Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Haziran 2017

Kürdistan; İslam (EYYUBİ) Cumhuriyeti mi, 2. İsrail mi, olacak?

Bugüne kadar neden bağımsız bir Kürt devleti kurulmadı? 1. Dünya savaşının sonunda (İngiltere, Fransa,u2026) neden bir Kürt devletinin kurulmasına müsaade etmediler? Bunun en temel nedeni, Kürt(lerin) devletinin Türkiye ile birleşme korkusudur. Başka nedenler, basit birer ayrıntıdır sadece. Emperyalistlerin bir Kürt devletini kurmamalarının en temel ve gerçek sebebi budur. Bugün de korkuları budur. Türk ve Kürt, tarih boyunca hep tek millet oldu, tek millet olarak da kalmaya devam edecektir. Tek milleti iki millet olarak bölmeyi asla ve asla başaramayacaklar. Bir diğer önemli neden, petroldür. Şimdi neden kurmaya çalışıyorlar? Yine petrolü daha kolay sömürmek ve Türk-Kürt birliğini (Türk-Kürt savaşı çıkararak) engellemek için. Diplomatik bir dille karşı çıkıyor görünüyorlar. Perde gerisinden ise, süreci kendi lehlerine çevirmek için mücadele ediyorlar.

***

Gönül isterdi ki; ne Irak bölünsün, ne Suriye bölünsün, ne de bu kadar büyük acılar yaşansın. Bütün halklar (Türk, Kürt, Arap, Fars,u2026) ümmet çatısı altında; kardeşçe, hür, eşit, ve ADİL bir şekilde birlikte yaşasın. Fakat, realiteyi kabul ederek hareket etmek zorundayız.

Plan; 4 Kürt devletini (Türkiye, İran, Irak, Suriye) bölüp, bir Kürdistan kurmaktır. Bu, bütün halkları birbirine düşman yapabilecek ve Kürtleri de perişan edebilecek bir gelecek potansiyeli taşımaktadır.

***

Irak'ın bölüneceği, Kürtler üzerinden bir devletin kurulacağı, açık ve net bir şekilde ortadadır. İçeride ve dışarıda, Kürtlerin de bir devleti olsun diyenler var. Bunların içinde şüphesiz ki samimi insanlar da vardır. Ama, daha çok; Kürt olmayanlar, bedelini ödemeyecek olanlar, bir devletin nelere mal olacağını, maliyetinin ne olacağı umurunda bile olmayan tuzu kurular. Kürtlerin neden, nasıl, niçin,u2026 ve ne kadar büyük bir bedel ödeyeceğini hesaplamayanlar. Bunun Kürtlere maliyetini; Kürtler bilmiyor ama, derin güçler çok iyi biliyor.

Kürt devleti için: Kürtlerin de bir devleti olsun, ne olacak? Diyenler olacağı gibi, bunu ciddi bir tehdit olarak görenler de olacaktır.

***

Kürt devleti hangi merkezli ve nasıl bir rejimle (İslam/Şeriat, Laik, Komünist) kurulacak?

Türkiye (Diyarbakır,u2026) merkezli mi?

İran (Mahabad,u2026) merkezli mi?

Irak (Erbil, Musul-Kerkük,u2026) merkezli mi?

Suriye (Rojava-Kobani,u2026) merkezli mi?

Bu konunun aktörleri; Türkiye, Irak, İran, Suriye,u2026 ABD, İsrail, AB, Rusya,u2026 bu konuda hangi stratejiye göre hareket edecekler?

ABD-İsrail ikilisi, yıllarca destekledikleri Barzani'yi şimdilik PKK için yalnız bırakmış gözüküyorlar. Bu bir taktik mi? Derin güçler; bağımsız Kürdistan'ı, Türkiye topraklarında ve Türkiye (Diyarbakır,u2026) merkezli olarak mı tasarlıyorlar/planlıyorlar? Irak ve Suriye'den sonra, bölünme sırası İran'da mı Türkiye'de mi? Bu sorulara tatmin edici cevaplar için, stratejik hareket etmeliyiz.

***

Türkiye ne yapmalı?

Türkiye; ya yeni bir alternatif oluşturacak, ya Barzani'yi seçecek, ya da PKK'ya razı olmak zorunda kalacak.

Türkiye, bağımsız Kürdistan'ı, Irak merkezli kuramazsa, Türkiye merkezli olarak kabul etmeye zorlanacaktır. Erbil merkezli olarak kuramazsa, Diyarbakır merkezli olarak kabul etmek zorunda kalabilir/bırakılabilir. Onun için Türkiye, son derece stratejik hareket etmelidir. Realiteye göre hareket etmelidir. Türkiye, Barzani'nin kuracağı devleti perde gerisinden kendi çıkarlarını koruyarak ve Barzani devletinin bütün kurumlarına hakim olup, Misak-ı Milli'ye evrilme şartı ile destekleyebilir. Çünkü, Kürt devletinin kurulması kaçınılmazdır. Ya Barzani (Türkiye), ya başka bir (Barzani yerine ABD-İsrail,u2026 belirlediği) aktör, ya da PKK (ABD-İSRAİL) kuracaktır. Bütün mesele hangi aktörün kuracağıdır.

