Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 May 2019

Kürtler BİNALİ beyi PKK Ekrem beyi destekliyor

İstanbul seçimleri hayırlısıyla yenileniyor. Seçimlerin yenilenmesine taraftar olanlar da taraftar olmayanlar da kendilerine hukuki gerekçeler bulabilirler. Çünkü beşeri kanunlar lastik gibidir, herkesi haklı yapar. Fakat seçimin patronu olan YSK, seçimlerin yenilenmesine karar vermiştir. Herkes bu karara ve bu kararın sonuçlarına uymak zorundadır. Hukukun üstünlüğü bunu gerektirir. YSK, seçimleri yenileme kararı almasaydı, adaletsizlik yapmış olacaktı. En adil olanı, seçimlerin yenilenmesiydi. YSK da bunu yaptı.

ABD, AB ülkeleri, … gibi aktörler, İstanbul seçimlerine hemen müdahil oldular. İslam (Anadolu) dünyası, Afrika,… ve Latin Amerika ülkelerindeki diktatörler, kendi çıkarlarına hizmet edince, seslerini çıkarmayan bu iki yüzlü aktörler, İstanbul seçimlerine hemen müdahil oldular. Mısır’ın üzerindeki Sis(i)ten rahatsız olmayanlar, kutsal topraklar (Mekke-Medine) üzerindeki kara bulutlardan (Selman hanedanı) rahatsız olmayanlar, İstanbul seçimlerine hemen müdahil oldular. Dertleri insanlık olmayanlar, demokrasi kisvesi adı altında hemen Türkiye ve Erdoğan’ı hedef aldılar.

*

Ekrem bey PKK adayı mı CHP adayı mı?

Fakat hiçbiri PKK kadar İstanbul seçimleri için ileri gitmedi. PKK’nın ta tepesindekiler hemen müdahil oldular. HDP’nin tepesindeki; Pervin ile Sezai’nin, Ekrem beye olan desteklerini, yeterli görmeyen PKK tepesindeki Bese Hozat (Hülya Oran) ile Duran Kalkan, Ekrem beyi adeta PKK’nın adayı yaptılar. İşin ilginç tarafı, CHP yönetimi de bundan hiç rahatsız olmadı.

*

PKK, Kürtler adına konuşamaz.

PKK, her fırsatta bütün Kürtlerin adına konuşuyor. Bu had bilmezliği hep yapıyor. Bundan böyle Kürtlerin adına biz konuşacağız. PKK’nın silah bırakmasını isteyen, kan dökmesine karşı olan, “benim adıma kan dökme, benim adıma öldürme” diyen, Türkiye’yi bütün Kürtlerin devleti olarak gören ve Milli Kürtler Hareketi olan, Selam (Anadolu) Hareketi konuşacak. Savaş, kan isteyenler bir halkın adına konuşamazlar. Kürt çocuklarını ABD askeri yapanlar Kürtlerin adına konuşamazlar. Türkiye’yi bölüp 2. İsrail devleti kurmaya çalışanlar, Kürtlerin devleti olan Türkiye ile savaşanlar, Kürtlerin adına konuşamazlar. Kürtlerin adına ancak; barış isteyenler, kan dökülmesine karşı olanlar, Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden yana olanlar konuşabilirler. Zarar verenler değil, fayda verenler konuşabilir bütün Kürtler adına.

*

Kürt Halkı Binali beyi destekliyor, PKK Ekrem beyi destekliyor

23 Haziran seçimlerinde;

KÜRTLER AK Partiye (BİNALİ bey) oy verecek,

PKK (HDP); Şeyh Sait, Seyit Rıza,… gibileri İDAM eden CHP’ye (Ekrem bey) oy verecek.

Bir zamanlar (CHP döneminde), Kürtçe konuşanlara para cezası kesiliyordu.

Şimdi (AK Parti döneminde), Kürtçe televizyon, Kürtçe ders var.

PKK (HDP), 23 Haziran seçimlerinde, Kürtçeyi yasaklayan CHP’ye oy verecek.

KÜRTLER, 23 Haziran seçimlerinde, Kürtçe televizyon açan AK Parti’ye oy verecek.

Kürt Halkı, Binali beye nankörlük yapmayacaktır. Binali bey Erdoğan ile birlikte 81 ilin mimarıdır. 81 ilin İstanbul’da hakkı vardır, İstanbul’un da 81 ilde hakkı vardır. Anadolu, İstanbul’u kazanacaktır.

