Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.56
Gram Altın
2380.28
BIST 100
10191.9
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Eylül 2018

Mademki kriz var

Sokaklarda dolaştığınızda, vatandaşın, Başkan Erdoğan'dan ortalıkta dolaşan kriz söylentilerine karşı radikal bir tedbir almasını beklediğini görüyorsunuz. Evet evet, vatandaş "Reis bizi kriz tacirlerine ezdirmesin" diyor.

Aslına bakarsanız, milletin seçtiklerine ekonomi üzerinden baskı kurmaya çalışanlara, anladıkları dilden konuşmak şart oldu. Bunlara mademki ülkede kriz var diyorsunuz, ohalde gelin taşın altına elinizi koyun demek lazım...

Bu sözü özellikle finans çevrelerine söylemek gerekiyor. Çünkü, şu ortamda en büyük nemalanma buralarda oluyor. Merkez Bankası'nın son faiz arttırım kararı bile bunlara hizmet etti.

Ha ben finans çevrelerini işaret ederken, birilerinin paraları sokağa atılsın demiyorum. Ben paradan para kazanmak için oluşturulan şu kriz ortamında, iştahlar dizginlensin diyorum. Eğer bu yapılmazsa, bunların hırsı milletin varlıklarını çürük kurdu gibi kemirir.

Hani ülkede kriz var ya... Hani vatandaşın alım gücü zayıfladı ya... O zaman kredi ve kredi kartı ödemeleri kriz şartlarına göre ayarlansın. Hatta icra dairelerindeki haciz işlemleri şu puslu hava dağılıncaya kadar durdurulsun.

Bak buraya yazıyorum, bunlar oluşturmaya çalıştıkları kriz ortamının aleyhlerine döndüğünü hissettekleri an bu iş biter. O zaman piyasada ne yüksek kur kalır. Nede yüksek faiz...

Hem alınan radikal kararlar, vatandaşın İktidara desteğini arttırır. Tahmin edeceğiniz gibi, oluşturulmak istenilen kriz ortamından İktidarın kazançlı çıktığını gören, tüm muhalif isimler anında cephe değiştirir. Onlarda memlekette kriz mıriz yok demeye başlarlar. Böylece, kriz çığırtkanları dımdızlak ortalıkta kalırlar.

Gerçeği söylemek gerekirse, İktidarın şu kriz tacirlerine milleti ezdirmemesi gerekir. Çünkü, milletimiz AK Parti'yi bugüne kadar hiç yarı yolda bırakmadı.