Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Ağustos 2023

​Kuklacı hep aynı!

BRICS ülkelerine katılması kararlaştırılan Suudi Arabistan, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Mısır ve Etiyopya ile mevcut ekonomik düzenin özellikle de dolar bazlı rezerv para sisteminin sonuna hızla yaklaşıyoruz. Sadece altı ayda ülkelerin rezerv para olarak tuttukları paralarda doların payı yüzde 11 azalmış durumda. Bu finansal manada 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana geçerli olan ve ABD’yi dünyanın başına bela eden sistemin sonu demek.

Nasıl bir yeni dünya düzeninin yaklaştığını ilerleyen yazılarımda bize bakan yönleri ile sizlere arz etmeye çalışacağım. Fakat durduğumuz nokta itibariyle durumumuzu değerlendirmek şu an için çok daha önemli.

Eskilerin eserlerinde insanlığın başına bela olacak diye bildirilen bir oluşum var dünyada. Bu oluşumun bugünkü gözle görülen aparatlarından en önemlisi Dünya Ekonomik Forumu…

Bilimin ve teknolojinin ulaştığı akıl almaz güçle adeta insanlığa savaş açmış, onu haz ve sınırsız arzularının peşinde koşturmak suretiyle köleleştirmeye çalışan bu oluşumun planlarını açık seçik bize, yüzümüze baka baka toplantılarında ballandıra ballandıra anlatmaktan çekinmiyorlar.

“Temel evrensel gelir” gibi havuçlarla insanlığı kandırıp ağında köleleştirmeye çalışan bu oluşum adeta Tanrıları ile savaşmaya çalışan Eski Ahit’teki azgın topluluklara benziyor.

Yüce Kitabımız’da da bunların eski zamanlarda yaşayan ve düşünsel manada ataları olan, Yaratıcı’larıyla aşık atmaya çalışan ahmak versiyonlarıyla dolu. Hikayelerinin sonunda her defasında mahvolmalarına rağmen vazgeçmiyorlar.

İşin daha kötüsüyse o dönemlerde Rablerine inanmalarına ve kulluk bilinçleri var olmasına rağmen onlara engel olma hususunda gayret göstermeyenlerinde bu mahvoluştan payını aldığını görüyoruz.

Yani “İyiliği emret, kötülükten men et” vazifesinden kaçıp bir kenarda yaşayanlar da o müthiş azaba maruz kalıyorlar.

Günümüzde durum daha da beter. Bırakın bir kenara çekilip azaba uğrasa dahi en azından imanla bu dünyadan göç edenleri, artık topyekün bu canavarların bizi uyuşturdukları hazlar için, madde için yani para için yaşıyor, zihnimizde ve kalbimizde onunla yatıp onunla kalkıyoruz.

Bizi zehirleyenlerin son sahnesi yıkılırken yine sahnenin sahipleri bu defa bir başkasını hazırlamakla meşgul. Sanmayın ki ABD düzenini yıkanlarla Çin’in başı çekeceği yeni düzeni kuranlar farklı kişiler. Kuklalar farklı olsa da kuklacı aynı…

Bu tip makas değişiklikleri esaret zincirini kırmak için en fırsat dolu zamanlardır. Gel gelelim İslam alemi ayakta uyumaya devam ediyor.

Oyunu okuyabilen tek milletin bizimki olduğuna inanmakla beraber ne yazık ki millet olarak konsolide olmuş ve gereken metafiziksel gerileme ulaşmışlıktan ferah fersah uzaktayız.

Yine bir fırsat elimizin altından kaçıyor gibi hissediyorum.

Uyanmamız lazım.

Düşünmemiz lazım.

Okumamız lazım.

Önümüzdeki beş yıllık süreç tüm dünya adına çok çetin geçecek bir zaman aralığı. Eğer meseleyi çözüp doğru yerde pozisyon alamazsak en az 50 yıl sürecek yeni bir düzenin bastırılmış unsuru olarak kalacağız.

Ayağa kalmamız lazım…