Türkçe Milli bir dil haline getirilmeli

Türkçe, Türkiye'de yaşayan bütün halkların (Kürtçe, Arapça, Çerkezce, Lazca, Zazaca, Boşnakça, Arnavutça, Rumca, Ermenice,u2026) dillerinden alınacak kelimelerle zenginleştirilerek, milli bir dil haline getirilmelidir. Türkçe (Anadoluca), tek resmi dil ve Milli (Anadoluca) olmalıdır.

Kürdistan ve Türkistan kavramları kullanılmamalıdır

Türkiye (ANADOLU) için; Kürdistan, Türkistan, Lazistan,u2026 gibi kavramlar kullanılmamalıdır. Kürdistan kavramı zamanla, Türkistan kavramını da beraberinde getirir ve Türkiye'yi en az ikiye böler. Ayrıca, Kürdistan kavramını kullanmak ne kadar yanlışsa, Türkistan kavramını kullanmak da o kadar yanlıştır. Kürdistan, Türkistan,u2026 adlandırmaları gereksizdir. Tek/Yek/BİR TÜRKİYE yeterlidir.

Anadolu/İslam dünyasındaki Osmanlı imajı düzeltilmelidir.

Emperyalist güçlerin bıraktığı ve eğitim sisteminden kaynaklanan Osmanlı imajı düzeltilmelidir. Bütün İslam (Anadolu coğrafyası) ülkelerinde, Osmanlı Devleti ile ilgili yalan tarihi bilgiler yeniden değerlendirilmelidir. Türkiye, Osmanlı imajını düzeltmeden; İslam ülkelerine de dünyaya da lider olması son derece zordur.

Anadolu Milleti/Tek Millet Asabiyesi

Anadolu anlayışı, Anadolu Milleti Asabiyesi güçlendirilmelidir. Tek Millet (Anadolu Milleti) gerçeği, bütün halkları birleştirecek bir asabiyeye dönüştürülmelidir. Anadolu (Tek) Milleti Asabiyesi, sınırları aşan bir anlayış olarak değerlendirilmeli. Anadolu Tarihi ve Edebiyatı ile birlikte değerlendirilmelidir. Tarih ve edebiyat, yeniden dizayn edilmelidir. Anadolu Tarihi ve Edebiyatı, Türkiye'deki bütün halkları kapsayacak bir şekilde ve yeniden yazılmalıdır. Yeni bir tarih, yeni bir edebiyat ve coğrafya (Anadolu),u2026 yazılmalıdır.

Musul u2013 Kerkük kimde kalmalı?

Musul (Kürt) - Kerkük (Türkmen), Türk u2013 Kürt Birliğine gidişin anahtarlarından biridir. Musul ve Kerkük'ün, Barzani'de kalmasını savunmalıyız. Misak-ı Milli'ye gidişin anahtarı da buradan geçmektedir. Türkiye, Musul ve Kerkük'ün Barzani tarafında olmasını sağlamak için çalışmalıdır. Kerkük ve Musul ayrılırsa, Kürt - Türkmen ayrışması ve dolayısıyla Türk-Kürt ayrışması da hızlanır. Misak-ı Milli de tehlikeye girer. Ayrıca, Kerkük Kantonu kurup, ne Irak'a ne Kürtlere ne Türkmenlere yar etmeyebilirler. Bu şekilde, Kerkük Kantonu ile; Kürtler-Araplar-Türkmenler arasında, sürekli ihtilaflı sorunlar oluşturacak bir yapı kurabilirler. Bunu engellemenin yolları üzerinde stratejiler üretmek gerekiyor. En temel strateji ise; Kürtler ile Türkmenleri bir arada tutma üzerine olmalıdır.

Barzani referandumu

Türkiye, bağımsızlık referandumu için, perde gerisinden ağırlığını koymalıdır. Yarın çok çok çok geç olabilir. Türkiye, hiç zaman kaybetmeden, bugünden müdahale etmelidir.

IKBY (BARZANİ) Bağımsızlık referandumu (25 Eylül 2017)

IKBY (BARZANİ) Türkiye'ye katılım referandumu (15 Eylül 2018)

IKBY (BARZANİ) Türkiye'ye katılmanın resmiyet kazanması (25 Eylül 2019)

Türkiye bunu zorlamalıdır. Türkiye büyümezse, küçülmek zorunda kala(bilir)caktır. Türkiye, Barzani'nin bağımsızlığını ya da Türkiye'ye katılımını sağlayamazsa, derin güçler (ABD, İsrail, Rusya, AB,u2026) nükleer güce sahip bir 2. İsrail PKK devletini kuracaktır. Türkiye, referanduma müdahale etmelidir. Dünyadaki bütün Kürtleri, Türkiye'ye bağlamanın üzerine stratejiler üretmelidir. Türkiye yapmazsa, başkaları yapacaktır. Dünyadaki bütün Kürtler ya Türkiye'ye ya da PKK'ya bağlanacaktır. Hangi taraf daha önce davranırsa, o başaracaktır. Barzani devlet kurarsa, bütün Kürtler Türkiye'ye bağlanabilir. PKK devlet kurarsa, bütün Kürtler Türkiye'den kopabilir ve Türkiye'ye kalıcı düşman olabilir.

