Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Ekim 2013

Kurtarın artık TRT muhabirini

GÜNLERDİR Mısır'da tutuklu bulunan TRT muhabiri Metin Turan, neden kurtarılamıyor? Devletimiz; bir basın çalışanını, tek işi sadece haber kovalamak olan birini kurtarmaktan aciz mi? Sayın Başbakanımız, dün demokrnatikleşme paketini açıkladınız. Vatana millete hayırlı olsun. Bir de bizim Metin kardeşimizin kurtuluşuna el atsanız nasıl olur...

Mısır'da 17 Ağustos günü Müslüman Kardeşler'in sığındığı El Fetih Camii'nde tutuklanan ve 44 gündür hapishanede bulunan TRT muhabiri Metin Turan, twitter hesabından (demek ki bilgisayar veya cep telefonu kullanmasına izin veriliyor) devlet büyüklerine seslendi.

Turan, hesabına şunları yazdı: "Allahima sonsuz sukurler olsun, cok sukur iyiyim. Sagligim yerinde. Hapishane sartlari cok kotu. 44 gundur hapishanedeyim. Halen esir gibi tutuluyorum. 40 metrekarelik kogusta 36 kisi beton uzerinde yatiyoruz. 2 tuvalet var banyo yok. Sayin Disisleri Bakanim, A.Davutoglu, tutukluluk suresi uzatilmasi halinde burada ACLIK GREVI baslayacak. Hapishane karisabilir. Burasi kan golune gelmeden beni kurtarin.. Turkiye'nin muttefik dostlari yok mu? B.Arap Emirlikleri ile temesa gecerek beni serbest birakabilirler."

-

Koç'ların yaptığına bak sen

STAR gazetesinden Tahir Alperen'in haberine göre; 1995 yılında Koç Üniversitesi'ne tahsis edilen alan, 2005 yılında İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonucunda Orman Bakanlığı'nın mülkiyetine geçmiş. Bu tarihten sonra söz konusu ormanlık alanda 8 yıldır kiracı konumunda olan Koç Üniversitesi'nden alınması kararlaştırılan kira bedeli tahsil edilmemiş. Son çare olarak haciz ya da tahliye sürecine girilecek. Orman Bakanlığı 2005'te kazanılan davanın ardından arazinin boşaltılmasını istemiş ancak Koç Grubu'nun açtığı karşı dava, üniversitenin arazi üzerinde kiracı olması hükmüne bağlanmıştı.

Ancak üniversite 2005 yılından bu yana sadece 2012 yılına ait kira bedelini ödedi. Ayrıca üniversitenin kira bedelini 500 bin TL olarak kendisinin belirlediği ileri sürüldü. Oysa üniversitenin oturduğu arazinin, o bölgeye göre kira bedeli 20 ile 30 milyon lira civarında olmalı.

Nitekim Orman Bakanlığı, yeni kira bedeli talep etti. Ancak üniversiteden ödeme yapılmadı. Hal böylece olunca da bakanlık haciz ve tahliye işlemine hazırlanıyormuş.

Nihat Hoca'dan isabetli karar

Diyarbakır Belediye başkanlığı için AK Parti'den aday olacağı haberleri yayınlanan Nihat Hatipoğlu hocamız, bu konuya açıklık getirdi.

Siyasetle ilgilenmediğini, kendi mesleğini yapmaya devam edeceğini söyleyen hocamız, "Siyasetle işim olmaz" diyerek konuyu kestirip attı.

Bence de çok isabetli bir karar verdi. Bir dönem Yaşar Nuri Öztürk'ün siyasete girme kararı, sevenlerinin bir çoğu tarafından tepki görmüştü. Hele hele CHP'den aday olması çok şaşırtıcıydı. Nihat hocamızın, siyasetten uzak durması sevenlerini memnun edecektir.

Yedi tane yeni dizi geliyor

TV ekranlarına yakında yeni yeni diziler katılacak. "Kurt Seyd ve Shura", "Bugünün Saraylısı", "Rakun", "Ahirin Sesi", "Kara Para", "Yalan Aşk", "Sevdaluk"...

Bu arada "İşler Güçler" ekibinin de yeni bir dizi çalışmasına başladığı öğrenildi.

En çok dizi TRT-1 ve ATV kanallarında yayınlanıyor. 13'er dizi var bu iki kanalda. FOX ve Kanal D 12'şer dizi, Star 11 dizi, Samanyolu da 9 dizi... En az dizi ise 4'er diziyle Kanal 7 ve Show TV'de yayınlanıyor.