Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Kasım 2023

Lam ve cim

Değerli okurlarım sık kullandığımız bir deyim bugünkü makalemin başlığı. İlmin, bilimin önünde olduğu yıllarda el yazması kitapların kenarında kullanılan bu iki dip notunun derin mi derin anlamından bahsetmeyeceğim. Günümüzde kullanılan anlamına odaklanarak gereksiz detaylarda boğulmaya kem küm etmeye gerek yok, yaygın anlamı ile her şey ayan beyan ortada demek için kullanıyoruz bu iki kelimeyi.

Terör devleti İsrail, büyük şeytanı arkasına alıp batı dünyası ve Arap kardeşlerimizin ruhsuz kukla liderleri ile beraber iki ayda mazlum Filistin halkına yapıp ettikleri ile tüm insani değerleri al üst etmesi yetmezmiş gibi nazlana tuzlana ateşkesi lütfedince sevinenler oldu.

Gün sevinme günü değil.

Düşmanın ne denli acımasız ve ezoterik saçmalıkları ile dünyayı yaşanamayacak kadar gerdiği ve bardağı çoktandır taşırdığı açık seçik görülüyor artık.

Başarılı olmak için, yani bir halkı top yekun yok etmek için gerekirse atom bombası dahi kullanacağından bahseden bir sapkın ruh ve zeka var karşımızda.

Aklı kullanmak mümkün olmayınca zekanın yapamayacağı kötülük olmadığını yapay zeka denemelerindeki sapkınlıklardan hem biliyor hem de görüyoruz.

Gazze katliamını bir turnusole benzeterek nerede ise iki aya varan sürede bizzat yaşananları görenlere ve görmeyenlere şöyle bir nazar edelim derim.

Ne kadar çok sapık ruhlu cani insan müsveddesi varmış aramızda bu vesile ile onu da görelim.

Bu müsveddelerde akıl da olmadığı için mazlum insanlara yapılan bu açık zulme karşı haykırmak şöyle dursun daha beterini bekleyenler var.

Yalan fabrikasından taze çıkartılmış yalanlara mal bulmuş mağribici gibi sarılıp büyük ve küçük şeytanın askerliğini bilerek veya bilmeyerek yapan oldukça çok sayıda aklını kiraya vermiş tıynıyeti bozuk bu yaratıklarla hemcins olduğumu kabul etmiyorum.

2003 de Irak’ı işgal eden büyük şeytan o günün şartlarında iletişim kanalları kendi tekelindeydi ve bir milyondan fazla insanı acımasızca katledip Basra körfezini kan gölü haline getirdiğinde, dünyanın önde gelen televizyonları canlı yayınlarında körfeze akıttığı mazlum kanı yerine, körfezdeki karabatakların acıklı hikayesini dünyaya servis ediyordu.

Twitter X ve Threads sosyal medya ağları o yıllardaki gibi bu zalimlerin tekelinde olsaydı bizler büyük ihtimalle acımasız vampirlerin zulümlerinden çok suçsuz mazlumların suçları üzerinden yorumlarla kafa karışıklığı yaşayacaktık.

Öyle bir karışıklık ki, aklıselim bile söylenenlere ve gösterilen yalanlara acaba diyerek bakacaktı.

Çok şükür dünya eski dünya değil. Türkiye eski Türkiye değil.

Sağdan soldan gelen ufak tefek işkembe gürültüsü ve gaz zırıltısı sesler ve yalan dolanlar servis etse de, kısa sürede gerçek ortaya çıkıyor ve itibarı her geçen gün sabun köpüğü gibi eriyen dünya zindelerinin yüzlerine şamar gibi vuruluyor.

Tüneller bulduk denerek girilen dehlizler başka ülkelerden çıkıyor, tünellere su basma görüntülerine bakıyorsun ilgisi yok. Kendi yalanlarını yine kendiler doğrulamak zorunda kalıyorlar. Akademik unvanını yalan üzerine alan ve yalanın nimetlerinden bolca satış yapıp haram servetlere sahip olan içimizdeki akıllar şaşkın ördeklere dönmüş. Hamas cihadına terörist etiketi yapıştırıyor ve satışa çıkarıyor alan üç beş müptezel hariç herkes bu sözün sahibine lanetler yağdırıyor.

Dünya halkları nerede ise her gün Filistinli mazlumlar için, zindelerin tüm baskı unsurlarına rağmen dimdik ayakta ve meydanlar Filistin bayrakları ile rengarenk.

Netanyahu kafiri şaşkın ve tükürdüğünü yalamak zorunda bıraktırıldığı için de çok üzgün. Öldürmek dışında bir misyonu olmayan Netanyahu kafirinden çok içimizdeki itonyahulara üzülüyorum. Bu kadar itonyahu bu memlekete fazla ve bu necip millet bu alçakların fütursuzca atıp tutmalarına sabrediyor.

Sabrında bir sınırı olduğu söylenir.

Ülkemizi idare edenlere muhalefet etmek ayrı,

Bebek katili katliamcı eli kanlı Netanyahu’yu tüm bu gerçekliklere rağmen alkışlamak ayrı.

Devletimizin tüm birimleri ile bu acımasızlığa karşı verdiği mücadeleye kör olup, ABD üsleri üzerinden politika üretmek veya olmayacak dualara aminler töreni düzenlemek ipe un sermek kadar aptalca bir davranış olur.

Tek kutuplu olmaya doğru hızla yol alan bir dünyada yaşarken bizde varız ile devam eden bir süreç içinde zekayı kullanmak elbette doğru ama nakıs bir davranış olur.

Bizim inancımıza göre Allah akledenlere hitap eder ve akledenlerden olmamızı öğütler.

Sabera zafer.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.