Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Kasım 2019

Kürtleri en çok seven devlet İsrail mi?


İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler de Kürtleri geçmişte çok sevdiler. Ama son birkaç yıldır; özellikle ABD ve İsrail, Kürtleri çok seviyor. Sevgilerini de PKK üzerinden, PKK’ya siyasi destek vererek gösteriyorlar. Hatta siyasi desteği daha da ileri götürerek, PKK’ya bedava silah bile veriyorlar.

*

Geçmişte Irak’taki Kürt hareketleri olan Talabani ve Barzani üzerinden, Kürtleri kullanmaya çalışan ABD ve İsrail, bugün gerçek partnerlerine kavuştular. Dün Talabani ve Barzani’yi kullanarak, Irak’tan istediğini alan ABD ve İsrail ikilisi, bugün PKK’yı kullanıyorlar. Gösterdikleri havuç ise Kürdistan havucu.

*

Şimdilik, Barzani (Türkiye etkisi) ve Talabani (İran etkisi) yerine, PKK’yı kullanmaya çalışıyorlar. Hatta kullanıyorlar. PKK daha işlevsel. Çünkü Barzani’nin de Talabani’nin de istekleri Irak’la sınırlı. Ama PKK öyle değil. PKK, bir imparatorluk kurma peşinde. MED İmparatorluğu peşinde. Yani bütün Kürtlere, hatta daha fazlasına oynuyor. Amacı daha büyük. ABD ve İsrail’in istediği de bu. Bütün İslam dünyasını parçalamak için PKK’yı kullanıyorlar. Bütün Kürtleri PKK çatısı altında toplayıp, 2. İsrail (PKK devleti) devletini kurmaya çalışıyorlar. İsrail’in Arzı Mevud sınırlarını genişletip, İsrail’in güvenliğini sağlamaya, sağlamlaştırmaya çalışıyorlar. PKK devleti, Arzı Mevud için, Büyük İsrail için bir geçiş aşaması aslında.

***

İsrail’in Kürt düşmanlığı ve PKK aşkı bitmiyor.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely açıkça, İsrail’in, bölgede İran’ın etkisine karşı denge unsuru olarak gördüğü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yardım sağladığını ve ABD’yle görüşmelerde YPG'lilerin savunuculuğunu yaptığını söylüyor. İran diyor ama aslında Türkiye demek istiyor.

*

Hotovely, Meclis'te yaptığı açıklamada, önerinin kabul edildiğini de söylüyor. “İsrail, özellikle diplomatik ve insani alanda çok sayıda yardım talebi aldı. Kürtlerin içinde olduğu derin gerilimi anlıyoruz ve onlara bir dizi kanal üzerinden yardımcı oluyoruz” diyor.

*

Hotovely, İsrail’in yardımlarıyla ilgili ayrıntı vermiyor ancak ”Amerikalılarla görüşmelerde Kürtler konusundaki hakikatleri ortaya koyuyoruz. Kürt halkından yana tavır takınmaktan gurur duyuyoruz” diyor.

*

İsrailli Bakan, “İsrail’in, Suriye’nin kuzeyindeki bölgede ılımlı ve Batı yanlısı unsurlar olarak Kürtler’in ve diğer azınlıkların gücünün muhafaza edilmesinde gerçekten belirgin bir çıkarı var. Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin kontrolünün olası çöküşü, İsrail açısından olumsuz ve tehlikeli bir senaryodur. Bu tür bir gelişmenin, bölgede İran’ın öncülük ettiği olumsuz unsurların güçlenmesine yol açacağı kesinlikle nettir” diyor.

*

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise; Türkiye'nin PKK’ya yönelik operasyonunu kınayarak, "İsrail, Türkiye'nin Suriye'deki Kürt bölgelerine yönelik işgalini şiddetle kınıyor ve Kürtlerin Türkiye ve vekilleri tarafından etnik temizliğine karşı uyarıda bulunuyor" diyerek de operasyonu işgal olarak niteliyor.

*

Netanyahu, ayrıca "İsrail, cesur Kürt halkına insani yardımı sağlamaya hazırdır" ifadelerini de kullanıyor.

Burada; Filistin topraklarını işgal eden İsrail başbakanı Netenyahu; Türkiye’ye işgalci, PKK (PYD/YPG)’ya da Kürtler diyor. Cesur Kürt halkı diyerek, Kürtleri PKK ile birlikte hareket etmeye ve savaşmaya teşvik ediyor.

***

İsrail, Kürtlerin düşmanı PKK’nın dostudur

İsrail, Kürtlerin dininin (İslam) düşmanıdır.

İsrail; Kürtlerin, Selahaddin Eyyubi olmasını engelleyerek,

İsrail’in Gargat Ağacı olmasını istiyor.

