Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2405.10
BIST 100
10304.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 May 2021

Mafyanın İdeolojisi

Bayram değil seyran değil, Sedat Peker niçin Youtube’den video yayınlar. Hiç kimse milyon dolarlık tahsilatlarıyla tanınan bir ismin kendine reis ismi verdirdikten sonra, sosyal medya fenomeni olmak için bu videoları yayınlattığını veya kızlarını ve eşini düşündüğünü söylemesin. Avukat eş, evi bayan memurun aramasını sağlayarak zaten üzerine düşeni yapmış, ortada uygunsuz olarak çocukların odasına silahla girilmesi kalıyor. Bunun da bedeli ortalığı ateşe vermek değildir zannımca.

Peker, sosyal medya fenomeni olmak istememiştir ama, her yayınladığı video gündemi altüst ederek viral oldu. Milyonlar artık Peker’in videolarında ne diyeceğini kime nasıl çakacağını bekliyor. Bir kamera, bir tripot, Ağar’dan, Soylu’ya, Albayrak’tan Reise kadar hedefe oturtacağı isimlerin üzerinde tepinecek o kadar çok CHDPKK’lılar, FETÖ’cüler var ki, Peker’in videolarını yorumlaya yorumlaya bitiremiyorlar.

İç politika, hele hele adliye haberleriyle uğraşmayalı epey zaman oldu. Peker videoları da Türkiye gündeminde tutmak istediğimiz Kudüs, Filistin, Gazze olayları üzerine gelince, bir de bu açıdan bakalım dedik.

Peker’in videoları yayınladığı tarihlere dikkat ettik. Peker ilk videoyu, 2 Mayıs tarihinde yayınladı. Ardından 6 Mayıs, 9 Mayıs, 13 Mayıs, 16 Mayıs videoları ortaya çıktı. 6. Videonun da 20 Mayıs’ta yayınlanacağından ben eminim. Siz de emin olabilirsiniz. Videoların algoritmik periyodlarına baktığımda bana Peker’in 20 Mayıs’ta da bir video yayınlamak zorunda olduğunu gösteriyor.

20 Mayıs’’ta niye video yayınlayacak derseniz cevabım, BM Genel Kurulu, Türkiye’nin bastırması ve Filistin’in talebiyle İsrail saldırılarını görüşmek üzere toplanacak. Üçüncü kez ABD’nin BM Güvenlik Konseyinin karar çıkarmasını engellemesinin ardından Genel Kurul, İsrail mezalimine durdurarak beşli çetenin hukuksuzluğunun önüne geçmek isteyecek. Peker, BMGK’nın son dönem Filistin toplantıları sonrası hep video yayınlamış.

Pekiyi Peker’in BM Genel Kurulu ile ne ilgisi var diye de düşünebilirsiniz? O zaman ağzımdaki baklayı çıkartayım. Peker’in videoyu yayınladığı 2 Mayıs tarihinde, İsrail Yüksek Mahkemesi Şeyh Cerrah Mahallesi’nde oturan 4 aileye evlerini Yahudi yerleşimcilere devretmeleri için 6 Mayıs tarihine kadar süre verdi. Bizim, Filistinli mağdur aile haberlerimiz Peker’in videosunun gölgesinde kaldı.

Peker, ikinci videoyu da 6 Mayıs’ta yayınladı. 6 Mayıs’ta evlerinden çıkmak istemeyen Filistinlilere destek gösterileri haberleri de Peker’in hezeyanları yüzünden Türk kamuoyu ve sosyal medyada yeteri kadar yer alamadı.

İsrail 6 Mayıs sonrasında hedefine Mescid-i Aksa’yı aldı. 8 Mayıs’ı 9 Mayıs’a bağlayan gece Mescid-i Aksa’ya İsrail baskınları zirve yaptı. 9 Mayıs’da İsrail Yüksek Mahkemesi Şeyh Cerrah Mahallesi ile ilgili kararını bir ay sonraya erteledi. Sedat Peker’in videosu Mescid-i Aksa mazlumlarının sesini Türkiye kamuoyunda bastırdı.

Dördüncü video her ne tesadüf ise İsrail’in Gazze operasyonlarını başlattığı 13 Mayıs’ta geldi. 12 Mayıs günü BMGK’nın İsrail’in Kudüs saldırılarının kınamasını ABD’nin engellemesinin ardından gelen Peker videosunu, yeni bir algı operasyonu olarak değerlendiriyoruz.

