Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Haziran 2018

Kürtler PKK'yı bırakıyor CHP bırakmıyor

PKK ile Türk solu arasında bir muhabbet var ki, sormayın gitsin. Kürtler ile PKK arasında bugüne kadar böyle bir muhabbet hiç olmadı. PKK; Kürtler adına kan döktüğünü, Kürtler adına mücadele ettiğini iddia ediyor. Ama Kürtlerden ziyade, Türk solundan daha fazla destek görüyor.

Son derece enteresan bir durum ile karşı karşıyayız. Kürtler PKK ile aralarına gün geçtikçe mesafe koyuyor ve PKK'ya tepki gösteriyor. Kürt Halkı, PKK'nın çözüm sürecine ihanet etmesini affetmedi ve devrimci halk savaşı ile başlattığı HENDEK İHANETİNİ desteklemedi. Kürt Halkı, PKK'nın hendeklerinde nöbet tutmadı ama, bazı Türkler PKK hendeklerinde nöbet bile tuttu.

Kürt Halkı, PKK Gazetesi'ne sahip çıkmadı, yaptığı tahrik edici, savaş aşığı yayınlarına karşı çıktı. Ama, bazı Türkler PKK gazetesi özgür Gündem Gazetesi'nde nöbet bile tuttu. Hatta bazı gazeteciler, PKK gazetesinin yayın yönetmenliğini bile yaptı. Özellikle solcu Türkler, PKK üzerinden; Türkiye ile, Erdoğan ile ve her şeyden önemlisi, Kürt Halkı ile hesaplaşıyorlar.

PKK bugün, Erdoğan ve Türkiye karşıtlarının legal muhalefet partisi haline gelmiştir. Muhalefet ve aydınlar; siyaset üretmekten aciz kaldıkları Erdoğan ve AK Parti'ye karşı, en büyük zararı Kürtlere veren bir terör örgütünü legalleştirerek, yasal bir parti gibi kullanıyorlar. PKK'nın EROİN ticareti ve insan öldürmesi görmezlikten geliniyor ve bu durum gittikçe de normalleşiyor. TÜRK SOLU, Kürt Halkı'nın dindarlığı ile PKK üzerinden hesaplaşıyor. Kürt Halkı'nın dindarlığı ve Türkiye'ye bağlılığı, PKK üzerinden cezalandırılıyor.

***

Muharrem İNCE ve CHP, TÜRKİYE'yi bir arada tutamaz

CHP ve Türk solu, Kürtlerin PKK'yı desteklemesini mi istiyor? Kürtlerin çoğunluğu PKK'yı desteklerse, Türkiye'yi bir arada tutmak imkansız hale gelmez mi?

Kürtler PKK'yı bırakıyor, CHP ve Türk solu bırakmıyor

Cemaat FETÖ'yü bırakıyor, CHP ve Türk solu bırakmıyor

Aleviler DHKP-C'yi bırakıyor, CHP ve Türk solu bırakmıyor.

Ya CHP, HDP (PKK)'yi desteklemekle yanlış yapıyor, ya Kürtler PKK/HDP'yı desteklememekle yanlış yapıyor. İkisinden biri yanlış. CHP ve Türk solu, Kürtleri adeta zorla PKK'yı desteklemeye itiyor.

***

PKK öldürüp yakıp-yıkıyor, AK Parti ve ERDOĞAN yaşatıp yapıyor

PKK, evleri yakıp yıkıyor, AK Parti ve ERDOĞAN yapıyor.

PKK, camileri yakıp yakıyor, AK Parti ve ERDOĞAN yapıyor.

PKK, okulları yakıp yıkıyor, AK Parti ve ERDOĞAN yapıyor.

PKK, öldürüyor, AK Parti ve ERDOĞAN yaşatıyor.

PKK; öldürmeyi, yakıp-yıkmayı bırakmadı.

AK Parti ve ERDOĞAN da yapmayı-yaşatmayı bırakmadı ve bırakmayacak.

Yakıp yıkan mı, yapıp yaşatan mı kazanır?

***

Sandıkların taşınması

Sandıkların taşınması yetmez ama, az çok etkili olacaktır. PKK'nın bölge halkı üzerindeki silah destekli psikolojik baskısı, belli bir süre daha devam edecektir.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Örencik köyünün 142 seçmeni vardı. 7 Haziran seçimlerinde, HDP 140 oy alırken, 1 oy HÜDA-PAR'a, 1 oy da AK Parti'ye çıkmıştı. Köy imamı ve eşinden şüphelenildiği için, imamla eşi HDP'liler tarafından köyden sürülmüştü. Buna benzer çok sayıda örnek var. PKK tabanı adeta, Mekke'de Müslümanlara yapılan baskı ve zulüm gibi bir süreç yaşattı, kendisinden olmayan Kürtlere. Kürtler; Cizre, Sur, Nusaybin, Yüksekova, Bismil, Silvan,u2026 gibi yerleşim yerlerinde, PKK'nın zulmünden dolayı HİCRET etti ve hendeklerle planlanan darbe ortamını ve iç savaşı engelledi. Kürt Halkı, PKK'yı hendek ve çukurlara gömerek HİCRET etmeseydi, Türkiye, Suriye gibi derinleşmiş bir iç savaşa sürüklenebilirdi. Zaten yapılan plan da buydu.