İsrail ve ABD (İngiltere, Fransa) PKK’nın dostu, Kürtlerin (İslam) düşmanıdır.

Ne ABD PKK’ya ihanet eder, ne PKK ABD’ye ihanet eder.

Ne İsrail PKK’ya ihanet eder, ne PKK İsrail’e ihanet eder.

Ama, birleşip Kürtlere ihanet ederler.

PKK üzerinden İslam dünyasını parçalayarak, Kürtleri Filistinlilerin konumuna getirmeye çalışıyorlar.

İsrail aslında Kürtlerin 4 devletini İsrailleştirme peşinde.

Türkiye (İsrail), Kürtler (Filistinliler)

İran (İsrail), Kürtler (Filistinliler)

Irak (İsrail), Kürtler (Filistinliler)

Suriye (İsrail), Kürtler (Filistinliler)

*

Selam (Barış) Halkı, Kürtler

Kürtler; Arzı Mevud için, kaos çıkaran halk mı olmalı, yoksa Selam (Barış) halkı mı olmalı?

Buna Kürtler karar verecek.

Kürtlerin önünde tarihi bir fırsat var.

Ya İslam dünyasını parçalamak, ya da İslam dünyasını birleştirmek.

Pax/Selam-Kürtler buna karar verecek.

Bu da ancak Türkiye ile birlikte hareket etmekle olur.

Türkiye’nin İslam dünyasının liderliğine gitmesi;

1. Türk-Kürt Birliği (Misak-ı Milli, aynı zamanda Türk birliğidir.)

2. Azerbaycan (Ermenistan)+Kıbrıs ile birleşmek

3. TAM (Türkiye, Azerbaycan, Macaristan) Dünya Futbol Ligi (Anadolu İmparatorluğu; Bosna, Macaristan, Pakistan, Milletler Topluluğu)

Bu 3 strateji ile yeni bir dünya (Pax/Selam-Anadolu) düzeninin temellerini atıyoruz.

Anadolu Barışı (Selam/Pax-Anadolu) Düzeni kuruluyor.

Sanıldığının aksine buna engel; ne ABD, ne başka bir güç, ne de İsrail.

Yeni dünya düzeninin (Pax-Anadolu) önündeki en büyük engel; dünya liderliğine giden Türkiye’yi engellemeye çalışan (ABD, İsrail, … gibi güçlerin kullandığı) PKK’dır.

Şimdilik PKK ama, aslında Kürtleri Türkiye’nin önüne bir engel olarak koyup, Türkiye’nin beka sorunu (Kürtler) yapmak istiyorlar.

Yeni dünya düzenini (Pax-Turkey) ya Türkiye ya da İngiltere (Pax-Britannica) kuracak gibi görünüyor.

ABD (İsrail)’nin devri gittikçe kapanıyor.

Dünya; Türkiye’nin liderliğini yapacağı (Anadolu İmparatorluğu), yeni bir dünya (Anadolu Barışı) düzeni bekliyor. Dünya insanlığı, Adil bir lider ülke (Türkiye) ve adalet (İslam adaleti Şeriat) istiyor. Bunu sağlayabilecek tek ülke Türkiye’dir.

***

Can Dündar’ın kitapları

Fetullah Gülen'in bütün kitapları yasaklandı.

Can Dündar’ın kitapları ise Türkiye'nin 81 ilinde hala satılıyor.

Can Dündar VATAN HAİNİ ise, kitapları neden satılıyor?

Can Dündar VATAN HAİNİ değilse, neden suçlanıyor?

Can Dündar'ın kitapları da yasaklanmalı mı?

***

Halife ve sahabe dizileri mi, mafya dizileri mi?

Gençlik mafya dizileriyle büyüyor. Mafya dizileriyle büyüyen bir gençlikten hayır çıkmaz. Sinema ve televizyon kurulu (Anadolu Film Kurulu) kurulmalı ve bu konularda çalışmalar yapmalıdır. Gençleri cezbedecek yeni yapımlar (dizi, sinema, tiyatro) üretilmelidir.

Gençlik, ÇUKUR dizileriyle değil,

DÖRT HALİFE (Hz. Ebûbekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali) ve sahabelerle ilgili dizilerle büyümeli. Dindar nesil de ancak böyle ahlak abideleriyle büyürse yetişir.

***

Haftanın twitter mesajı

“AK Parti ve ERDOĞAN

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü CHP zihniyetinin istismarından kurtarmaya başladı

CHP'nin sonu; DYP, DSP gibi olacak

CHP'yi bitirecek etkenler

CHP'nin PKK ile seçim ittifakı

Atatürk istismarının engellenmesi

İYİ Parti alternatifi”, (10 Kasım 2019)