Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2413.25
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Megastarlar da baba olur!

Türkiye'de pop müzik denilince akla birkaç isim gelir. Şüphesiz ki bu isimlerin başını Türkiye'nin "megastar" lakaplı sanatçısı Tarkan çekiyor. Tarkan ismini duymayan, bilmeyen yoku2026 Sadece Türkiye'de değil, dünyada da tanınan, bilinen, hatta sevilen bir isimu2026 Dünya genelinde albümleri milyonlarca satan bir isimu2026

Tarkan'ın başarı hikayesini anlayabilmek için hayatını doğru bir şekilde analiz etmek gerekiyor tabiu2026 Çünkü her başarı hikayesinin arkasında zorlu yaşam koşulları yatıyoru2026 Tarkan Tevetoğlu, 6 çocuklu bir ailenin 5'nci çocuğu olarak 1972 yılında Almanya'da hayata "merhaba" der. Almanya'da yaşamına tamı tamına 14 yıl devam eder. 1986 yılında gurbetçi Tarkan için memlekete dönüş vakti gelir. Karamürsel Lisesi, Tarkan'ın yükselişinin başladığı yer olarak tarihe geçer. Bir megastar çıkarmak her liseye nasip olmazu2026

Tarkan, pop müziğin dünyadaki önemini Almanya'da yaşadığı yıllarda çok iyi anlar, saptar. Ancak pop müziğe geçmeden önce Türk Sanat Müziği eğitimi alarak sesini güçlendirmeyi arzular. Karamürsel İleri Musiki Derneği'nde eğitimine başlayan Tarkan, ailesinin İstanbul'a taşınmasıyla birlikte Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde müzikle olan macerasına devam eder.

Üniversite okumak onun en büyük arzusudur. Ama her şey kader, alın yazısından ibarettir. İstediği bölüm olmaz. Bunun üzerine Almanya'ya dönüş planları yapmaya başlar. İşte kaderin döndüğü an tam da bu andır. İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışır ve albüm yapmak üzere anlaşır. Tarkan'ın hayatının dönüm noktası bu anlaşmada saklıdır. 1992 yılında müzik severlerle buluştuğu "Yine Sensiz" adlı ilk albümüyle piyasayı kasıp kavuran Tarkan'ın "Kıl Oldum Abi" parçası her yaştan her kesimden dinleyicinin yoğun ilgisini çeker. Artık Tarkan hemen hemen herkes tarafından bilinen, sevilen bir sanatçıdır.

Tarkan ikinci albümüne ise 1994 yılında imza atar. "A acayipsin" adlı çalışması ile var olan popülerliğini giderek sağlamlaştırır. 1997 yılında "Ölürüm Sana" ve 2001 yılında "Karma" isimli albümleriyle zirve basamaklarına emin adımlarla yürüyen Tarkan için 2003 yılı da oldukça verimli geçer. "Dudu" tüm dünyada satış rekorları kırar ve Tarkan "megastar" unvanının hakkını verir. Bu albüm Tarkan'ın Rusya'daki hayranlarında müthiş bir artış sağlar. Çünkü Rusya'da yılın şarkısı "Dudu" olur.

2006 yılı itibariyle Tarkan "Come Closer" der. Albümdeki tüm şarkıları İngilizce seslendiren Tarkan'ın bu albümü Türkiye'de tüm zamanların en çok satılmış İngilizce albümü olur. Müzik dünyasında rekorların Tarkan'a ait olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Tarkan aynı zamanda reklam dünyasının da aranan ismi olur ve birçok reklam filminde rol alır.

Ardından sırasıyla Metamorfoz (2007), Adımı Kalbine Yaz (2010), Ahde Vefa (2016) ve 10 (2017) isimli albümlere imza atar. Tarkan genel olarak sanatı ve müziğiyle ön plana çıkan bir isimdir. Medyada ses getiren ama gazetelerde, televizyonlarda çok fazla yer almayı sevmeyen bir sanatçıdır. Kim bilir belki de çok haklıdıru2026 İlişkilerinde seviyeyi her zaman gözeten ve medyaya yansımasa da sosyal sorumluluk kampanyalarında başı çeken bir isimdir Tarkanu2026

Bu hafta neden bunları anlatma gereksinimi duyduğumu belirtmem gerekir. Özellikle geçtiğimiz hafta sanat camiası çok farklı olaylarla sarsıldı. Çok çirkin ve çarpık ilişkiler gün yüzüne çıktıu2026 Bu olayları şimdi tek tek açıklamak ve prim vermek doğru değil. Zaten nahoş durumları bir daha ısıtıp ısıtıp önünüze koymayı açıkçası yanlış buluyorum.

Ama iyi olayları, güzel meseleleri de görmek gerek diye düşünüyorum. Bunlardan bir tanesi Tarkan'ın baba oluşu ve bebeğinin puset içerisindeki görüntüsünü sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmasıu2026 Hatırlanacağı üzere 2016 yılında Pınar Dilek ile hayatını birleştiren Tarkan, şubat ayında sosyal medya üzerinden baba olacağını duyurmuş ve hayranlarını heyecanlandırmıştı. Tarkan paylaştığı videoda; "Bir süredir yazılıp çiziliyor, konuyla ilgili konuşuluyor. Bize de her gün soruyorlar; 'Doğru mu, değil mi?' 'Değil' desek de inanmıyorlar, 'Yok öyle bir şey' desek de inanmıyorlar. Demek ki hissediyorlar. Belki de haklılar. Evet, doğru, baba oluyorum. Doğru. Çok mutluyum. Paylaşmak istedim sizlerle de" ifadelerine yer vermiş ve taraflı tarafsız her kesimden büyük ölçüde tebrik almıştı.

Önemli gelişmeleri sosyal medyadan duyuran Tarkan, kızının pusetteki fotoğrafını geçtiğimiz hafta içerisinde Instagram hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı. Tarkan'ın biricik kızı Liya'ya sağlıklı ve uzun ömürler dilemek düşer bizlere deu2026 Sanat camiasında evlilikleri sürdürmek ve aile düzenini bozmamak hakikaten çok zor!... Umarız zoru başarır ve bugüne değin beyefendi kişiliğiyle sanat camiasına örnek olan Tarkan, aile hayatında da aynı başarıyı devam ettirir. Bir sonraki hafta görüşebilmek dileğiyleu2026

Kalın sağlıcaklau2026