Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Aralık 2016

Küresel Tehdit Olarak FETÖİST Terörizm

FETÖ denilen terör örgütü, devletin ve toplumun her tarafına sızmış durumdadır. Devletten atılan binlerce FETÖ mensubuna rağmen, devlet kurumlarının bu terörist çeteden tamamen arındırılamadığı görülmektedir. FETÖ, devlet ve toplum içinde çok yönlü ve derinlikli olarak organize olmuştur. FETÖ'nün örgütlenme biçimine dair ortaya çıkan gerçekler, hepimizi şok etmektedir.

Rusya Büyükelçisi Karlov, bir FETÖ teröristi olan Mevlut Mert Altıntaş tarafından öldürüldü. Suikastin Ankara'nın ortasında ve açık bir etkinlik sırasında yapılması, FETÖ çetesinin Türkiye'ye ve dünyaya terör üzerinden mesaj verdiğini göstermektedir.

Rusya elçisine suikast düzenlemekle FETÖ terör örgütü, devlet içindeki en etkili gücün kendisi olduğu algısını dünyada yaratmaya çalışmaktadır. Rusya Büyükelçisi gibi önemli bir diplomatik temsilciyi öldürmekle FETÖ, Türkiye'yi batı dünyasından kopartmaya çalıştığı gibi, Rusya ile olan ilişkilerini de bozmayı amaçlamaktadır.

FETÖ çetesinin Türkiye'ye kurduğu en büyük tuzak, Türkiye'nin dünyadan dışlanması ve herkesle içinden çıkılmaz krizler yaşar hale gelmesidir. FETÖ'nün 15 Temmuzda gerçekleştirmeye çalıştığı işgal ve darbe girişimi devam etmektedir. FETÖ, dışarıdan ve içeriden devleti ve toplumu bunaltarak ve kuşatarak etkisiz hale getirmeye çalışmaktadır.

FETÖ, polis, ordu ve yargı içinde etkin bir yapılanma oluşturmuştur. Bütün temizlik girişimlerine rağmen, FETÖ çetesinin uyuyan gizli hücreleri devlet kurumlarındaki varlıklarını sürdürmektedirler. FETÖİST terörist Mert Altıntaş olayı, FETÖ terörizminin her yerde canlı bir şekilde var olduğunu ortaya koymaktadır.

15 Temmuz gecesi, ordu içine yerleşen FETÖİST teröristlerin, uçaklarla, helikopterlerle ve tanklarla milletimize ve devletimize saldırmasını yaşadık. FETÖİST çete, ordu içinde eli kanlı bir vahşiler sürüsü yarattığı gibi, polis içinde de güçlü bir terörist yapı oluşturmuştur. Rusya Büyükelçisine düzenlenen suikast, ordu ve polis içinde hala var olan FETÖ teröristlerinin Türkiye'yi içte ve dışta yalnız bırakacak ve zor düşürecek eylemler yapma stratejisini uygulamaya koyduklarının önemli bir göstergesidir.

FETÖ çetesinin ana stratejisi Türkiye'yi Batı dünyasından tamamen koparmak ve Batıyla çatışmalı hale getirmektir. FETÖ çetesi, Rusya ve Çin'le birlik görüntüsü veren Türkiye'nin daha kolay bir lokma olduğunu hesaplamaktadır. Rusya Büyükelçisini öldürmekle Türkiye ve Rusya'nın daha yakınlaşacağını hesap eden FETÖİST çılgınlar çetesi, Türkiye'yi uluslararası düzeyde Batı desteğinden mahrum hale getirmeye çalışmaktadır. Suriye konusunda işbirliğine dayalı politikaları birlikte geliştirmeye çalışan Türkiye ve Rusya'nın ilerleyen süreçte çatışacağını ve ortaya çıkacak problemlerden dolayı Rusya'nın da Türkiye'yi yalnız bırakacağını öngören FETÖ, ülkemizin üstüne geçmişte koyduğu ipoteği, bugün ve yarın için de sürmeyi hedeflemektedir. Uzun vadede Rusya ve Batı tarafından terk edilen Türkiye'yi karıştırmanın kendisi için daha uygun olacağı şeklinde kirli bir stratejik hesabı FETÖ yapmaktadır.

FETÖ çetesi, örgüt içinde örgütlerden, hücre içinde hücrelerden oluşan terörist bir yapıdır. FETÖ çetesinin karmaşıklığı, bu çetenin içinden neyin çıkacağını kestirmenin imkansızlığını ortaya koymaktadır. FETÖ teröristi Mevlut Mert Altıntaş'ın ortaya koyduğu profil, karşımızdaki terör çetesinin korkunçluğunu göstermektedir. Terörist Mert Altuntaş'ın FETÖ ile olan ilişkileri, birçok açıdan tespit edilmiş durumdadır. FETÖ çetesi, çok erken yaşlardan itibaren Mert Altıntaş denilen kişiyi almış, yetiştirmiş ve polis içine yerleştirmiştir. Mert Altıntaş'ın cinayet sonrası Nusra örgütü üyesi militan havası vermeye çalışan tavırları ve cihat söylemleri, bir maskelemeden başka bir şey değildir. FETÖ çetesi, kendi Nusracısını bile yetiştirecek kadar karanlık ve kirli bir yapıdır. FETÖ gerektiğinde Nusra kılığına giren, gerektiğinde darbe yapan bukalemun gibi kılıktan kılığa giren bir yapıdır.

FETÖ çetesi, elli yıla yakın bir süredir her açıdan toplumsal yapımızı ve devlet kurumlarımızı yozlaştırmıştır. FETÖ çetesinin yirmili yaşlarda olan bir polis memurunu kendisine nasıl bağımlı kıldığı ve militanlaştırdığı sorusu, çok önemlidir. FETÖ çetesinin orduda, emniyette, yargıda ve diğer kurumlarda Mert Altıntaş benzeri profile sahip kaç mensubunun olduğu sorusu bu bağlamda önem kazanmaktadır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin ağına düşmemesi için teröristlerin her açıdan incelenmesi ve profillerinin ortaya konması gerekmektedir.

Rusya Büyükelçisinin Ankara'da bir FETÖ teröristi tarafından öldürülmesi, FETÖ çetesinin suikastler yoluyla stratejik hedeflere saldırılar düzenleyeceğini göstermektedir. Son suikast, FETÖ militanlarının emniyet içindeki varlıklarını hala koruduklarını ortaya koymaktadır.15 Temmuzda ülkemizi darbe yaparak işgal etmeye kalkan FETÖ çetesi, içte ve dışta ulusal olmanın ötesinde küresel bir güvenlik tehdidi olmaya devam etmektedir.