Burada referandumlar arasındaki tarihler kısa olarak görülebilir ama, zaman uzadıkça, zamana yayıldıkça,u2026 yeni ve tehlikeli gelişmeler, daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir.

Koridorlar (Akdeniz) savaşı

Akdeniz'e ulaşmak için tam bir koridorlar savaşı var.

Ya Türkiye - Barzani Koridoru

Ya Türkiye - Barzani - İran Koridoru

Ya ABD - İsrail (PKK) Koridoru

Ya Rusya u2013 Esed - (PKK) Koridoru

Ya İran (Şii) - Esed Koridoru

Ya İngiltere,u2026 Koridoru

Bir koridor, yani Akdeniz'e çıkacak bir koridor kaçınılmazdır. Türkiye, kendi koridorunu oluşturmak için mücadele etmelidir. Katar krizinden dolayı oluşan hava değerlendirilerek, İran ile işbirliğinin yolları aranabilir. Bölge ülkeleri arasında bir pakt kurma yoluna da gidilebilir. İstanbul ya da Katar merkezli yeni bir Bağdat Paktı düşünülebilir ya da daha büyük bir pakt değerlendirilebilir.

***

Kürtler (Selam-Kürtler) ne yapmalı?

Kürtler, ümmetçi ve milli bir toplumdur. Selam (Pax-Barış) Kürtler olarak, barış üzerine bir halk olmayı seçmeliyiz. Kürtler artık, İslam Anadolu coğrafyasının barışının anahtarıdır. Anadolu İSLAM coğrafyasının barışı, büyük ölçüde Kürt Halkına bağlıdır. Kürtlerin en büyük devleti Türkiye'dir. Dünyadaki bütün Kürtler; Anadolu (İslam) dünyasının lideri olan Türkiye'ye bağlanmalıdır. Türk ve Kürt; ilelebet, TEK MİLLET (Anadolu Milleti) olarak ve birlikte yaşayacaktır.

Kürtler nasıl ki; İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Konya,u2026 ve Ankara'yı bırakıp Hakkari'ye gelmiyorsa, aynı şekilde; Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır,.. ve VAN'ın da Demokratik Özerklik Baas diktatörlük safsatası ile bölünmesine de karşı çıkmalıdır.

***

MHP ne yapmalı?

Şimdilik AK Parti ve ERDOĞAN'ın en büyük müttefiki olan MHP; Kürtler ve Barzani ile ilgili çelişkilerinden tamamen kurtulmalı ve realiteye göre hareket etmelidir. Türkiye'yi bu darboğazdan kurtaracak en temel aktörlerden biri de Devlet BAHÇELİ'dir. Stratejik bir hata; son derece ağır ve geri dönülmez sonuçlara yol açabilir.

***

Kürdistan; (son derece zor bir ihtimal) İsviçre gibi mi olacak, Filistin (yüksek ihtimal, Filistinlileşme süreci başlar) gibi mi olacak?

Kürdistan (Barzani) İslam Cumhuriyeti mi, 2. İsrail (PKK) devleti mi olacak?

Bağımsız Kürdistan'ın önündeki en büyük engel; Kürtler mi?, PKK mı?, Türkiye mi? İran mı?,u2026 yoksa başka aktör/ler mi?

***

Kürdistan İslam Cumhuriyeti mi olacak?

  1. Selahaddin EYYUBİ Devleti mi?
  2. Kıbrıs mı?
  3. Hatay mı?
  4. Azerbaycan mı?
  5. Kuzey Kore (Komünist) mi?
  6. Ermenistan mı? Nasıl ki Ermenistan Türkiye ile Türk dünyası arasında bir tampon/engel bölge oluşturmuşsa, Kürdistan (PKK) da Türk ve Arap dünyası arasında bir tampon/engel bölge olabilir. Ermenistan sınırların nasıl ki Rusya koruyorsa, Kürdistan (PKK) sınırlarını da ABD koruyabilir.
  7. İsrail mi olacak? Nükleer güce sahip bir PKK devleti mi?

Dört devlet ile savaşmak zorunda bırakılacak faşist bir devlet mi?

Yoksa,

Kürdistan İslam (EYYUBİ) Cumhuriyeti mi olacak?

Buna büyük ölçüde, Türkiye (Erdoğan u2013 Bahçeli) karar verecek.

***

Ya Misak-ı Milli ya Arazı Mevud

Kürdistan, Misak-ı Milliye evrilerek, Türkiye'ye mi katılacak?

Türk - Kürt Savaşı mı çıkacak?

Türk - Kürt (TÜRKÜ) Birliği mi kurulacak?

Cevabını bekleyen soru çok.

