Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Ekim 2020

Kuşkulu bir durum var!

Ümit Özdağ İyi Parti’nin en önemli üç kurucusundan biridir. Hatta İyi Parti’nin beyin takımından biri de diyebiliriz. Aynı zamanda bir akademisyen ve Türk siyasetinin tecrübelileri arasında yer alan Ümit Özdağ’ın kalkıp kendi partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için açık seçik “FETÖ’CÜDÜR iddiasında bulundu.

Özdağ gibi önemli bir kimlik, kalkıp partisinin önemli bir kimliğine “FETÖ’CÜDÜR” iddiasında bulunuyorsa buna davula tokmakla öylesine vurdu diyemeyiz. Yani bu isnat kuru gürültü çıkarsın diye yapılmamıştır. Bunun ötesinde bir anlamı vardır ve bir şey amaçlanmış olmalıdır veya bir mesaj verilmek istenmiştir diye düşünüyorum.

Burada önemli soru şu,

Özdağ gibi Türk siyasetinin en zor ve çetin dönemlerinden geçmiş biri kalkıp niye kendisini zordan öte bir duruma düşürmek istesin ki?

Ayrıca bu iddiasını ispatlayamaz ise ağır yasal bir yaptırımın olacağını da biliyor. Daha ötesi siyasi hayatına mal olabileceğini de. Bunu bile bile tabiri caiz ise neden kendisine sıksın ki?

Hatırlayın, İyi Parti ta başından beri FETÖCÜLÜK suçlamalarına muhatap oluyor. Bana göre bu suçlama İyi Parti için bir aklanma fırsatı olabilir ve böylece FETÖCÜLÜK okların hedefinden kurtulabilir. Aksi halde FETÖCÜLÜK Demokles’in kılıcı gibi hep tepesinde asılı kalmaya devam edecektir. Yakında takke düşünce kel görünecektir ve biz de gerçeği de öğrenmiş olacağız.

Ancak...

CHP’nin paratoner görevi gördüğü HDP ile kurulan ittifakın içinde kalması durumunda hakkında kuşkular iyice artacaktır ve İyi Parti buna benzer iddiaların muhatabı olmaya hep devam edecektir.

Kuşkulu bir durum var…

İyi Parti neredeyse kendi kurucusunu hain ilan ediyor. İyi de adama sormazlar mı?

İddia ettiğiniz gibi Ümit Özdağ eğer hain ise neden parti kurucusu yaptınız ve neden beyin takımınıza aldınız?

Asıl soru şudur,

Kendi içindeki krizi yönetemeyen ve eline yüzüne bulaştıran bir parti nasıl bu ülkeyi yönetmeye talip olabilir Allah aşkına?

Bir de kalkıp,

Kendisine dışardan bir operasyon çekildiği iddiasında bulunuyor, Allah aşkına güldürmeyin... Bu operasyon size dışardan mı yapıldı? Hayır. Sayın Ümit Özdağ partinizin en tepesinde görev almış, partinizin kurucusu olmuş ve şu anda da milletvekiliniz değil mi?

İyi Parti’nin durumu şuna çok benziyor.

“Ceviz kurdu, cevizin içine bir delik açarak girmeyi başarır. Biliyorsunuz cevizin içi insan beynine benzer, kurt cevizin içini girince yemeye başlar. Ancak yedikçe karnı büyür ve şişmanlar. Yeterince yükünü tutup doyunca da çıkmak ister ama şişmanladığından dolayı oradan bir türlü çıkmayı başaramaz.

Daha kötüsü de içi yenilen ceviz de kurumuş ve sertleşmiştir yani deliği genişletmek artık imkânsız hale gelmiştir. Kurtçuğun delikten çıkmak için tek çaresi vardır. Zayıflamak... Aç kaldıkça zayıflar, gün gelir eski cılız haline döner. Ve bir gün çıkar.
Ama çıktığında mevsim bitmiştir, ortada aç ve cılız bir kurtçuk ile bir de içsiz boş bir ceviz kalmıştır.”

Eğer İyi Parti içinin yenildiğini düşünüyorsa içinde kurt gördüklerini bir an önce temizlemelidir. Bunu çözemezse çözülür.