***

CHP’yi PKK’dan kurtarmak

Biz, Kürtleri ve HDP’yi, PKK’dan kurtarmaya çalışırken, bir de baktık ki; PKK, CHP’yi de kendisine bağlamış. PKK bugüne kadar CHP'ye kazandırıyordu. Bunu 31 Mart seçimlerinde de gördük. Ama, PKK (HDP) bundan böyle CHP'ye hep kaybettirecek. 31 Mart seçimlerinde, PKK desteği CHP'ye; Ankara, İzmir, Adana, Mersin, ... gibi illerde kazandırdı. Ama, 23 Haziran seçimlerinde PKK desteği, CHP'ye İSTANBUL'da kaybettirecek. Bese Hozat, Duran Kalkan,… gibi PKK tepe yöneticilerinden gelen, PKK'nın CHP'ye destek açıklaması, kesinlikle, CHP ve Ekrem beye kaybettirecek.

*

PKK, HDP’den umudunu kesti mi?

PKK, galiba partisini değiştirdi. Artık PKK'nın partisi HDP Değil, CHP'dir. PKK, artık HDP'yi kendi partisi olarak görmüyor. PKK, HDP'yi, CHP'ye sattı.

***

Binali bey mi kaybedecek istanbul mu?

Türkiye’nin baş mimarlarından biri de Binali beydir. Erdoğan ile birlikte, memlekete çok büyük hizmetler yaptılar. Yollar, köprüler, fabrikalar, barajlar,... bütün bunlarda Binali beyin de payı var. 100 yıldır köyüne yol yapılmasını bekleyenler, 100 yıldır arazisini sulamak için baraj, gölet yapılmasını bekleyenler, 100 yıldır hizmet gelmesini dört gözle bekleyenler,… bugün çıkmışlar; beton edebiyatı, propagandası, … yapıyorlar. İstanbul, BİNALİ beyle kazanacak. Binali bey kaybederse, İstanbul da kaybeder. Türkiye de kaybeder.

***

Haftanın uyarıları;

VEFASIZ Troyka

Abdullah GÜL, Ali BABACAN, Ahmet DAVUTOĞLU troykası, bundan böyle hiç dikkate alınmamalıdır. Yapacakları açıklamalar hiç dikkate alınmamalı. Bu şekilde marjinalleşeceklerdir. Taraftarlarını, twitter takipçi sayılarıyla ölçüyorlar. Medya desteklerini, CHP medyasıyla ölçüyorlar. Twitter takipçileriyle, CHP medyasının gazıyla, desteğiyle kuyuya inilmez. Bunu zamanla görecekler.

***

ABDullah ÖCALAN’ın ölümü yaklaşıyor

ÖCALAN, 2020 yılını göremeyebilir. Her fani gibi Öcalan da ölecektir. ABDullah ÖCALAN’ın ölümüne hazırlık yapılmalıdır. Bunun için HDP’den de birkaç kişinin içinde olacağı bir ekip kurulmalıdır. Öldükten sonra nereye gömüleceği de şimdiden açıklanmalıdır. Sağken yeterince zarar verdi, bir de ölüsü zarar vermesin. Öcalan’ın KİRLİ DOSYASI bir kenarda hazır olmalıdır. Cenazesi için en yakın akrabaları bile utanarak gelmelidir. Kürtler için bir ATAKÜRT olmamalıdır. Öcalan’ın itibarlı ve lider-kahraman olarak ölmesi, PKK’dan daha tehlikeli bir olgu olacaktır.

***

Haftanın paradoksları

Türkiye Paradoks (Paradoks Doktrini) Teorisi

Türkiye ve siyasi aktörleri tam bir çelişki içerisinde.

HDP, PKK üzerinden Türkiye ile çatışırken (savaş), aynı zamanda TBMM’de bir siyasi parti (fiili durum) olarak varlığını devam ettirebiliyor. PKK yıllarca, Ülkücüleri bütün Kürtlerin düşmanı olarak gösterdi ama, Ankara’da bir Ülkücüyü (Mansur YAVAŞ) destekledi. PKK, kendisini ortaya çıkaran sebep olan CHP’yi hala destekliyor. Sebep ve sonuç işbirliği yapıyor.

CHP, Atatürk milliyetçiliğine bağlı olduğunu söylerken, aynı zamanda PKK (HDP) ile seçim ittifakı yapabiliyor. CHP yıllarca dini yapılara karşı çıktı ama, FETÖ ile işbirliği yapabiliyor.