Daha önce; Ya Misak-ı Milli ya Arzı Mevud, (http://www.milatgazetesi.com/ya-misak-i-milli-ya-arz-i-mev-ud-makale-113161 - 9 Mayıs 2017) diyerek, konuyu özetlemiştik.

***

Stratejik zorlu süreç başlıyor

Bütün Kürtleri ve Türkiye'yi derinden etkileyecek bir sürece doğru gidiyoruz.

Türkiye ve Türkiye Kürtleri, Irak Kürtlerinin referandumuna hazır mı?

Dahası, Irak Kürtlerinin bağımsızlık ilanına; Türkiye, İran, Suriye ve Irak devlet olarak hazır mı? Dört ülkenin vatandaşı olan Kürtler hazır mı?

Duruma bakılırsa; Anadolu (İslam/Ortadoğu) Coğrafyasını, kanton devletlere ayırmak isteyen dış (ABD, İsrail, AB, Rusya,u2026) güçler, buna çoktan hazır.

Oysa bu konuya, en fazla Türkiye'nin hazırlıklı olması gerekmektedir.

***

AK Parti ve MHP Strateji Birimi (Komisyonu) kurulmalı

AK Parti ve MHP, ortak bir strateji birimi kurarak; IKBY bağımsızlık referandumu ve bağımsızlık ilanı sonrası ile ilgili olarak; A, B, C, Ç, D,u2026 Z planları yaparak, Türkiye'nin bu konudaki temel stratejisini belirlemelidir.

Türkiye, bu konuyu seyrederek, süreci bekleyemez. Türkiye beklese de; ABD-İsrail, Rusya,u2026 ve başkaları beklemeyecektir. Başkalarının; ABD, İ, Z,u2026 planları vardır. Türkiye; realiteyi kabul ederek, stratejiler belirlemelidir.

Türkiye realiteyi görmezse; ABD, İsrail, Rusya,u2026 Kürdistan'ı kurarlar. Her aktör kendisine bir Kürdistan kurar.

Kürtlerin petrollerini; Suriye üzerinden Akdeniz'e, Irak üzerinden Basra Körfezi'ne çıkararak, dünya pazarlarına sunarlar. Türkiye, Kerkük-Yumurtalık boru hattını bile kapatmak zorunda kalabilir. Kürdistanları kuranlar, Türk - Kürt Savaşı da çıkarabilirler. Bu gerçeğe göre hareket edilmelidir.

***

Kürtleri; Barzani mi PKK mı başka aktör/ler mi daha çok etkileyecek?

Şimdilik görünen aktörler; Barzani ve PKK'dır. Fakat hiç beklenmedik şekilde; ABD, İsrail, Rusya, İran,u2026 kendi aktörlerini devreye sokabilirler. Barzani, başkanlık seçimlerinde seçilemeyebilir. Barzani'nin yerine yeni bir aktör de çıkarılabilir. Yani bağımsız Kürdistan, Barzani'siz de ilan edilebilir.

Sonuçta, Barzani de, PKK da, başka bir aktör de, bütün Kürtleri etkileyecektir.

PKK devleti, ilerleyen zamanlarda özellikle Türkiye Kürtlerini daha fazla etkileyecektir.

Barzani devleti ise, bütün Kürtleri en başta etkileyecektir.

Kürtler; PKK devletine şimdilik sempati ile bakmayabilirler ama, Barzani devletine sempati ile bakarlar. Bu Türkiye için bir avantaj olabilir.

***

Barzani bütün Kürtleri, PKK Türkiye (Diaspora ve özellikle de Avrupa,u2026) Kürtlerini daha çok etkileyecektir.

PKK'nın beyni dışarıda (ABD ve İsrail'de) ama, gövdesi Anadolu (İslam) coğrafyasında ve ayakları (tabanı) da (Kürt, Alevi, Ermeni,u2026 ) Türkiye'de. Türkiye merkezli bir terör örgütü olduğu için, Türkiye'yi derinden etkileyecektir.

Türkiye, PKK'nın kuracağı devlete müdahale edeceğini ilan etmelidir. PKK'nın kuracağı devlete müdahale etmezse, Türkiye'nin bölünmesine ve Türk - Kürt savaşına (kesinlikle), bütün Kürtlerin perişan olmasına zemin hazırlar.

Türkiye, Barzani devleti için; Misak-ı Milli'ye evrilecek stratejiler üreterek, ileride Türkiye ile birleşmesi için stratejiler geliştirmelidir.

***

Kürtler, Barzani'nin ya da PKK'nın vatandaşı değil, T.C. vatandaşıdır.

Türkiye Kürtleri; ne Barzani'nin, ne de PKK'nın vatandaşıdır. Kürtlerin (hatta bütün Kürtlerin) devleti de Türkiye'dir. Kürtler T.C . vatandaşıdır, başka hareketlerin, devletlerin, özerk bölgelerin,u2026 değil. Bu anlayış yerleştirilmelidir.

***

Barzani'nin önündeki en büyük engel, PKK'dır.

