Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2472.87
BIST 100
10492.04
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Ağustos 2016

MEHDİ MİTİ VE FETOPEREST TERÖRİZM

FETÖİST Korsanlar çetesinin ülkemizi ve dünyayı karanlığa ve uçuruma sürüklemek için yapmış oldukları kirli ilişkiler, oyunlar ve ağlar her gün deşifre oldukça, bildiklerimizin bilmediklerimizin yanında bir hiç olduğunun farkına varıyoruz.

FETÖİST Korsanlar çetesi, hala dünyaya kendilerini sivil bir dini grup ve hareket olarak sunmaya devam etmektedirler. İlk günden itibaren çete başı Fetuşşeytan'ın 15 Temmuz işgal girişimini kendisi tarafından yönetilip ve yönlendirildiğini inkar etmesi ve işgalcilerin kendi fikirlerine sempati duyan kimseler olması halinde onların büyük bir hata yaptığını söylemesi, kendi çetesini bir sivil cemaat olarak sunmaya devam etme çabasından dolayıdır. FETÖİST korsanlar çetesinin bütün algı manipülasyonlarına ve operasyonlarına karşı, önümüzde açık olan gerçeklik şudur: FETÖ, sivil ve dini nitelikte bir grup veya hareket değil, eli kanlı, karanlık ve kirli bir terör çetesidir. FETÖ, kendisinin uluslararası düzeyde hareket eden bir sivil dindar gönüllüler hareketi olduğu yalanıyla dünyayı kandırmaya devam etmektedir. FETÖ korsanlar çetesinin kirli ve karanlık yüzünün dünyaya anlatılması gerekmektedir. Dünya, FETÖ teröristlerinin gerçek yüzünü anlamadıkça ülkemiz ve insanlık için tehlike çanları çalmaya devam edecektir.

İslam, bütün inanç ve değerleriyle insanı esas almaktadır. İnsana karşı olan hiçbir duygu, düşünce ve davranış İslami olamaz. İslam, bugün iki temel noktadan insanlığa karşıt ve düşman olarak konumlandırılmaktadır. İnsana karşı şiddet yapmayı kutsallaştıran bir anlayış hakim kılınarak şiddet ve İslam özdeşleştirilmektedir. İslam'ı şiddetle özdeşleştirmek isteyen yaklaşım, İslam'ı insanlığa yabancılaştırmaktadır. Şiddetten sonraki ikinci yaklaşım ise, İslam'ı bir Mehdilik hurafesine indirgemeyi amaçlamaktadır. Mehdizm, İslam'ı insanlığın fıtrat dini konumundan çıkarmakta, akıl, adalet, özgürlük, hikmet, tevhit, ibadet, ahlak, barış, marifet, sanat ve tefekkür değerlerinin tamamını işlevsizleştirmekte, uluhiyyeti, nübüvveti, ubudiyyeti, vahyi, hayatı, tarihi ve insanlığı Mehdi denilen hayali bir hurafe etrafında kurgulamaktadır. DAİŞ-Taliban-El-Kaide gibi oluşumlar, İslam'ı şiddetle özdeşleştirirken, FETÖİZM tarzı yaklaşım ise İslam'ı Mehdizm hurafesine indirgemektedir.

FETÖ korsanlar çetesi, dinin esasına dair olmayan her şeyi din haline getirerek dinin içini boşaltmak suretiyle insandan insanlığını çalan bir terörizm ideolojisini benimsemişlerdir. FETÖİZMİN dayandığı temel sapkınlık, dinden kaynaklanmamakta, Mehdizm olarak niteleyebileceğimiz bir efsane ve hurafe etrafında odaklaşmaktadır.

