Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Haziran 2019

Mağdurluk, nankörlük ve yalan kazandı

Tekrarlanan İstanbul seçimleri sonuçlandı. Sonuçlara göre; CHP, İYİ Parti, PKK (HDP), … ittifakı ile seçimlere giren Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Ekrem beyi öncelikle tebrik ediyoruz. Sonuçların hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Sonuç ne olursa olsun, halkın tercihine saygı göstermeliyiz. Aslında seçimi Binali bey değil İSTANBUL kaybetti. Bu gerçek zamanla anlaşılacaktır.

Nasıl kazandı?

1. Mağdurluk stratejisi: Mağdurluk stratejisi başarılı oldu. Halk, mağdur olarak gördüğü Ekrem beyi seçti. Ekrem bey mağdurluk rolünü en az küçük Emrah karakteri kadar başarılı ve İYİ oynadı.

2. CHP yerine Ekrem bey stratejisi: Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda itici olarak görülebilecek CHP’li, özellikle 31 Mart’tan sonra geride kaldı.

3. PKK değil Kürtler destekliyor stratejisi: PKK (HDP) desteği oldukça belirleyici oldu. PKK; açık, net ve pervasız bir şekilde CHP adayı Ekrem beyi destekledi ama “CHP’yi PKK değil, adeta Kürtler destekliyor” algısı oluşturuldu.

Erken seçim olur mu?

CHP bu şımarıklıkla erken seçimi zorlayacaktır. CHP ve PKK (HDP), kısa bir süre içerisinde, Türkiye’yi erken seçime sürüklemek için, ciddi provokasyonlar yapabilir. CHP iktidar olmak istiyor. PKK (HDP) ise, CHP iktidarında; Suriye’de bağımsız bir PKK devleti, Türkiye topraklarında ise, PKK özerkliği planlıyor. PKK ile CHP artık hem ortak hem müttefiktir.

Nasıl kaybetti?

1. Oyların düşmesinin en önemli sebebi, DAVA (İSLAM) anlayışının zaafa uğramasıydı. Halk, bu seçimde AK Parti’ye bir ders verelim anlayışıyla hareket etti.

2. Ekonomik kriz ciddi derecede hissedildi. Halk tarafından; Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma dışındaki bakanlıklar başarısız olarak görülüyor.

3. ADALET sisteminde ciddi zaaflar yaşandı. Özellikle FETÖ yüzünden haksızlığa uğrayan çok sayıda insan var. Bu insanlar, sorumlu olarak AK Parti ve Erdoğan’ı görüyorlar.

4. Defolun Kürdistan’a gidin söylemleri, PKK (HDP) ve CHP tarafından, bütün Kürtleri Türkiye’den kovmak olarak propaganda edildi ve bu PKK (HDP) propagandası önemli ölçüde başarıya ulaştı.

5. Vakıflara, derneklere, cemaatlere para aktarılıyor söylemleri büyük ölçüde karşılık buldu. Vakıf ve derneklerin desteklenmesinin sosyal bir ihtiyaç olduğu anlatılamadı.

6. Halk artık Suriyelilere misafir olarak değil, sorun olarak bakmaktadır. Bunun sorumlusu olarak da AK Parti’yi göstermektedir.

7. Betona yatırım yapılıyor propagandası. AK Parti özel sektöre verdiği destekle açılan fabrikaları hiç anlatmadı. Tam tersine halk, var olan fabrikaların da kapatıldığına inandırılmış durumda. Bu konu anlatılabilirdi.

8. 81 ilde yapılan ne varsa, Emine hanım buraya ortak, şuraya ortak dedikoduları var. Bu dedikoduların önüne geçilemedi.

9. Özellikle tarım bitti, hayvancılık öldü söylemlerine karşı bir politika geliştirilemedi. İsrail’den ithal tohum gibi söylemler çok etkili oldu.

10. Abdullah Öcalan’ın tarafsız kalın çağrısı AK Parti’ye zarar verdi. Hele hele Osman Öcalan’ın TRT gibi bir kanalda seçim mesajı vermesi ise tam bir rezaletti ve son derece yanlıştı.

NOT: Yazının tamama milatgazetesi.com’da