Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 May 2018

Kürtler PKK'yı neden desteklemiyor?

Kürtler, PKK ve devlete karşı konumlanmaya göre 3 gruba ayrılır

1. PKK'yı destekleyenler: Çoğu geçmişte ve PKK yüzünden bedel ödemiş olmakla birlikte, bağımsız Kürdistan düşüncesi ile Kürt ırkçılığı yapanlar

2. Devleti tutanlar: İSLAM kardeşliği ile Türkiye'yi kendi devletleri olarak gören ve Türkiye; Irak, Suriye,u2026 gibi parçalanmasın düşüncesinde olanlar

3. Ortada olanlar: Ortama göre, PKK ile devlet arasında gidip gelenlerdir. Taraf olmakta zorlanan bu gruptakilerin en büyük korkusu, gelecekte HAİN olarak anılma korkusudur. Çünkü; PKK'yı da devleti de tutanlar, hain, işbirlikçi,u2026 olarak anılıyorlar. Bu gruptakileri, siyasi MÜNAFIK olarak değerlendirmek de haksızlık olur. Çünkü çok sayıda sebep söz konusudur. PKK tarafında olanlar ve PKK karşısında (devleti tutanlar) olanlar büyük bedeller öderken, PKK ve devlet arasında gidip gelenler, hem PKK hem devlet rantından faydalanıyorlar.

***

Kürtlerin büyük çoğunluğu PKK'yı desteklemiyor

Kürtler; Türk Solu ve Kürt sorunun sebebi olan CHP'nin, sonucu olan HDP (PKK) ve DEMİRTAŞ'ı (ERDOĞAN nefretinden dolayı) desteklediği gibi desteklerse, Türkiye birkaç yıl içerisinde Suriye gibi parçalanır. Hatta Suriye'den daha beter olur. Kürtler PKK'yı bırakıyor ama, Tük Solu ve CHP, PKK'yi bırakmıyor. CHP'nin HDP ile ittifakı, PKK'yı meşrulaştırmaktan ve Kürtleri PKK'ya itmekten başka bir işe yaramaz.

Kürtlerin büyük çoğunluğu, PKK'yı desteklemiyor. Yıllardır, PKK silahlarının oluşturmuş olduğu fiili durum hala devam ediyor. Bu etkinin geçmesi uzun yıllar alacaktır.

Kürtlerin PKK'yı desteklememesinin en önemli sebebi, İSLAM. İslam inancının etkisi ile oluşan Türk-Kürt (Ümmet/Müslüman) kardeşliği, evlilikler,u2026 entegre bir toplum oluşmasına önemli katkıda bulunmuştur. Türk-Kürt artık, tek millet (Anadolu Milleti) olmuştur. Komünist PKK'nın; dinden, İSLAM'dan uzak hatta, İslam'a düşman bir terör örgütü olması, Kürtlerin PKK'ya karşı olmasını kolaylaştıran en önemli sebeptir.

Kürtlerin PKK'yı desteklemeyeceğinin en nemli sebepleri;

1. İslam (Müslümanlık). Her şeyden önce Türkiye, geçmişi ve geleceği ile bir İSLAM ülkesidir.

2. Kürtler, Türkiye'yi ve geçmişini (u2026Selçuklu, Osmanlı,u2026) kendi devletleri olarak görmektedir. Türkiye, demokratik ADİL bir hukuk devleti olarak, dünyadaki bütün Kürtlerin en büyük devletidir.

3. Irak, Libya, Suriye,u2026 gibi ülkelerin parçalanması ve Türkiye de bu ülkeler gibi parçalanırsa, bundan en fazla Kürtlerin zarar göreceği gerçeği. Kürtler; Türkiye'nin bekasını, kendi bekaları olarak görmektedir.

Bu sebeplerden dolayı; PKK ve arkasındaki güçler, Kürtleri İslam inancından uzaklaştırmaya çalışmaktadırlar.67