Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Haziran 2019

Kürtlere hizmet götüren AK Parti oldu amma..

Türkiye’de bir zamanlar ‘Kürdüm’ demek bile yasaklanmış ve bazı insanlar Allah’ın yarattığı etnik yapısı ve dilinden dolayı büyük sıkıntılar yaşamıştı. Menfi milliyetçilerin asıl hedefi başkalarını yutarak beslenmek olduğundan insanlığa büyük zararlar verdiler.

Türkiye de bir bakan ben Kürdüm dediği için 4 yıl 2 aya mahkûm edilmişti. Bunları uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Ülkenin kuruluşundan beri Kürtlerle ilgili yapılanları ve gelişmeleri çoğumuz biliyoruz.

AK Parti iktidar olunca bu hassas konuyu çekinmeden ve riskleri göze alarak bu yanlışlığın düzeltilmesi için bazı açılımlar yaptı. TRT Kürdiyi ve Kürtçe kursların açılmasının önünü açtı. Artuklu üniversitesinde Yaşayan diller diye açılan bölümde Kürt diliyle eğitim verecek bin civarında öğretmen yetiştirildi. Kürtçede kullanılan bazı harflere serbestlik getirildi. Türkiye’de bazı radyo ve televizyonlar Kürtçe yayın ve bazı yayınevleri Kürtçe kitap ve dergiler de yayınlamaya başladı. Ülkede de Kürt açılımı büyük bir rahatlamaya vesile oldu.

Ayrıca Diyanet harika bir hizmet yaptı ve Kürtçe mealli Kur’an-ı Kerim basıldı.

Bütün bu müspet ve olması gereken hizmetleri AK Parti tarafından gerçekleştirdi. Ancak PKK’nin silahları dışarı çıkarmaması sebebiyle akamete uğrayan Kürt açılımı birden bire bıçak gibi kesildi ve o zaman Sayın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi “ Kürt meselesini buzdolabına koyduk”

AK Parti Milletvekili seçimlerinde Kürtlerle ilgili olarak müspet çalışma yapanları bulmadı aramadı, hatta bazı müracaat edenleri i liste dışı bıraktı. Nasıl olsa bize oy veriyorlar gibi yanlış bir hesabın içine girdi, Toplumda ve hizmette karşılığı olmayan adaylar gösterildi, Bu gibi adaylar AK Partiye hiçbir şey kazandırmadılar. Son belediye seçimlerinde halkımız bunun faturasını AK Partiye sarı kart göstererek ikazda bulundu.

Kürtlere hiçbir hizmette bulunmayan CHP ye bazı Kürtler neden yöneldi sorusunun cevabını Ak Parti bulmak zorundadır. Hem hiç kimsenin Cumhuriyet tarihinde yapmadığı bir hizmeti Kürtlere götüreceksin ve hem de bu sahayı başkasına kaptırarak nerede ise düşman hale geleceksin.

Son zamanlar da Kürdistan var mıdır yok mu dur tartışması AK Partinin yetkilileri tarafından seslendirildi. Onun için bazı Kürtler şöyle düşünebilir. “Bunlar bizimle alay mı ediyor” Çünkü kandırılmak gibi ufak bir imaj bile her şeyi alt üst eder. İtimadı kırar. Dostu düşman düşmanı dost yapabilir.

Kürt meselesi ülkemizin en hassas ve nerede ise kırk yıldır ister hain deyin ister PKK deyin silahlı biri çatışma alanı olmuştur. Allah’ın verdiği hakların hayata geçirilmesiyle bu problem çözülecektir. Bu görevi her ne pahasına olursa olsun iktidar yapmakla yükümlüdür. Reis yarıda kalan açılımı yapmak için buzdolabını artık açmalıdır. Çözüm süreci tamamlanırsa ülkemiz içte huzura kavuşur. AK partide siyaseten daha bir rahatlamış olur.