Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Şubat 2019

Kürdistan ve Türkistan

Geçtiğimiz haftanın önemli konularından biri Kürdistan kavramıydı. Kürdistan kavramı üzerine oldukça sert tartışmalara şahit olduk. Türk ve Kürt milliyetçileri, kendilerinin kullandıkları fakat başkalarının kullanmasından da rahatsız oldukları ırkçı kavramlar üzerinden birbirlerini faşist olmakla suçladılar.

PKK’nın HDP Eş Genel Başkanı olarak atadığı kayyumlardan Sezai Temelli, 31 Mart Yerel Seçimleri için "Kürdistan'da kazanacağız, Batı'da AKP ve MHP'ye kaybettireceğiz!" dedi.

Buna sert bir şekilde cevap veren Devlet Bahçeli, "Türkiye'de Kürdistan diye bir yer yoktur. Tarihin hiçbir döneminde de olmamıştır" dedi.

Aslında tam da istenen budur. Türkiye’yi; Türkistan ve Kürdistan olarak en az 2 parçaya bölmek. PKK (HDP), sanki Türkiye, Türkistan ve Kürdistan olarak 2 parçaya bölünmüş gibi hareket ediyor. HDP üzerinden PKK’yı aklayanlar da Türkistan-Kürdistan bölünmesinin değirmenine su taşıyorlar.

***

Kürdistan ve Türkistan parti ismi olarak kullanılabilir mi?

Kürdistan kavramı da Türkistan kavramı da parti ismi olarak kullanılmamalıdır. Çünkü ikisi de ırkçılık ifade eder.

Yani; ne Türkistan Özgürlük Partisi ne de Kürdistan Özgürlük Partisi adında parti olamaz. Olursa; ırkçı/faşist ve bölücü parti olur. Irkçılığı savunmak bir düşünce değildir. Hem ırkçılığı-faşizmi eleştireceksin hem de kurduğun parti isminde (Türkistan/Kürdistan/Lazistan/Arabistan) ırkının adını kullanarak ırkçılık yapacaksın.

***

Partiler kapatılmamalı isimleri değiştirilmeli

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kürdistan adını kullanan, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) hakkında kapatma davası açtı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame Anayasa Mahkemesi tarafından da kabul edildi. Adında ‘Kürdistan’ ifadesi bulunan siyasi partilere, 23 Ocak'ta Anayasa Mahkemesi tarafından gönderilen resmi yazıda 30 gün süre verildi. Kapatma davası açılan PAK, Diyarbakır'da parti yöneticileri ve diğer partilerin temsilcileri ve üyelerinin de katıldığı basın açıklamasıyla kararı eleştirdi. Basın açıklamasını okuyan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan kapatma davasına tepki gösterdi.

Özçelik, “Kürt milletinin, Kürdistan'ın yasal ve anayasal olarak kabul edildiği bir süreç başlatılmak zorundadır. Ne yapalım? Bütün Kürtlerin yönü şiddete, bütün Kürtlerin yönü dağa mı yönlendirilmek isteniyor? Türkiye bu siyasetten vazgeçmelidir” ifadelerini kullandı. Kapatma davaları karşısında geri adım atmayacaklarını vurgulayan Özçelik, parti ismi ve tüzüğünü değiştirmeyeceklerini de söyledi.

Bir Kürt (VAN) olarak PAK’a önerim, ırkçılığı bırakmaları ve partilerinin ırkçı ismini değiştirmeleridir. Kripto faşistlik yaparak, ırkçılık yaparak siyaset yapılmamalı. Irkçı/faşist kavramlarla partiler kurulmamalı. Kürtlerin adını kullanarak, Kürtleri istismar ederek bir yere varılamaz. Kürtler ne çektiyse Kürt ırkçıları yüzünden çekmiştir. Kürt adını, Kürdistan (ırkçı) kavramını kullanarak istismar etmeyin.

***

Türkistan - Kürdistan çatışması ortaya çıkar

Kürdistan kavramı zamanla karşıtı olan Türkistan kavramını da ortaya çıkarır. Türkiye; Türk ırkçıları/faşistleri (Türkistancılar) ile Kürt ırkçıları/faşistleri (Kürdistancılar) arasında kalır. Türk-Kürt çatışması, Türkistan-Kürdistan kavramı üzerinden devam eder ve ciddi sonuçlar üretir. Kısacası; Türkistan adı da Kürdistan adı da ırkçılıktır, bölücülüktür, dahası faşizmdir ve parti ismi olarak kullanılmamalıdır. Türkistan adı da Kürdistan adı da sorunludur. Ülkemizin, devletimizin adı Türkiye’dir. Ne Türkistan’dır ne Kürdistan’dır. Türklerin ve Kürtlerin son devleti Türkiye’dir.

***

PKK hiçbir zaman Kürtlere çare olamaz

Bazı Kürt ırkçıları hala PKK’nın Kürtlere çare olacağını düşünüyorlar. Hala ABD-İsrail askerleri olan PKK’nın hiçbir zaman ve hiç kimseye bir faydasının olamayacağının farkında bile değiller.

Eski HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım’ın sosyal medya hesabından attığı bir tweet de büyük tepki çekti. Yıldırım, kendisine yazılan “PKK’yı bitireceğiz, çaresizsiniz” mesajına: “Hiçbir zaman çaresiz olmadık. Çünkü PKK var. PKK bitmez. PKK nicelerini bitirdi faşistlerin. Sıranızı bekleyin. Sizi de bitirecek, topalınızla, reisinizle, hav hav yapanınızla. Pek yakında” diyerek cevap verdi.

HDP'li Yıldırım yine Aydınlık gazetesinin "HDP'li milletvekili polis memurunun kolunu ısırdı" başlıklı haberini paylaşarak "Merak etmeyin yakında dişlerimiz siz ve ortağınız olan tüm faşistlerin gırtlağında olacak" dedi.

***

Kürtlerin çaresi Türkiye’dir PKK değil

Evet, Kürtler çaresiz değil. Kürtler hiçbir zaman çaresiz de kalmadı. Kürtler, Türkiye gibi büyük bir devlete sahip oldukları için, hiçbir zaman çaresiz de kalmayacaklar. Kürtlerin çaresi PKK değil. Tam tersine Kürtlerin geleceği, mutluluğu, PKK’dan tamamen kurtulmalarına bağlıdır. PKK, Kürtlere zarardan başka bir şey değildir.

Çözüm sürecini bitiren, PKK’dır ve PKK, Kürtlerin başına gelen en büyük beladır. Kürtler, PKK’dan kurtulamadığı müddetçe, rahat edemezler. Kürtler, Türkiye’ye, yani kendi vatanlarına ve devletlerine bağlıdır ve kendi geleceklerini, Türk kardeşleri ile (sonsuza kadar, adil bir sistemde ve kardeş olarak) birlikte yaşamak üzerine belirlemiş durumdadır. Kürtlerin; kurtuluşu, geleceği ve huzuru Türkiye’dedir ve PKK’dan tamamen kurtulmalarına bağlıdır.

ABD askerleri olan ve büyük İsrail’in yolunu açmak için kullanılan PKK (HDP)’dan gelecek çare hiç gelmesin. Kürtlerin ne ABD’ye ne İsrail’e ne de PKK (HDP)’ya ihtiyaçları hiç bir zaman olmamıştır hiçbir zaman da olmayacaktır.