Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2402.55
BIST 100
10277.8
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Haziran 2015

Menderes Atilla'ya Kulak Verin

Peki istedikleri yerden başlayalım, elbette AKP oy kaybetmiştir, elbette hatalar yapmıştır.


Parlementer Sistemin hiç mi suçu yok bu işde! Öyle ya, 2002 seçimlerine bakınca, %34 ile 363 vekil çıkaran parti bugün %41 ile 258'i ancak çıkarması, CHP de %19 ile 178 vekille meclise girmesi falan garabet değil!

Ve o vakit halkın tercihinin %50'si meclis dışında kalmıştı ha.

İçerden bakınca %60 gözüken muhalefet, dışardan bakınca %54 bile değildir, çünkü burda meclis dışı kalan oylar, hatta daha ileri gider oy kullanmayanla, geçersizleri de sayarsanızu2026

Yani, 'halk bunu' istedi ucuzluğuna gitmek gerçekten kendinizi 'gülünç' duruma düşümekten başka bi işe yaramıyor!

Şimdi de çalıştıkları yerden soralım!

Dış güçlerin arzuları nelerdir?

PKK ne istiyor?

Fetö çetesi beklentisi, sığınağı ne?

Sermaye grubu, TÜSİAD ve Doğan'ın menfaatine kimler hizmet etmek istiyor?

Topla çıkar, cevapla, hesap da sonuç da ortada.

Yarın hayırlısıyla milletvekili yeminleriyle başlıyacak yeni dönem, resmi koalisyon görüşmeleri için de bir nevi ilk adım olacak. Kimileri meclis başkanı seçiminde koalisyonun ilk sinyalleri verilmiş olacak diyor! Bence bu iddia, eğer AKP vekillerinin dışında bir vekil adayı öne çıkarsa, eyvallah, şüphe kalmaz! Ama eğer AKP kendi vekilinde ısrarcı olursa, iş çeterifilleşir aga, bu illa erken seçim demek değildir! En hafif ifadeyle, henüz anlaşılamadığı, hatta ihtimal, zaten meclis başkanın AKP'den olması üzerine anlaşılmış olmasıdır!

AKP ilk günden gösterdiği sorumlu duruşunu muhafaza ederken, bir takım hayal mahsulü senaryoların da havada kaldığı ve halkın gerçek niyetleri görmesi adına iyi bir sınav da olmuş oldu! Hesapça 'blok' görünen cephenin 'Bremen mızıkacılarından' ziyade 'Türkiye mızıkcısı' görüntüsü, 'malumun ilamından' başkası olmadı.

Hala oyunu bozmak için HDP-AKP koalisyonu en akılcısı ve tüm 'şer odaklarının' bertarafı olacaktır. Ve yine MHP, başta Bahçeli'nin bir takım olanaksızdan ziyade gerçek manada kimseye hayrı olmayan taleplerde bulunmasına rağmen, bereket tabanların müşterekliği noktasında koalisyonu güçlendiriyor!

Dün, adeta bu 'tabanın sesi' olan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın canı gönülden haykırışı umarız Bahçeli'nin hem kulağına hem vicdanına ulaşır ve memleket ve millet adına taşın altına elini koyar ve şu sıcak dönemde Türkiye'nin tökezlemesine müsaade etmez.

Bu çağrı kesinlikle 'tüm partiler' için de geçerlidir, olmazsa ivedilikle seçim takvimi işler halk kararını verir!


***

Numan Kurtulmuş duruşunu ortaya koyup Reza Zerrab ile 'emrivaki' bir karenin içinde yer almasını doğru bulmadığını söyleyince, işte bu dedim, yürüyün şüphesiz hata da yapılır, tökezlenir de ama mesele ve maksat 'doğru yol' üzere olmaktır!