Peker’in beşinci videosu 16 Mayıs’ta İsrail’in Gazze’de basın kuruluşlarını vurduğu, sivil katliamlar yüzünden uluslararası baskının artmasının beklendiği bir günde geldi. 16 Mayıs’ta BMGK Genel Kurulu’nun üçüncü kez toplandı ancak ABD’nin vetosu yüzünden karar alamadı. Ve altıncı videonun da BM Genel Kurulu’nda Filistin, Kudüs ve Gazze’nin görüşüldüğü bir dönemde yayınlaması bence algoritmanın icabı.

Kendine reis dedirten bir aktörden İsrail’e uşak çıkar mı? Diye düşündüğünüzü biliyorum. Fetih hareketi içinde yer alırken 20 bin kişilik Filistin Önleyici Gücü’nün başında olduğu halde, gücünü İsrail’e yönelteceğine, Yaser Arafat ile rekabete giren Muhammed Dahlan’ı İsrail tepe tepe bugün nasıl kullanıyorsa, Türkiye’den kaçan ve güçlü bir korumaya ihtiyaç duyan Peker’i haydi haydi kullanır. Çevik Bir bile, İsrail ile anlaşma yaparken ben Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet ettim demiyor muydu?

Peker’in videoları, kifayetsiz Kemal’in yıllardır yapamadığı kadar ilgi gördü. Aynı videolar, Akşener, Demirtaş, Buldan, Davutoğlu, Babacan’ın binlerce kişiyle yapamadığını yaptı. Peki, bu sadece bir kamera bir tripot işi mi? Peker, Soylu’nun istifasından sonra sosyal medya operasyonunu kendine bağlı ekibin yaptığını söylüyor. Bu ekibin üstüne Türkiye’nin İsrail’e karşı hareketlerini kısıtlamak isteyen içerde ve dışardaki trolleri eklersek milyonluk izlenme hiç de sürpriz değil.

Peker, içerikte de kendini ele veriyor. Hedefinde Tolga-Mehmet Ağar var. Tolga Ağar’a, AK Parti Marmara Bölgesi sorumlusu olduğu için ayar olmuş. Mehmet Ağar ile de Yalıkavak Marina meselesi var. Bu Marinanı Jack Kamhi’den, Mübariz Mansinov’a geçtiğini, FETÖ bağlantısı dolayısıyla da el değiştirdiğini biliyoruz. Sizce Mossad’ın bu marina üzerindeki emelleri bitmiş midir? Neyse içeriğe başkaları girsin….

Malum videolar, Türkiye’de bir güç mücadelesi olabilir, Peker, Süleyman Soylu yerine içişleri bakanı olmak isteyen birilerinin önünü açabilir, Peker videoları Emniyet içinde grupların çatışmasının bir tezahürü de olabilir. Kendisine reis dedirten Peker, asıl reisin koltuğunu sarsmak için sahneye sürülmüş te olabilir. İşin bu tarafında değilim. Karabağ’da, Ermenistan’ı yener, PKK elebaşlarının birer ikişer kellesin alır, sonra da İsrail’e meydan okursanız sizi rahat bırakmazlar. Her ağacın kurdu kendinden olur.

Benim gördüğüm, Rusya’da Navalny gibi bir mahkumdan muhalefet lideri çıkartan Siyonist akıl Peker’den de bir muhalif lider çıkartır. Peker’in referans yaptığı kitaplar, Kifayetsiz Ke-Mal’e elli kere ideoloji değiştittirir. Zaten ben ne sağcı oldum ne solcu, benim ideolojim yok demiyor mu? Mafyanın ideolojisi güçtür. Dün mutlak gücü devlet olarak gördüğü için devlete söz söyletmeyenlerin Global gücün koruması altına girdiğinde neler yapacağını varın siz hesap edin. Adamı, ‘kanlarında banyo yaparlar’ dediğin terör (barış) akademisyenleriyle aynı gayeye hizmet ettirirler. Benim bildiğim Allah da, Devlet de şerik kabul etmez… Allah’a şirk koşanlarla devlete ortak olmaya kalkışanların akıbetleri hep hüsran olmuştur. Vesselam….