Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Meydanlar kardeşliğimizi bekliyor

Meydanlar bizi bekliyor. Yollar, kaldırımlar, şehirlerin en ücra köşeleri bizi bekliyor. Bulvarlar bizi bekliyor, tren garları, terminaller, otobüs durakları ve tüm şehirler bizi bekliyor.

Yenilgi yenilgi büyüyen zaferlerle geliyoruz. Meydanlara atılan her bombanın arkasından, yüreğimiz yanarken, dilimiz lal, gözümüzde taze bedenlerin acısıyla geliyoruz. Yüreğimizin acılardan sızlayan oyuklarında baharlara açılan yollar var biliyoruz ve hep geliyoruz tükenmez kederlerimize umutlar yükleyereku2026

Onlar öldürmek için düşmüşse yollara biz diriltmek için, vahdet için, birlik ve beraberlik için, cennet vatanda huzurla hep birlikte, süku00fbn içinde çocuklarımızı büyütmek için geliyoruz.

Şimdi yollara düşme vakti. Şimdi meydanları doldurma vakti. Zulme karşı, ayrılığa karşı, haksız ölen tüm masumların kanı için, körpe kızların, yiğit delikanlıların kanı için, bu vatanın evlatlarının acısı için yollara düşmeliyiz.

Haksızlık karşısında dilsiz şeytan olmak istemiyorsak. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere Fetih Surelerinden aldığımız ilhamla, köklü, derinlerde mayalanmış bu toprakların insanlarının tüm umutları için düşmeliyiz yollarau2026

İnsanlıkta kardeş olduğumuz tüm alemle kucaklaşma zamanlarındayız. Kinlerimizi, kirlerimizi, ayrılıklarımızı, bir kenara bırakıp müştereklerde buluşarak hep birlikte yürüme zamanlarındayız.

Hangi meşrepten, hangi mezhepten, hangi ırktan, hangi siyasi görüşten olursak olalım biz bu vatanın, bu cennet vatanın kökleri saltanatların uzantısı, asırlardır kadim çınarlar gibi dimdik durmaya çalışan bu vatanın fertleri olarak birliğimizi haykırma zamanlarındayız.

Sinsi, acımasız, kahpe düşmanı sevindirecek her bir ürkeklik ve korkaklıktan beri olarak bir olma zamanlarındayız.

Tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kurumsal tüm yapılar birlik ve beraberliğimize atılan bombalara karşı ortak bir dil oluşturmalı. Bu dil hamasetten, hizipçilikten, partizanlıktan ve ırkçılıktan uzak olmalı.

Aynı göğün altında, zamanın şahitliğinde hep birlikte bu topraklarda ortak bir kaderimiz var. Bu ortak yazgı çocuklarımıza bırakacağımız cennet vatanımızda bizleri sevinçlerde ve acılarda ortak ederek kurtuluşa taşımalı.

Her şey gelip geçer. Partiler geçicidir, hükümetler kurulur hükümetler yıkılır, insanlar kuş gibi konup göçer. Ama şu acılı zamanlarda bizlerin birlik ve beraberlik adına yapacakları her eylem kalıcı bir ameldir. Kutlu bir yürüyüş için düşelim yollara.

Her yönden gelen fesad çıkarmak, yok etmek için gelen tüm ayrılık tohumlarını yok etmeliyiz. Buna muktediriz. Batı kapılarının önlerine yığılan mülteci kardeşlerimizin çıplak ayakları, titreyen yürekleri için, hami olmanın sorumluluğuyla bedeller ödüyor gibiyiz. Ama bizler komşusu açken tok yatanlardan olmadık. Olamayız da.

Bizler biliyoruz ki Kur'an ikliminde yetişen nesiller kurtuluş sakası gibi aydınlık yarınlara taşıyacak insanlığı. İnsanlıkta kardeşliğimizi tesis etmemiz için vahdeti kuşanıp düşmeliyiz yollarau2026

Tüm kan dökücülere karşı adaletli bir kardeşlik tesis etmeliyiz.

Parçalanmış kardeşliklerimizin sonucudur zulümlerle, tüm yaşanan acılar.

Parçalanmış kardeşliklerimizin sonucudur yoksulluklar, yoksunluklar, muhacirlerin yaralanmış günleriu2026

Parçalanmış kardeşliklerimizin sonucudur acziyet ve cehalet.

Parçalanmış kardeşliklerimizin sonucudur, ırkçılık ve taassupu2026

Kızılay meydanında gencecik, körpe bedenlerin masumluğu akıyor acılı yüreklere, kederler kuşanmış tüm hanelereu2026

Kızılay meydanında kirlenen ve kinlenen insanlığın son soluğudur biliyoruz. Ama bu toprakların, bu cennet vatanın, bu eşsiz yurdun sakinleri her dem yeniden yeniden ayağa kalkmayı ve düşmana karşı gelmeyi bilmişlerdir.

Şimdi bir olma zamanlarındayız. Dualarımız terör şehidi olan tüm masumlar için. İçimiz parça parça, yüreğimiz yine kan ağlıyor. İsyanın eşsiz duraklarındayız. Ama yine tevekkülle Rabbimize yöneleceğiz ve dualar göndereceğiz.

Masumların ve gariplerin son umudu halini alan bu kutlu toprakları koruması için dualar göndereceğiz Rabbimizeu2026

Çocuklarımıza bırakacağımız yüzü ak yarınlar için dualar göndereceğiz Rabbimizeu2026

Ve Kahhar ismiyle tüm masumlara çevrilen tüm kirli silahları yok et Rabbim diyeceğiz. Bizleri felaha çıkar Rabbim diyeceğiz. Birleri bir eyle, kardeş eyle, müştereklerde buluşan bir tek ümmet eyle diyeceğiz.

Her kim olursak olalım, hangi görüşten olursak olalım ey insanlık ailesi, ey bu kutlu yurdun sakinleri haydin barış için, kurtuluş için, dostluk ve huzur dokunmuş yarınlar için duaya haydin bir ve beraber olmayau2026