Barzani'nin en önemli engelleri;

  1. PKK
  2. Kesnızani Tarikatı (Saddam'ı ve Irak ordusunu çökerten tarikat olan Kesnızani tarikatı, görev bekliyor)
  3. Haşdi Şabi (İran, konjoktüre göre değişebilir. İran, Barzani'nin kuracağı bağımsız Kürt devletine karşıdır ama, Kürt devleti kaçınılmaz olursa, Türkiye/Diyarbakır merkezli kurulmasını destekleyebilir. PKK'nın devlet kurmasını tercih ederek, Şİİ Irak ile birleşme yoluna da gidebilir)
  4. ABD - İsrail (şimdilik ikisi de Barzani'den değil, PKK'dan yanalar. Rotayı her an Barzani'ye ya da Barzani yerine hazırladıkları yeni bir aktöre çevirebilirler)

ABD ve İsrail, Barzani'yi kendi kontrollerinde (Barzani Türkiye etkisinde olursa) tutamazlarsa, Kesnızani tarikatı ile çökertme, PKK ile de vurma yoluna gidebilir.

Burada belirleyici olacak temel aktör Türkiye'dir. Türkiye, Barzani'yi emperyalistlerin elinden kurtarmalı ve Barzani'nin bütün kurumlarına (Ordu, MİT, Emniyet, Eğitim,u2026) hakim olmalıdır.

Barzani'nin önündeki en büyük engel, şimdilik PKK görünüyor. PKK, Barzani'den önce devlet kurmak istediği için de çok acele ediyor. PKK, Barzani'nin bağımsız devlet kurmasını engellemek için, her şeyi yapacaktır. Barzani'yi öldürmek dahil, her yola başvuracaktır.

Barzani'nin İslami yönüne karşı olan ABD, dinsiz ve nükleer güce sahip 2. Bir İsrail PKK devleti kurmak istiyor. ABD, Kürt Halkını, İSLAM dininden uzaklaştırıp, seküler (LAİK) bir toplum yapmayı hedeflemektedir. ABD, PKK'yı tam manası ile modern bir ordu (NATO'ya da dahil olabilecek) haline de getirmeye çalışıyor. ABD; PKK'yı, Anadolu (İslam/Ortadoğu) Coğrafyası'nda, İsrail'den sonraki en güçlü devlet yapmaya çalışıyor. PKK devleti, İsrail'in İKİZ KARDEŞİ olarak kurulacak.

***

Kürdistan adını; devlet adı olarak, ilk kim (Barzani mi?, PKK mı?, başka bir aktör mü?) kullanacak?

Barzani ile PKK arasında; hem Kürt devletini kim kuracak yarışı var, hem de Kürdistan adını ilk kim kullanacak yarışı var. Hatta buna savaş da diyebiliriz. Kürdistan ismini kim kullanacak savaşı?

Kürdistan adı kimde kalırsa, en avantajlı o olacak. Kürdistan adı ile Barzani devlet kurarsa, bu PKK'nın sonu demektir. PKK'nın neredeyse, hiç bir önemi kalmayacak.

PKK ve ABD, Kürdistan ismini, Barzani'den önce kullanmak istiyorlar. Barzani'nin acele etmesinin en önemli sebebi de budur. Yani, PKK'nın kendisiden daha önce, ABD, İsrail,u2026 desteği ile KÜRDİSTAN adı ile devlet kurması.

***

Türkiye Kürtleri millidir.

Türkiye, Barzani ve PKK'nın Türkiye Kürtleri üzerindeki etkisini de mümkün olduğunca azaltmalıdır. Türkiye Kürtleri hep, milli olarak kalmalıdır.

***

Çatışmadan savaşa doğru

Bugüne kadar, Türkiye ile PKK arasında çatışma vardı. PKK, bundan böyle (ağır silahlara sahip), savaş konseptine geçecek. Savaş da devletler arasında olur.

PKK'nın söylemleri, çatışma gerekçeleri neredeyse tamamen tükendi. Geriye sadece bağımsız Kürdistan için savaşmak kaldı. PKK'nın istismar edeceği neredeyse her şey ortadan kalktı. AK Parti ve ERDOĞAN iktidarı, PKK'nın kullanabileceği bütün malzemeleri elinden aldı. Geriye sadece tek neden kaldı. Bağımsız Kürdistan ilanlı savaş. PKK, her an, bağımsızlık için savaşıyoruz ilanı yapabilir. Bunun Türkiye Kürtlerindeki karşılığını ölçemiyor. En önemli nedeni budur. Yani, Türkiye Kürtlerinin, Türkiye'ye (kendi ülkelerine) ihanet edip etmeyeceğini ölçemiyor. Kürtlerin Türkiye'ye, yani kendi devletlerine bağlılığı, PKK yöneticilerini ve arkasındaki güçleri kahrediyor. PKK, Türkiye Kürtlerine güvense, Kürtlerin kendi ülkelerine ihanet edeceklerini bilse, buna inansa,u2026 KESİNLİKLE Büyük Kürt Serhıldanını (İSYAN), Kürt baharını,u2026 hemen başlatır. PKK; Türkiye'yi Suriye gibi derinleşmiş bir savaşa çekip, hem Türkleri, hem Kürtleri cezalandırmak için, fırsat kollamaktadır. PKK'nın gücü yettiği anda, bunu deneyecektir. Bunun hazırlıkları şu anda yapılmaktadır.

