Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2465.00
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Temmuz 2018

Mevlüt Bengi olayı Süleyman Soylu ve CHP

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bakkallık yapan Mevlüt BENGİ, 26 Haziran günü ölü bulunmuştu. 11 çocuk babası Mevlüt Bengi'nin ölümünü PKK üstlendi. PKK açıklamasında kaçırma ve cinayet, 'ihbarcılık' iddiasına dayandırıldı. Bengi, 24 Haziran akşamı saat 21:00 sıralarında kaçırılmış ve cesedi 2 gün sonra bir direğe bağlı halde bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bengi'nin öldürülmesinin ardından yaşananlardan HDP'yi de sorumlu tutarak Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ı aramış ve "Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok, nereye gidiyorsanız gidin" demişti.

Olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili " Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ' CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" diye konuşmuştu.

CHP yöneticileri de buna itiraz ettiler.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, şunları söyledi:

''Çok ciddi bir olayla karşı karşıyayız. Bu sıradan, geçiştirilecek bir söz olmanın ötesindedir. Ciddi bir meseledir. MYK, bütün Türkiye'de il örgütlerimizin tam kadro olarak, şehitlerin huzurunda olacağını kamuoyuna bildirme kararı aldı. İnşallah şehit cenazeleri son bulur. Şehitlerimiz geldiği sürece il örgütlerimizin tamamı tam kadro halinde şehit cenazelerinde yer alacaktır. u2026 ''İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, valilere 'CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim' sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum, açıkça ateşle oynamaktır.'' Demişti.

Bu tartışma halen devam ediyor. PKK, HDP'ye oy vermeyenleri Mevlüt BENGİ üzerinden mesaj vererek, ölümle tehdit etti. PKK, bu vahşeti üstlendiği halde CHP ve HDP'den henüz kurumsal bir ses çıkmış değil.

CHP, Türk Solu ve PKK Sendromu

CHP ve Türk Solu, PKK'li Selahattin DEMİRTAŞ'ı destekleyerek, DEMİRTAŞ ve HDP üzerinden, PKK'yı açık bir şekilde desteklemiştir. Bu destek ; 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde de verilmişti. 24 Haziran seçimlerinde ise göstere göstere, açık ve net bir şekilde verildi.

DEMİRTAŞ bir PKKlı'dır. HDP de, PKK'ya gariban Kürt çocuklarını gönderen bir aparattır. Bazı Kürtler, PKK'ya karşı oldukları için, ciddi bedeller ödemektedir. Özellikle güvenlik korucuları, PKK tarafından öldürülmektedirler. Hatta beşikteki çocukları dahi öldürülmektedir.

Bir güvenlik korucusu, "Selahattin DEMİRTAŞ'ı serbest bırakın" derse, PKK'nın hedefi olur mu?

Bir Kürt, PKKli Selahattin DEMİRTAŞ ve HDP milletvekillerinin koluna girerse, PKK'nın hedefi olur mu?

Elbette olmaz. Tam tersine, PKK'nın dostu olarak görülür.

Peki CHP; Kürtlere, Güvenlik Korucularına,u2026 ne öneriyor?

HDP üzerinden PKK'yı desteklemeyi mi öneriyor?

Soruyorum;

CHP olarak, PKK'nın öldürdüğü Mevlüt BENGİ ailesine ne öneriyorsunuz?

Güvenlik Korucularına ne öneriyorsunuz?

BENGİ ailesi ve Güvenlik Korucuları Selahattin DEMİRTAŞ serbest kalsın deseydi, oylarını HDP'ye verselerdi, PKK'nın hedefi olurlar mıydı?

CHP ve Türk Solu; PKK'ya gariban Kürt çocuklarını göndererek; sivil, asker, polis,u2026 ölümlerine sebep olan HDP (PKK)'yi neden desteklemektedir?

CHP, PKK'yı destekleyecekse, Güvenlik Korucuları PKK ile neden savaşsın? Kürtler PKK'ya neden karşı çıksın.

Bugüne kadar haklı olarak, Kürtler PKK'ya seslerini daha çok yükseltsin diyenlere, şimdi soruyorum; CHP eğer PKK'yı HDP üzerinden meşrulaştıracaksa, Kürtler PKK'ya nasıl ve neden karşı çıksın?

CHP ve Türk Solu, PKK (HDP)'yı desteklemeye devam ederlerse, PKK biter mi?

CHP ve Türk Solu, PKK'yı desteklemeye devam edecekse, PKK ile neden savaşılmaktadır?

Kürt sorununun ve PKK'nın ortaya çıkmasının en temel sebebi, CHP'nin tek parti dönemi politikaları, zulmü ve uygulamaları değil mi?

Kürt sorununun sebebi olan CHP
Kürt sorununun sonucu olan HDP (PKK)'ye baraj aştırdı ve HDP'yi meclise taşıdı.

Bu normal bir durum mudur?

CHP neden, sebebi olduğu sonucun (PKK/HDP) bitmesini istememektedir?

CHP ve Türk Solu, PKK üzerinden ERDOĞAN ile hesaplaşmak için mi, PKK'nın bitmesini istememektedir?

Muharrem İNCE, Kemal KILIÇDAROĞLU, Emin ÇÖLAŞAN, Yılmaz ÖZDİL,u2026 gibiler,u2026 Neden, PKK'ya gariban Kürt çocuklarını gönderen 'HDP (Selahattin DEMİRTAŞ)'yi destekleyin' diyorlar?

CHP ve Türk Solu, PKK'yı destekliyorsa, Kürtler neden ve nasıl PKK'ya karşı çıksın?

Kürtler eğer, CHP ve Türk Solu kadar PKK'yı desteklerse, Türkiye'yi bir arada tutmak mümkün olur mu?

Neden, Kürtler PKK (HDP)'yı bırakıyor da, CHP ve Türk Solu PKK'yı bırakmıyor?