Mehdilik, hiçbir şekilde İslami bir inanç veya değer değildir. İnsan için tek hidayet ve şifa kaynağı Kur'an'dır. İnsan, akıl ve bilgiyle Kur'an'ın rehberliğinde ahlaklı bir mümin hayatı yaşama sorumluluğuna sahiptir. Mehdilik hurafesi, Kur'an'ın indiriliş gerekçesi olan hidayet rehberi olma pozisyonuna ve işlevine kaşı geliştirilmiş bir hurafedir. Kur'an, hiçbir şekilde Mehdilik şeklindeki bir sapkın hurafeye yer vermemektedir. Kur'an açısından insan için Mehdilik hurafesine ne ihtiyaç vardır, ne de böyle bir sapkınlığa insan hayatında yer vardır. Mehdiliğe dair söylenen ve hadis olduğu iddia edilen sözlerin hepsi uydurmadır. Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber pratiğinde, Mehdilik, Mesihlik ve putçuluk dahil her türlü şirk biçimi cahiliye olarak değerlendirilmiş ve reddedilmiştir. Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber, insanlığı cahiliyenin bütün sahte kurtarıcılarından kurtararak bütün insanlığın gerçek anlamda sadece Allaha kul olması mesajını getiren son elçi ve uyarıcıdır. Mehdi hurafesi, insanlığın yaratılış gerekçesi olan Allaha kulluk etme amacının inkarı anlamına gelmektedir. Mehdilik, Allah'tan, insandan, Kur'an'dan, akıldan ve hayattan kaçışın adıdır.

İslam dışı ve insanlık karşıtı bir putperest hurafesinden başka bir şey olmayan Mehdilik, İslam kültürüne Yahudilikteki beklenen kurtarıcı olarak kabul edilen Mesih ve Hristiyanlığın İsa'nın geri dönüşü inançlarından geçmiştir. Zorluk, baskı ve çaresizlik zamanlarında toplumların bir kurtarıcı bekleme umudu içine girmesi, Mehdilik gibi bir hurafenin bir vehim olmaktan çıkarılarak bir umut ve gerçeklik olarak anlaşılmasına neden olmuştur. Tarih boyunca her çete, grup veya oluşum, kendi liderinin Mehdi olduğunu iddia ederek insan ve toplum üzerinde egemenlik kurmaya çalışmıştır. Toplumsal baskı, çaresizlik, bunalmışlık ve yılmışlık zamanlarında insanların zafiyetlerini istismar etmek için kullanılan Mehdilik hurafesi, kendisini dini belirleyen ana dinamik hale getirmeye çalışmıştır. Şiilikteki Beklenen Mehdi inancı, bu hurafenin bazı yerlerde kurucu unsur olmayı başardığını göstermektedir.

Müslüman toplumların önünde büyük bir meydan okuma durmaktadır. İslam ve Mehdilik denilen şirk hurafesinin birbirinden ayrılması gerekmektedir. İslam ve Mehdilik birbirinden net ve berrak bir şekilde ayrılmadığı sürece, İslam'ın içinden dine karşı dinler, tevhide karşı cahiliye çeteleri çıkmaya devam edecektir. Müslüman toplumlarda sahih dine karşı paralel dinler çıkmasının en önemli teolojik temelini Mehdilik hurafesi denilen putperest anlayış oluşturmaktadır. Mehdilik hurafesinden dini hayatımızı arındırmadıkça paralel putperestlikten ve çetelerden kurtulmamız mümkün değildir.

FETÖ korsanlar çetesi, Mehdilik denilen hurafeden ve onun etrafında oluşturulan rüyacılık, daha doğrusu falcılıktan beslenen bir radikal kült terörizmidir. FETÖ terörizminin dünyaya nasıl anlatılacağı tartışılmaktadır. Bazıları, FETÖ çetesinin dünyaya Mesyanik Terörizm olarak sunulmasını önermektedir. Biz bu öneriyi yeterli bulmuyoruz. FETÖ, Marksizm, Stalinizm ve Leninizm gibi herhangi bir otoriter ve totaliter izmden farklı değildir. FETÖ öğretisi dünyaya FETÖİZM, FETÖ şiddeti de FETÖİST TERÖRİZM olarak anlatılmalıdır. Ayrıca, FETÖİZMİN, putperestliğin bir versiyonu olduğunu anlatmak için FETÖPERESTLİK (İngilizcesi FETOLATRY), FETÖ şiddeti içinde FETÖLATRİK TERÖRİZM (FETOLATRIC TERRORISM) kavramlarını kullanmalıyız. İngilizcede putperestliğin idolatry kelimesiyle ifade edildiğini düşündüğümüzde bu kullanım uygun düşmektedir. Fetuşşeytan, eski Yunan mitolojisinde Herkül gibi tanrılara özenen bir sapkındır. Fetuşşeytan'ın sitesinin adının herkul.org olmasının nedeni budur. FETÖİZMİN FETÖPEREST TERÖRİZMDEN başka bir şeyi sonuç vermeyeceğini dünyaya anlatma gibi bir insani ve ahlaki sorumluluğumuz bulunmaktadır.