Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Şubat 2015

Kuşa bak kuşa

Biliyorsunuz, başlıktaki söz birilerinin dikkatlerini başka bir noktaya çekmek için kullanılır. Seçimler öncesi, muhalefetin İktidar sözcülerinin her dediğine laf yetiştirme gayretleri aklıma bu sözü getirdi. Birazdan yazacaklarımı okuyunca, büyük ihtimal sizin aklınızada aynı söz gelecektir.

Son yıllarda seçimlere yaklaşılırken, ülkemizde şöyle bir manzara yaşanıyor: İktidar ortaya bir laf atıp kendi işine bakıyor. Muhalefet ise o lafın peşinden meydan meydan dolaşıyor. Tabi buarada seçimler gelip geçmiş ve İktidar ezici oy oranıyla sandıktan çıkmış oluyor. 2007, 2009 ve daha sonrasında hep böyle oldu. Aynen "Kuşa bak kuşa" hadisesi gibi...

Görünen oki 7 Haziran seçimlerindede aynı manzara yaşanacak. Allah aşkına söyleyin, Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili aday adayı olmasından muhalefete ne? Nihayetinde aday olup olmama kararı Sayın Fidan'ın kendisine ait değil mi? Muhalefetin bu kararı eleştirmesi, İktidarın millet nazarındaki kredesinden nasıl bir eksiltme yapabilir?

Hakan Fidan'ın aday adaylığına ilişkin düşüncelerini, Sayın Cumhurbaşkanı'da, Sayın Başbakan'da açıkladı. açıklanan görüşler arasındaki farkı, birileri Başbakan'la Cumhurbaşkanı arasında yaşanan bir çatlak olarak görmeye başladı. Varsayalım böyle bir durum olsa ne olur? olmasa ne olur? Bunun karşı tarafa sağlayacağı kar nedir?

Aslına bakılırsa, muhalefetin böyle İktidarın ensesinde dolaşması, kendilerinin millet nazarındaki kredilerini eksiltiyor. Vatandaş bu manzarıyı görünce, muhalefetin iktidar yükünün altından kalkamayacağını düşünüyor. Çünkü, milletimiz böyle muhalefet etmeyi boşa kürek çekmek olarak görüyor. Seçmen ortadaki gürültüden bunların proje ve vaatlerini anlayamıyor. Değerli Dostlar, muhalefetin gözden kaçırdığı en mühim meselee, Hükümetin peşinden gitmeyle iktidar alternatifi olunmayacağıdır.

Şimdi size bir başka "Kuşa bak kuşa" örneği daha vereceğim. Son günlerde piyasada dolaşımda olan Başkanlık sistemi tartışmalarından bahsediyorum. Bu tartışmadada muhalefet istenilen kıvama gelmek üzere... Bunlar kendi elleri ve ayaklarıyla 7 Haziran seçimlerini Başkanlık referandumuna çevirecekler. Daha sonrada kendi yaptıkları hatanın altında kalacaklar.

 
TDV kurban