İsrail, tüm dünyanın gözü önünde, kimseye göstermeden.

Hukukçular Derneği olarak düzenlediğimiz Kudüs seyahati halimizi gördüğümüz bir ayna oldu bizim için. Ne boş konular ile ne gereksiz hususlarda koşturduğumuzu zamanımızı boşa harcadığımızı gösterdi. Selahattin Eyyubi'nin, Kanuni Sultan Süleyman'ın Kudüs'e bakışı ile bizim bakamayışımız karşısında bir kez daha insanlığımızdan utandık. Evet Kudüs'e ait bir şey yok bu yazıda Mescidi Aksa'da kılınan sabah namazının huşusu yok. İsrail Medeniyetinin göstergesi olan duvarlar nedeni ile Mescidi Aksaya gidemeyen Müslümanlara ait bir şey yok, yıkılan evini tamir için istenen vergi adı altındaki haraçlardan da bahsetmeyeceğim. El konulan ve üzerine hiçbir şey yaptırılmayan arsalar veya vergisi toplandığı halde çöpleri toplanmayan mahallelerden deu2026 Aradığı ürünü bir markette bulamayan çocuklarımız için o gün zindan oluyor, izlemek istediğimiz herhangi bir programı zamanında izleyememekte bizim için yıkım oluyor..

Farklı dünyalarda farklı sorunları olan insanlar olduğumuz için Kudüs'teki insanları anlamanın imkanı yok. Gazze'de de sorunlar vardı fakirlik vardı. Ancak düşman askeri yoktu. İşgalci yoktu. Yıkılmış bombalanmış binalar, şehitler orada da vardı ama Kudüs anlatılmaz, yaşanır.

Her gün bir tanesi ortadan kaldırılan Osmanlı eserleri ile ilgili hiçbir haber organında tek satır yazı göremeyiz, tek görüntü gösterilmez Kudüs ile ilgili ancak Mekke'de Osmanlı eserine yapılan saldırılar günlerce ekranlara gelir diplomatik krizler çıkar. Bilinçli sistemli bir çalışma var Kudüs'te. Siyonizm belası tüm insanlık için bir tehlike. Bunu haykırmak için önce orayı görmek gerekiyor biz Müslümanlar için!

İntifada ancak oraya giderek anlaşılabilir. Havalimanında bekletildiğinizde anlıyorsunuz bu insanlarca (!) düşman kabul edildiğinizi, herkes geçerken Türkler sanki suçluymuş gibi bekleme odasına gönderiliyorlar. Sonrada hiçbir şey yokmuş gibi geçişinize izin veriyorlar. Lütfediyor işgalciler.

Bir şehirden başka şehre giderken sürekli otobüsünüz durduruluyor ve içeri silahlı haydutlar girerek kimlik kontrolü yapıyor. "Mavi Marmara" çıkıyor bir tanesinin ağzından. Tercüman bizler için "Mavi Marmara'daki Hovardalara benziyorlar" dediğini söyledi. Selam olsun Mavi Marmara şehitlerine ve gazilerine. Sadece adları bile bu korkak silahlı haydutlara yetmiş. Demek ki anladığına anladığı dilden konuşmak gerekiyormuş.

Kudüs Müslümanların imtihanı, Kudüs insanlığın onurunun test edildiği yer. Mescidi Aksa esir, Mescidi Aksa hüzünlü, Mescidi Aksa cemaatini bekliyor. Mescidi Aksa'yı Türkler kurtaracak bunu İsrailliler de biliyor Filistinliler de biliyor. Bunu biz de hatırladığımızda bizim bir şey yapmamıza gerek kalmayacak Kudüs özgürleşecek, insanlığın onuru da kurtulacak.