Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2381.15
BIST 100
10224.27
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Temmuz 2023

Kur'an'a saldırıların arkasındaki zihin

Bugünkü yazımıza bir soru ile başlayalım. Batı denince aklınıza ne geliyor?

Yekün ekseriyetin medeniyet, demokrasi, özgürlük, inançlara ve farklılıklara hoşgörü, insan haklarına saygı ve barış yurdu diye düşündüğünü tahmin ediyorum.

Batı gerçekten bu değerlerin karşılığı mı, bizce hayır... Batı’ya mutlak sadakat gösteren müstemleke zihniyet için ise evet öyledir.

Batı yeryüzünü kendi şahsi mülkü, dünyanın tüm kaynaklarını, petrol ve doğalgazını, altını ve gümüşü kendi şahsi malı görüyor. Dünya bu yüzden açgözlü bu saldırgan ve hırsızın yağmasına uğruyor.

Evet, ABD ve Batı, dünyanın altını üstüne getiriyor. Savaşlar çıkarıp iç karışıklık ve darbelerle ülkeleri istikrarsızlaştırıyorlar. Artık dünya buna şahitlik etmekten yoruldu.

Hala, içimizde Batı medeniyetine, hoşgörü ve insan haklarına saygılı olduğuna iman edenlere Hiroşima’yı hatırlatmak istiyoruz. Atom bombasını atan, Irak’ı, Libya’yı, Suriye’yi yakıp yıkan ve milyonlarca masum insanı katleden uzaylılar mıydı?

Batı, inançlar, insanlar ve dinler arasında kahredici şekilde ayırım yapıyor. Bu nedenle demokrasinin, inançlara saygı ve hoşgörünün yurdu kabul edilen Avrupa’da Kur’an-ı Kerim yakılmasına ses çıkarmayıp demokrasinin bir gereği sayıyor.

Dinimiz, fitne ve fesat çıkarmayı katillikle eşdeğer tutuyor. İslam, değerlere, inançlara ve insanlığa saldıranları azılı katiller olarak nitelendiriyor.

Bize göre kötülük yapanların eli kanlı terör örgütlerinden hiç bir farkı yoktur. Filistin, yıllardır İsrail terörüyle jenosite uğruyor. Bu zulme ses çıkarmayıp destek verenler en az İsrail kadar katil ve suçlu değil mi? Öyledir.

Amerika Irak, Afganistan ve Suriye’ye demokrasiyi getireceğim diye kimyasal bombalar yağdırdı. Şam, Bağdat birçok şehirlerimizin akıbetine uğradı. Yakılıp yıkıldı, dini ve kültürel mirasımız yok edildi. Medeniyetimiz yok ediliyor. Hani Batı medeniydi, hani merhamet ve adalet duygusuna sahipti?

ABD ve Batı’ya göre, ‘dünyayı demokrasi ile düzene sokmak ve evcilleştirmek’ için şiddet ve terör meşrudur. Bu canilik ve canavarlık Kur’an yakma olayının gerekçesi olabiliyor.

Batı için iki seçenek var. Müslümanlar ya evcil, zulme karşı suskun ve tepkisiz ya da Batı’nın hesabına çalışan yığınlar olup esareti kabul edecekler. Türkiye buna karşı çıktığı için hedeftedir.

Amerika ve Batı, hangi kimlik ve dinden olursa olsun zulme başkaldıranları ve İslam’ı dünya için bir güvenlik sorunu olarak görüyor.

Şu soruyu soralım, Tevrat ve İncil Müslüman bir kimlik tarafından yakılmış olsaydı Yahudi ve Hıristiyan dünyası sessiz kalır mıydı?

Bir Müslüman olarak bizim görüşümüz, hangi kutsal kitap olursa olsun sessiz kalmamak gerekiyor.

Batı’nın tek dini var, İslam karşıtlığı ve çıkarları. Onlara engel olmak isteyen Müslümanlar ‘teröristtir.’

Bugün, Türkiye hariç Müslüman dünyası Uhud dağındaki okçuların durduğu gibi çok mevzi ve önemli bir yerde durduğunun farkında değil. O yer kendi değerleri ve İslam’dır. Savunmazsan ve ganimet peşine düşersen yenilip yutulursun.

Bugün, Batı güçlüdür yarın olmayacaktır çünkü güç ebedi değildir. Yarın sen bu gücü almaya hazır mısın?