Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2466.64
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Ağustos 2020

Mavi Vatan'la devran dönecek

Türkiye, dünyanın en yaşanabilir ülkelerinin başında geliyor. Üç kıtanın merkezindeki coğrafyası, iklimi ve ulaşımı ile mükemmel bir konumda. Ülkemizin eksiği doğal kaynaklardı, onu da bulmaya başladık. Ne zaman ki hainleri ülkemizden kovduk, kendi arama imkânlarımızı geliştirdik, tarama ve sondaj gemilerimizi aldık işte o zaman bu coğrafyanın da kaderi değişmeye başladı.

Karadeniz’de gazı bulduk. Doğu Akdeniz’de belirledik henüz ilan etmedik. Türkiye üzerine oyunlar oynamaya kalkanlar, güneyimizde paralı asker toplayanlar artık üzülecekler. Güç ve zenginlik artık batının tekelinden çıkmaya başladı. Özentiler ve beklentiler artık sona erecek. İnsanımızın refah seviyesini yükseltme sırası bize geldi. Türkiye’nin asrı başlıyor. Arap ülkelerinin petrolden kaynaklanan zenginliği zaten kendi insanına değil batıya akıyordu. Batının en büyük zaafı ise insan kaynaklarının tükenmesi. Nüfusları yaşlanıyor. Teknoloji ve sermaye yavaş yavaş da olsa batıdan uzaklaşmaya başladı. ABD ve Avrupa ülkeleri diğer milletlerin akıllı insanlarını ithal ederek ayakta duruyorlar. Bu da değişecek.

İddiası olan bir devlet planlarını uzun vadeli yapar. Bugünden 40 – 50 yıl sonrasını, yüz yıl sonrasını planlar. Türkiye 2023 çalışmalarının yanı sıra 2071 tarihine kadar hedeflerini koydu, geleceğini planladı. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bulunan doğal kaynaklar bu hedeflere kestirmeden ulaşmasını sağlayacak.

***

Komşularımız arasında küçük devletçikler var. Bunlar Türkiye ile işbirliği yaptıkları ölçüde Türkiye’nin imkânlarından faydalanacaklar. Düşmanlık ettikleri ölçüde yalnız kalacaklar. Türkiye’ye düşmanlık sırasında ilk sırada Esed’in Suriyesi geliyordu. Türk devletinin tavsiyelerine uyup demokratik bir ülkeye dönüşemediği için son Komünist Baas rejimi olarak tarihe geçmek üzere…

İkinci sırada Ermenistan var. Türkiye ile yakın komşuluk ve ticari ilişkilerini geliştirerek kendi insanının refah seviyesini yükseltmek yerine düşmanlıkta diretiyor. Kısa vadeli vaatlerle Rusya ve batı ülkelerinin piyonu olmaya devam ediyor. Üçüncü sırada öne çıkan Yunanistan ise adım adım tarihi, doğası ve dünya gerçekleri ile yüzleşmeye başladı.

Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de Rumları da arkalarına alarak yaptığı engellemeler işe yaramayacak. Türkiye, buluncaya kadar Doğu Akdeniz’in kendi kontrolündeki her karışında petrol ve doğalgaz arayacaktır. Karadeniz’in Türk Milleti’nin refahı için çalışması gibi Doğu Akdeniz de artık Türkiye ve dostlarına çalışacak.

Yunanlıların oluşturduğu yapay gündem, adım adım gerileyecektir. İzmir’den denize döktüğümüzde Batı Anadolu’ya çıkmanın ne anlama geldiğini fiili olarak öğrenmişlerdi. Kaçmak için İngiliz gemilerine ancak yetiştiler. Kazayla da olsa silahların konuşması durumunda Yunan askerlerini bu kez Türkiye’nin Mavi Vatan’ından Fransa ve ABD gemileri toplayacak gibi duruyor.

***

Doğu Akdeniz’de zengin doğalgaz ve petrol kaynakları olduğu artık herkesin malumu. İsrail ve Mısır bu gerçeği fiiliyata geçirmiş durumda. Gaz çıkarıp satıyorlar. Sıra Türkiye’de… Bu aşamada Türkiye’nin yapması gereken ilk şey, ABD’nin elini yakmamak için kullandığı Birleşik Arap Emirlikleri maşasını kırıp atmak olmalı… BAE, haddini çoktan aştı…

Türkiye’nin Libya ile ilişkileri Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini de güçlendirecektir. Libya’da gaz ve petrol çıkarması Türkiye ve Libya’nın gücünü katlayacaktır. Libya’da konumunu askeri üslerini kurarak bir hayli güçlendiren Türkiye, sonraki hamle için hazır hale geldi.

Doğu Akdeniz’de sınırı ve yetkisi olmayan Fransa gibi gangaster ülkelerin kovulması ile işler

kısa sürede değişecektir. Ağustos ayında Malazgirt’le başlayan zaferler serisi yüz yıl önce Yunan’ın denize dökülmesi ile Anadolu’nun Türklerin ebedi vatanı olduğu bir kez daha tescillenmişti. Mavi Vatan’ın katılması ile şimdi sınırlarımız Anadolu coğrafyasını aşarak Akdeniz’in ortalarına kadar uzadı. Sıra bize dost ve yardım elini uzatan diğer coğrafyalarda.