Komünistler (Türk Solu); hem ABD’nin işbirlikçisi PKK’yı destekliyor, hem CHP’yi destekliyor.

Aleviler (Ali’siz); hem PKK’yı hem CHP’yi destekliyorlar.

Bu çelişkiler, toplumu birleştirecek mi ayrıştıracak mı? Bunu zamanla göreceğiz.

***

DÜNYA PARADOKS (PARADOKS DOKTRİNİ) TEORİSİ

Uluslar arası ilişkiler hiç olmadığı kadar karmaşık ve çelişkili bir dönemi yaşıyor.

Bunu PARADOKS TEORİSİ/DOKTRİNİ olarak kavramsallaştırıyorum.

En iyi ancak böyle açıklanabilir.

ABD, hem Türkiye ile ittifak halinde hem PKK ile işbirliği yapıyor.

Rusya, hem Türkiye ile ittifak halinde hem ESED ve PKK ile işbirliği yapıyor.

İran, hem Türkiye ile ittifak halinde hem ESED ile işbirliği yapıyor.

Dünyanın bütün güçlü ülkeleri, DEAŞ denen (hayalet/hayali/sanal) bir terör örgütü ile savaşıyor ama, örgüt bir türlü bitmiyor ve lideri (Ebubekir El Bağdadi) hala yaşıyor.

***

Haftanın komedisi

CEM, YILMAZ ve ERDOĞAN

Cem YILMAZ, bir komedyen

Yılmaz ERDOĞAN da bir komedyen

Recep Tayyip ERDOĞAN ise bir lider

Komedyenler, çok sayıda sanatçı ile birlikte, 23 Haziran seçimleri için bir komiklik yaptılar. Sanatçıya yakışmayacak bir komiklik yaptılar. Biz, sanatlarını yapmalarını, espri yapmalarını bekledik ama, onlar komiklik yaptılar. Onlar son komikliklerini yaptılar halk nazarında. Halk da 23 Haziran seçimlerinde, onlara son bir espri yapacak. Organize bir şekilde hukukun verdiği karara saygısızlık yaptılar. Görüşlerini açıklamak yerine, organize bir sloganı tekrarladılar. İlkeli davranıp benim tarafım budur demek yerine, YSK kararına organize bir tepki verdiler. 15 Temmuz darbesinde ortalığın sakinleşmesini beklediler ama, YSK kararını saniye sektirmeden tepki koydular. PKK’nın yaptığı katliamlara ise, neredeyse ses çıkaran yok içlerinde. Sanatçı, toplumsal her konuya duyarlı olmalıdır. Sadece kişisel çıkarlarının olduğu konularda değil.

***

Haftanın twitleri;

Adam hem şeyh hem de pir = Şekspir. (4 Kasım 2012), https://twitter.com/galip_ilhaner/status/265120355226624000

*

Millet bugün; Kadir Mısıroğlu ile Aziz Nesin arasında

Kadir Mısıroğlu: Bağlamından saptırılmış "Keşke Yunan galip gelseydi"

Aziz Nesin: "Gerçek Müslüman Atatürk'ü sevemez. Niye sevsin ki, yaptığı hiçbir iş Müslümanların lehinde değildir. Seviyorsa ya ahmaktır ya sahtekâr...", (6 May 2019)

*

AK Parti'nin PKK (HDP) oylarına ihtiyacı yoktur.

***

AK Parti'nin;

@SavciSayan

@Mehmet_Yarka

@Ntanglay

Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, ... gibi illerin belediye başkanları

İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerinde çalışma yapmak için, İstanbul'a gelip seçim çalışmalarına katılmalıdır., (6 Mayıs 2019)

*

AK Parti'nin; Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, ... gibi illerin belediye başkanları İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerinde çalışma yapmak için, İstanbul'a gelip seçim çalışmalarına katılmalıdır., (6 Mayıs 2019)

*

İstanbul'u alan bütün Türkiye'yi alır

İstanbul'u almak da ANADOLU'dan geçer

İstanbul, Ankara, İzmir gibi illeri almanın yolu,

Anadolu'dan geçer.

İstanbul, Ankara, adayları

VAN, Iğdır, Diyarbakır, Mardin,

Trabzon, Samsun,

Mersin, Antalya,

gibi illerde de seçim çalışmaları yapmalı., (13 Ocak 2019)