Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2397.58
BIST 100
10203.48
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Eylül 2023

Memleket manzaraları

Son günlerde dozu iyiden iyiye artan ve sosyal ve dijital medyada gündem olan öyle garabetlere şahit oluyoruz ki, gerçekten içler acısı.

Kimi dinimizle, kimi kimliğimiz ve etnisitemiz ile kimi ise ekonomimizdeki kara delikler üzerinden yıprattıkça yıpratıyor.

Sanki memleket gemisin içinde kendisi yokmuş gibi geminin batması için her türlü yolu mübah görüyor.

Zor ve sıkıntılı günlerden geçtiğimiz kesin ancak el birliği ile bu zor günleri atlatacağımız da kesin.

Cennet vatanımızda tuzu kurularla hacı yatmazlar koalisyonu bir olmuş ve 7 gün 24 saat sistemine göre çalışarak olmazları oldurmakla meşguller.

Çoğu gerçeklikten ve gerçekleşmişlikten uzak hayal üzerinden Donkişotun gölgesi ile savaştığı gibi savaşa tutuşanlar yorulmak nedir bilmeden zayıf noktalarımıza vurdukça vuruyor.

Ne iz’an ne insaf ne de acıma…

Tüm insani duygular fora..

Kamalizm dinine mensuplarla şamanizm dinine mensuplar koalisyonu yerli ve milli tüm duygularımıza savaş açmışlar ve yalanın dolanın binini bir paradan satışa sonmuş ve piyasada alıcı keriz bulabiliyor.

Araştırmaya soruşturmaya doğruluğunu tescil etmeye gerek duyulmadan pireler dev aynasında deve boyutuna getirilerek pazarlanıyor ve işin garibi alıcıda bulunuyor.

Alıcılar içinde öyleleri var ki insana küçük dilini dahi yutturabiliyor.

Ne ara buralara kadar alçaklaştı insanlarımız doğrusu merak konusu.

Aslında aynalara bakmak gibi bir erdemlilik içinde olunsa kesinlikle suçlu aramaya gerek dahi görülmeden suçlu kendini bulur ama aynalar acımasız ve gerçeği göstermede de alternatifsiz ve gerçeği bulmada isabet yüzdesi de yüksek.

İnsan kelime manası içerisinde nakışlık taşır. Nakıs genel anlamı ile noksan demek olunca fıtraten noksan olmamıza rağmen insan denen muammayı mükemmel yapan omurgasını dik ve düzgün yapan değerlerle mücehhez olması gerekir.

Din insanı mükemmele götüren çok önemli bir araç ahlak da zaten bir yönden din demek.

İslam peygamberi efendimiz ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim derken de tam buna işaret ediyor.

İnsan mayası bozuk değil ve dinini de tekamülleşme yönünde bir araç olarak kullanıyorsa aslında her iki dünyasını da kazanma şansını yakalar.

Nefsani heva ve hevesler kanaatten yoksun zenginleşme arzusu şan şöhret ve egoyu tatmin edici makam mevki hırsı ile sahip olduğu koltuğu başının üzerinde tutmak gibi bir esfelleşmeyi kendi kimlik ve kişiliğine kabul ettirerek mutluluk araması ve şehvani zaaflarını da hayvanlardan bile aşağılık bir şekilde kontrolden uzak tutuyorsa olanlar oluyor.

İş işten geçtikten sonra akıl başa tekrar gelse de yaşanılan rezaletlerin hafızlarda bıraktığı iz kişiyi gerçekten hayvanlardan daha aşağılara taşır.

Şehvet şöhret ve servetle insanın imtihanı hep olmuş ve maalesef kazançlı çıkmakta pek mümkün olmamış.

Örnek mi?

Aynalara deruni bakma cesareti olanlar için örnek aramaya bile gerek yok.

Özellikle sosyal medya mecralarında ulu orta yalan yanlış paylaşımlar yapanlar içerisinde bu örneklerden o kadar fazla var ki, aramaya dahi gerek yok

Sapık ruhlu insanları sosyal medya paylaşımlarından dahi tanımak mümkün.

Kendisi deveyi amudu ile götürür gözündeki kocaman merteği görmez ama başkasının gözündeki zerreyi görür ve öyle bir büyütür ki, insanı şaşkına çevirir.

Toplumumuzda psikopatlar, kişilik düzeyinde ve psikiyatrik düzeyinde ruhsal sapmaları olan insanlar azımsanmayacak miktarlarda mevcut.

Yakın geçmişte pedofili sapığı azımsanmayacak kadar çok sureti insan yaratıklar basına düşmüştü. İçlerinde öyleleri vardı ki gerçekten şaşkına dönmüştüm.

Son günlerde metro ve Marmaray gibi toplu taşıma araçlarında sapık ruhlu sureti kadın fahişler türedi.

İnancı gereği başını örten hanım kardeşlerimize olmadık hakaretler yapıp taciz ediyorlar.

İçlerindeki kini garazı ve din düşmanlığını kusarken sadece insanlıktan çıkmıyorlar aynı zamanda alçaklığın da zirvesinde çukurlaşarak nirvanaya ulaştıklarını zannediyorlar.

Aynı şekilde yabancı düşmanlığını din düşmanlığı zemininde götüren embesiller var. Çoğu güya yüksek tahsilli hatta üniversite hocası ama cehalet akıllarını öyle bir iğfal etmiş ki, işkembeden atıp tuttuğunun bile farkında değil.

Bazı belediye başkanları da takıntı düzeyinde hastalıklı ruhla iş yerlerindeki Arapça kelimelerle kafayı bozmuş.

Gülelim mi ağlayalım mı bilemiyorum ama durum sanıldığından daha ciddi.

Toplumun temel taşlarından olan din, milliyet, etnisite gibi ortak değerlerini dinamiklemekle neyi kazanacaklar doğrusu muamma.

Kendini ahlak polisi zanneden çoğu ahlak noksanı fahişe kılıklı kadın müsveddeleri, çoğu masum olan insanlar üzerinden algı oluşturmaya çalışıp ve hatta linçlere varan kaba kuvvet kullanımı için konu mankenleri ile birlikte vurun abalıya dercesine zorbalıklarını legalleştirmelerini gözlemler olduk.

Ekonomik sıkıntılar içerisinde yaşama savaşı veren büyük bir çoğunlukla beraber yaşıyoruz. Devleti ile barışık bu kesim üzerinden algı ticaretine soyunan sırca köşk sahiplerinin sosyal medya üzerinden yaptığı satışlara bakınca insan bir hoş oluyor.

Bir eli yağda diğer eli balda olan sırca köşk sakinlerinin timsah göz yaşları ile masum vatandaşı tahrik etmesini nasıl izah edebiliriz.

Her devirde hadimleri vasıtası ile birçok badireyi atlatmayı başarmış milletimiz içerisinde, yerli görünümlü mangalda kül bırakmayan hainler hep olmuş ve köşe başlarını tuttukları içinde hiçbir dönemde hak etikleri cezaya çaptırılamamışlar.

Yeni Türkiyemiz, İnşallah, bu alçak hain güruhun atını istediği gibi oynattığı yer olmaz.

Milli birlik ve bütünlüğümüze göz dikenlerin gözleri kör olsun.

Rabbim kötü emellerine fırsat vermesin.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.