Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2516.83
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Mart 2015

Kütahyalılar İzmir'de Türkyılmaz'a sahip çıktılar

Hafta sonu İzmir'de yaşayan Kütahyalıların düzenlediği bir organizasyona katılmak üzere bu ile gittim. Hemşerilerim, AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Bediha Türkyılmaz için bir destek gecesi düzenlemişler. Büyük bir salonda düzenlenen gecede hem eğlendik, hemde hemşerilerimizle hasret giderdik.

Değerli Dostlar, seçimler sırasında sonucunu merak ettiğim yerlerden biride İzmir'dir. Sokaklarda dolaştığınızda, çoğu İzmirli şehirlerinin köy haline dönmesinden şikayetçi olur. Birçok İzmirli, Ankara, İstanbul, Kayseri gibi kentlerin kendi şehirlerini geçmesinden yakınır. Ama iş sandıkta karar vermeye geldi mi İzmirliler o kentlerde yaşayanlar gibi karar vermezler.

Kütahyalılar İzmir'de Hemşerileri Türkyılmaz'a sahip çıkıyor Gecesinde de bol bol bu konuları konuştuk. Örneğin bir dostum, "Biz hep İzmir'in ulaşımının berbatlığından şikayetçi oluruz. Ama 30 Martta ulaşımın ustası Binali Yıldırım'ı seçmedik" dedi. Bende o dostuma çok haklı olduğunu, lakin İzmir'de 30 Mart seçimlerine değil 7 Haziran seçimlerine bakılması gerektiğini belirttim. Bir de, Bediha Türkyılmaz'ın aday gösterildiğinde bölgesindeki oyları belirgin bir şekilde arttıracağını ifade ettim.

Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum... Çünkü, Bediha Türkyılmaz'ın siyasetteki başarısına 2011 seçimlerinde yakından şahit olmuş biriyim. Bediha Hanım, Simav'da yaptığı başarılı seçim çalışmalarıyla AK Parti'nin 2009'da taban yapmış oylarını yüzde altmışların üzerine çıkardı. Bu başarı, 2011'de seçimler öncesi Simav'da yaşanan depreme rağmen sağlandı.

Sayın Türkyılmaz, İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne atandığında, Egede yayın yapan Yenigün Gazetesi'nde yazıyordum. O günlerde bu atama İçin, köşemden İzmir'in başarılı bir bürokratı daha oldu dedim. Bediha Türkyılmaz'ın müdür olarak, İzmir'de sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalar benim o tesbitimi hep doruladı. Hatta Bediha Hanım, ikidefa İzmir gibi büyük bir şehirin, İl Sağlık Müdürlüğüyle, Halk Sağlığımüdürlüğünü aynı anda yönetti.

Bugünde, Bediha Hanım aday gösterilip vekil olursa, İzmir'in en çalışkan Milletvekili olur diyorum. Bu sözümü çok iddialı bulanlar Sayın Türkyılmaz'ın internetten özgeçmişine bakabilirler.

Not: Şevki Ünlü'nün türküleri geceye ayrı bir güzellik kattı. Organizasyonda emeği geçenleri tek tek kutluyorum.

 
TDV kurban