***

Kürt baharı mı Arap baharı mı?

Yeri gelmişken, daha önce bu konuyu aşağıdaki makalede gündeme getirmiştik.

"Kürt baharı mı Arap baharı mı - Galip İlhaner VAN 17 Haziran 2016

Arap Baharı, aslında Kürt Baharı olarak başlayacaktı. Arap baharı olarak başlarsa da Suriye merkezli olarak başlayacaktı. Planlanan strateji buydu. Ama, Muhammed BUAZİZİ, kıvılcımı TUNUS'tan başlatınca işler karıştı. Zaten her şey hazırdı. Türkiye rol modeldi. Ortadoğu yıllardır dışarıdan ve diktatörler üzerinden yönetiliyordu. Halk canından adeta bezmişti. ELCEZİRE bir altyapı oluşturmuştu. Sosyal medya buna göre dizayn edilmişti. STK'lar hazırdı. Uzaktan kumanda BOP devriminin finansı da Batı destekli olarak hazırdı. Kısacası her şey hazırdı. Ama, baharı Kürtler mi başlatacaktı Araplar mı?

Büyük Ortadoğu Projesi (BOP), rejimlerin değişmesini de öngörüyordu ama asıl strateji, sınırların değişmesine dayanıyordu. Ortadoğu'da sınırları değiştirebilecek tek Halk Kürtler'dir. Dolayısı ile Kürtler üzerine oynanacaktı. Ama, bir sorun vardı. Kürtler'in gücü buna yetebilecek miydi? Kürtler vatandaşı oldukları kendi öz vatanları olan; Türkiye, İran, Irak, Suriye'yi bölebilecek güçte miydiler? Türkiye Kürtler'i: Türkiye'ye entegre olmuş ve Türkiye'yi kendi vatanı, ülkesi, devleti,u2026 olarak görüyordu. İran Kürtleri: İran'a kısmen entegre olmuş ve ciddi bir isyan kapasitesi yoktu. Irak Kürtleri: Zaten bağımsızlık yolunda ilerliyordu. Suriye Kürtleri: yeterince örgütlü değildi. bu tablo Kürtler'in üzerine oynamanın zor olduğunu gösteriyordu. Ama, yine de denenmeliydi.

Öncelik Suriye Kürtleri'ne verildi. Kürtler, sınır değişikliği için, ancak Suriye üzerinden kullanılabilirdi. Bu süreçte Suriye ile neredeyse birleşecek olan Türkiye ise, Suriye üzerinden cezalandırıldı. Arap Baharı başlamasaydı, Türkiye Suriye ile neredeyse birleşecekti. Esed devrilseydi, Türkiye ile Suriye neredeyse birleşecekti. Bu iki alternatif de geçici olarak engellendi. Türkiye ancak Suriye üzerinden engellenebilirdi. Bu strateji devreye sokuldu ve kısmen de başarılı oldu.

Türkiye'yi durdurmanın tek yolu, Türk u2013 Kürt savaşı çıkarmaktır. Savaş da devletler arasında olur. Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlike: Türk u2013 Kürt savaşıdır. PKK devletleşirse, Türk u2013 Kürt savaşı kaçınılmazdır. Suriye'de PKK devletinin kurulması demek, Türk u2013 Kürt savaşı demektir. PKK, Türkiye'yi İsrail gibi Kürtler'e zulüm yapan devlet, Kürtler'i ise, Filistinliler'in konumuna getirmeye çalışıyor. PKK'nın bu tehlikeli stratejisi; dış kaynaklıdır, bütün Kürtler'in Kuzey Irak'a sürülmesine ve büyük acılar çekmesine sebep olacak bir stratejidir.", Kürt baharı mı Arap baharı mı - Galip İlhaner VAN 17 Haziran 2016, http://selamanadolu.com/?Syf=18&Hbr=890506&/K%C3%BCrt-bahar%C4%B1-m%C4%B1-Arap-bahar%C4%B1-m%C4%B1---Galip-%C4%B0lhaner-VAN-17-Haziran-2016 - 17 Haziran 2016

***

PKK, devlet kuracağı bir toprak istiyor.

PKK açık ve net bir şekilde toprak istiyor. Devlet kuracağı bir toprak istiyor. Fakat, ne Türkler PKK'ya toprak verir ne Kürtler PKK'ya toprak verir. Toprak hem Türklerde hem Kürtlerde kutsaldır ve namustur. Ne Türk ne Kürt, namusunu (vatan toprağı) PKK'ya vermez, veremez.

PKK'nın toprak istemesi demek, çok kan akması demektir. Milyonun üstünde ölüm demektir. Bedeli çok ağır bir süreç demektir. Türk - Kürt savaşı ve milyonların perişan olması demektir. Batı (İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Aydın, Antalya, Mersin, Konya, Adana,u2026) illerindeki bütün Kürtlerin, Doğu illerine sürülmesi demektir. Büyük acılar demektir. 2. Balkanlaşma demektir. En başta da Kürtlerin perişan olması demektir.

***

Kürdistan'a; Türkiye (Erdoğan ve Bahçeli) karar verecek

Kürdistan (Barzani/EYYUBİ) İslam Cumhuriyetinin kaderini; büyük ölçüde ERDOĞAN ve BAHÇELİ belirleyecek.

PKK 2. İsrail Komünist devletinin kaderini ise; ABD ve İsrail başta olmak üzere, dış güçler belirleyecek.

ERDOĞAN (AK Parti) ve BAHÇELİ (MHP); ya Misak-ı Milli'ye evrilecek olan Kürdistan İslam Devletine EVET diyecekler, ya da ABD - İsrail ikilisinin kuracakları, 2. İsrail PKK (Komünist) devletine (fiili olarak kabul etmek zorunda kalacaklar.) zorunlu olarak evet diyecekler.

Kürdistan (2. EYYUBİ) İslam Cumhuriyetine, ERDOĞAN ile birlikte, MHP ve BAHÇELİ büyük ölçüde etki edecek.

Türkiye bunda rol oynamaza, ABD-İsrail ikilisi bunu yapacaktır.

Hatta ABD, Barzani'yi devirerek yine bir Kürdistan kurar. Türkiye ise sadece seyreder ve etkisiz birim eleman olur.

Kürdistan Türkiye'siz kurulursa;

Türkiye; Türkiye Kürtlerini de, bütün (İran, Irak, Suriye, Avrupa, Orta Asya, Kafkasya,u2026) Kürtleri de tamamen kaybedebilir.

Türkiye, kendi stratejisini kurmalıdır. Dünyadaki bütün Kürtleri Türkiye'ye bağlama stratejisi. Anadolu Barışı Stratejisi, TÜR - KÜ BİRLİĞİ (Türk - Kürt Birliği) Stratejisi.

***

Ya Barzani ya PKK ya da başka bir aktör devlet (Kürt/Kürdistan) kuracak

Şu bir gerçektir ki; bir Kürt devleti mutlaka ama mutlaka kaçınılmaz olarak kurulacaktır. Bu Kürt devletini; ABD-İsrail ikilisi mi kurduracak, yoksa Türkiye (Erdoğan ve Bahçeli, Misak-ı Milli şartı ile) mi kuracak?

Irak Başbakanı haydar el ABADİ'nin bile, kendi ülkesinin bölünmesini anlayışla karşıladığı bir durumda, hangi halk, kendisine devlet kurulmasını reddedebilir ki, Kürtler de reddetsin?... Kürtlere, emperyalist güçler tarafından, tarihlerindeki belki de en büyük havuç (KAZIK) uzatılmaktadır. Kürtler; bunu bir tuzak olarak değil de, bir fırsat olarak görebilirler.

***

Türkiye ve Kürtleri bekleyen kritik süreç başladı

Türkiye'yi ve Kürtleri son derece kritik bir süreç bekliyor.

Bağımsızlık referandumu (belki de Kürtler; Irak ile birlikte, Irak halkları ile kardeşçe ve birlikte yaşamayı seçer ve referandumda ayrılmaya hayır oyu kullanır.)

Bağımsızlık (Barzani, PKK,u2026 dışında bağımsızlık ilanı yapacak aktörler de ortaya çıka(rtıla)bilir) ilanı.

Hangi aktörün ilk önce (Barzani, PKK, Talabani, Goran,u2026 başka aktörlerde çıka(rtıla)bilir) Kürdistan devletini kuracağı

Mezud BARZANİ'nin ölümü

Abdullah ÖCALAN'ın ölümü

Referandumun iptali ya da ileri bir tarihe ertelenmesi. Barzani'nin (Kürt devletinin) Türkiye ile birleşme ihtimalinden dolayı, ABD-İsrail,u2026 Barzani ve Irak'a baskı yaparak, referandumu belirsiz bir tarihle iptal edebilirler ya da erteleyebilirler. PKK'nın devlet kurması için, PKK'ya zaman kazandırmak için, referandumu belirsiz bir sürece erteleyebilirler.

Türkiye ve Kürtler, bu kritik süreci en az hasarla atlatmalıdır. Bunun için stratejiler üretmek gerekiyor.

Anadolu (Ortadoğu) İslam coğrafyasında ittifaklar, bundan böyle kısa süreli ve değişken olacaktır. Konjoktür sürekli olarak değişiyor. Özellikle Kürdistan konusunda, işbirlikleri ve ittifaklar değişken olacaktır.

Sonuç; Ne olursa olsun, sonuçta, Türk - Kürt birliği ile oluşacak BÜYÜK TÜRKİYE bizi bekliyor. Türk - Kürt savaşı çıkararak Türkiye'yi küçültmek isteyenler, Türkiye'nin Türk-Kürt birliğini kurmasını ve büyük Türkiye olmasını engelleyemeyecektir. Türkiye; Türk - Kürt Birliği (TÜR - KÜ)'ni kurarak, Tek/Yek/Bir Millet (Türk + Kürt) olarak, Anadolu Milleti olarak ve Tek/Yek/Bir TÜRKİYE olarak yoluna devam edecektir. Türk - Kürt Birliği'nden sonra, dünya liderliğine doğru gideceğiz. Dünyanın ADİL bir ülkenin yönetimine ihtiyacı var. Dünya insanlığının ve dünyanın en büyük problemi, ADALET ile dünyayı yönetecek bir devletin olmamasıdır. Bu ADİL ülke, Türk - Kürt birliği ile sağlanacaktır. Ya bütün Kürtler Türkiye ile birleşecek ya da perişan olacak.

***

Şİİ İran ile Şİİ Irak Birleşebilir

Irak başbakanı Haydar el ABADİ, Irak Kürtlerinin bağımsızlık referandumu yapma kararını anlayışla karşıladığını ancak Eylül ayında oylama yapılmasına ise karşı olduğunu söylemişti.

ABADİ, gelin (Arap, Kürt, Türkmen, Sünni, Şii,u2026) birlikte yaşayalım. Kendi ülkemizi bölmeyelim. Birlikte bir ADİL SİSTEM ve milli bir ordu kuralım, barış içinde ve kardeşçe yaşayalım demek yerine, Irak'ın bölünmesini, kendi ülkesinin bölünmesini,u2026 anlayışla karşılıyorum diyor. Irak başbakanı, Irak'ın bölünmesine itiraz etmiyorsa, kim Irak'ı bir arada tutabilir? Kürtler neden Irak ile birlikte olmak istesin ki?

Irak'ın toprak bütünlüğünü savunan Türkiye, bu durumda ne yapabilir ki? Irak kendi toprak bütünlüğünü savunmuyor ki, Türkiye de savunsun. Bu durum; Irak'ı İran ile birleşmeye, Kürtleri de Türkiye ile birleşmeye götüren bir süreci başlatabilir.

***

Şİİ İran ile Şİİ Irak Tek Şİİ DEVLETİ olabilir.

Muhtemelen İran ve Irak, ileride tek Şİİ Devleti olarak birleşecektir. İran bu şekilde; Irak, Suriye, Lübnan,u2026 üzerinden Akdeniz'e çıkacaktır. Irak da bunu istiyor gibi görünüyor. Kendi ülkesinin bölünmesini bundan dolayı anlayışla karşılıyor olabilir. Ya da emperyalist dayatmalara direnemiyor.

Böyle bir durumda, Türkiye; Musul - Kerkük,u2026 ve Suriye Kürt bölgesini topraklarına katarak süreci sonlandırabilir. Yani İran ile Irak birleşmesi, Türkiye'ye Misak-ı Milli yolunu daha kolay açabilir.

***

İslami Sosyal Ağlar kurulmalı

İslam ülkeleri, alternatif sosyal ağlar oluşturmalı. Google, Facebook, Twitter,u2026 alternatif arama motorları ve sosyal ağlar oluşturulmalı. AnAdolu, PaxAnadolu, Selamİslam, Paxİslam, SelamAnadolu,u2026 gibi adlar ya da bütün İslam ülkelerinde kullanılabilecek ortak kavramlar kullanılabilir.

***

Türkiye ve Pakistan Nükleer Silah Ortaklığı Yapmalı

Türkiye'nin nükleer başlıklı silahlara ihtiyacı var. Türkiye ile Pakistan ve dost ülkeler (Azerbaycan, Kıbrıs, Bosna Hersek, Katar, Güney Kore, Japonya, Brezilya,u2026) arasında bir askeri pakt da kurulabilir. Türkiye acilen Pakistan'dan nükleer teknoloji almalı. Pakistan'ın nükleer silahlarının bir kısmı Türkiye'ye taşınabilir. Türkiye, Pakistan'dan nükleer başlıklı silahlar (füze) satın alma yoluna gitmelidir.

***

TÜRKİYE; ÖNCE İNSAN BİLDİRİSİ ilan etmeli

Türkiye; İSLAM anlayışına göre ve veda Hutbesi eksenli, yeni bir 'İnsan Hakları İnsanlık Beyannamesi (İHİB)' hazırlamalı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ve Lahey ADALET Divanına alternatif,

'AnAdolu ADALET DİVANI ve ÖNCE İNSAN, İnsan Hakları Mahkemesi (AnaAdalet)' kurmalıdır. Türkiye, dünyadaki bütün global kurumlara, ADALET eksenli alternatif kurumlar oluşturmalıdır.

***

Dünya tarihi yeniden yazılmalı

Türkiye, dünya tarihi bilim kurulu kurmalı ve dünya tarihini en objektif şekilde yeniden yazmalıdır. Dünya tarihinin yazımına, Türkiye liderlik yapmalıdır. Üniversitelerimizden (İbn Haldun Üniversitesi,u2026) biri buna öncülük yapabilir. Dünya tarihini yazan, dünya liderliğine oynar ve dünyayı da yönetir.